Hvad er forskellen mellem kamera og menneskelige øje?

5

Har du nogensinde undret dig over, hvad den opløsning af den tilsvarende pixel for kameraet er vores vision? Kan konkurrere med den mest kraftfulde kamera i verden strukturen i menneskers øjne? Og hvorfor kameraet, og vores øjne ser verden helt anderledes? Lad os prøve at forstå alt dette i denne artikel.

Hvad er køligere: det menneskelige øje, eller den mest kraftfulde kamera i verden?

Hvor mange megapixels er det menneskelige øje?

Den menneskelige nethinden har omkring 5 millioner farver receptorer, som oversættes til pixel sprog står på 5 megapixel. Ikke den mest avancerede indikator i sammenligning med moderne udstyr, er det ikke?

På trods af dette, er det menneskelige øje har omkring hundrede millioner monokrome receptorer, som er bestemmende for etableringen af nye informationer analysere enhed — en hjerne — et fuldstændigt billede af det omgivende rum. Hertil kommer, at de organer, der af mennesket, i modsætning til kameraet, tager de oplysninger, der er ikke statisk, men er i bevægelse, således at de udgør en fælles panorama-billede, der svarer til 576 megapixel. Nå, men resultatet er inspirerende.

Hvad dyr har det bedste syn?

På trods af det komplekse system af menneskelige vision, som gør det muligt at opnå imponerende resultater i 576 megapixel, arten af denne figur er ikke betragtes som en grænse. Den mest komplekse visuelle system blandt alle, der lever på planeten Jorden væsener har såkaldte paslenovye rejer-mantis (lysiosquillina glabriuscula), der lever ud for Australiens kyst. Ifølge forskning, disse fantastiske skabninger har en tunge syn, som i høj grad overgår alle kendte menneskelige optiske system.

En unik rejer, der bor i Great Barrier Reef region, der har den mest perfekte naturlige vision

Lysiosquillina glabriuscula har en unik evne til at se verden i polariseret lys. Med andre ord, rejer er i stand til ubevidst at bruge de samme avancerede 3D-teknologi, der anvendes i den moderne Hollywood-professionelle under skabelse af special effects til film. Zoologer mener, at funktionen af en sådan vision kan bruges i parringstiden, eller bare når der kommunikeres mellem en reje mantis.

Rejer kan se verden omkring dem i et blændende lys

Hvad kan man se med deres unikke øjne af disse havdyr? Forskere mener, at den vision Pavlinovich rejer kan opfatte, der er usynlig for det menneskelige øje cirkulært polariseret lys, som kan observeres i laboratoriet forhold ved hjælp af specielle briller med polarisatorer.

Se også: har Skabt et kamera kan tage billeder fra en afstand af 45 km

Ud over rejer, af en af de mest perfekte former i naturen har fluer. Det menes, at hastigheden af frame rate i øjnene af disse insekter, mange gange større end den menneskelige figurer. Således er hyppigheden af ændringer af billeder i flyver ca 300 skud i minuttet, der henviser til, at mennesker i denne figur er kun 24 billeder.

Canadian Museum of insekter i Victoria Bug Zoo har udviklet en usædvanlig begreb i den stand, som tillader forbipasserende at se på verden gennem øjnene af insekter

Unikke visuelle system af en flue, har omkring 3,5 tusindvis af små sekskantede facetter, der hver især er i stand til at fange kun de mest sparsomme detaljer i billedet. På grund af denne struktur i øjet, flue er i stand til øjeblikkeligt at navigere i rummet, som dybest set gør det så flygtig, for en kører sneaker.

Ser ud som den mest kraftfulde kamera i verden?

Den mest kraftfulde kamera i verden, er med rette anerkendt som et kamera på 3,2 gigapixel, som blev udviklet i forbindelse med opførelsen af den Store SYNOPTISK survey Telescope i Chile. Udviklerne mener, at påbegyndelsen af driften af den mest kraftfulde kamera i verden vil ske snart, i 2022. Giant kameraet vejer over 3 tons, med størrelsen af en lille bil. Ifølge beregninger, som er den aktive driften af teleskopet vil ske inden for 10 år, i hvilket kameraet af teleskopet vil gøre omkring 800 billeder af himlen i den højeste opløsning. Forskerne håber, at brugen af sådanne teleskop vil være i stand til at hjælpe menneskeheden meget bedre at lære Universet end nogensinde før.

Begrebet LSST er en jord — teleskop af en ny generation med verdens mest avancerede kamera

Hvad tror du, er det stadig muligt at oprette en enhed, der kan overgå det menneskelige øje i alle henseender? Lad os prøve at diskutere dette emne i vores Telegram chat eller channel Hi-Nyheder i Yandex.Zen.