Halvdelen af ​​Kinas byer kan være under vand – hvad sker der med dem?

Mange store byer på jorden aftager gradvist, som et resultat af, at deres højde over havets overflade falder hvert år. Desuden sker denne proces i nogle megabyer meget hurtigt. Især viste en nylig undersøgelse foretaget af forskere, at mange kinesiske byer med en befolkning på mere end to millioner mennesker lider af dette. I løbet af de sidste hundrede år er nogle af dem allerede sunket adskillige meter, og samtidig fortsætter de med at sætte sig hurtigt. Som et resultat risikerer millioner af mennesker at blive oversvømmet. Byer som Beijing, Shanghai og Tianjin var særligt hårdt ramt. I de næste hundrede år kan nogle megabyer være under havoverfladen.

Halvdelen af ​​Kinas byer kan være under vand - hvad sker der med dem? Mange kinesiske byer kan blive oversvømmet. Foto.

Mange byer i Kina kan blive oversvømmet

Kinesiske byer bosætter sig i høj fart

< p>Forfatterne af en nylig undersøgelse undersøgte 82 større kinesiske byer. For at gøre dette brugte de radarimpulser fra satellitter. Takket være dem kan du overvåge eventuelle ændringer i afstanden mellem satellitten og jorden. På denne måde målte forfatterne, hvor meget byer sank mellem 2015 og 2022.

Undersøgelsens resultater viste, at 45 % af kinesiske byer falder hurtigere end 3 millimeter om året. Derudover har 16 % af byerne nedsynkningsrater på mere end 10 millimeter om året. Som nævnt ovenfor er situationen værst i Beijing, Shanghai og Tianjin. For eksempel er Shanghai sunket 3 meter i løbet af de sidste 100 år og fortsætter med at synke hurtigt.

Shanghai har slået sig ned med mere end 3 meter i løbet af de sidste 100 år. Fotokilde: www.airpano.ru

Hvorfor kinesiske byer falder under jorden

Problemet med bysynkning er ikke begrænset til Kina. Vi fortalte dig tidligere, at en lignende situation er observeret over hele verden. Ifølge en undersøgelse kan 2 millioner kvadratkilometer land i 2040 være under havoverfladen. Desuden vedrører dette problem Indonesien i høj grad.

Der er forskellige årsager til dette fænomen. Ifølge nogle videnskabsmænd er vandindtag en nøglefaktor. Folk dræner jorden og pumper grundvandet ud, hvilket resulterer i tomrum. Derfor sætter jorden sig gradvist ned. Vi har tidligere rapporteret, at fejl begyndte at dukke op i USA på grund af grundvandspumpning. Derfor er en af ​​måderne at løse problemet på, ifølge eksperter, at kontrollere indvindingen af ​​grundvandet.

Derudover er årsagen til nedsynkning komprimering af klipper under vægten af ​​byer. Bygninger og alle slags strukturer har en stor masse, som et resultat af, at jorden under dem begynder at komprimere. Derudover er det meget muligt, at trykket, der udøves af megabyer på jorden, fører til en omfordeling af grundvandet, det vil sige, at det skynder sig til de områder, hvor trykket er mindre. Dette får også byer til at bosætte sig.

Hvorfor falder kinesiske byer under jorden? Byernes nedsynkning truer ødelæggelsen af ​​bygninger og kritisk infrastruktur. Foto.

Sænkning i byer truer ødelæggelsen af ​​bygninger og kritisk infrastruktur

Hvad er faren ved bysynkning

Nedsynkningen af ​​store byer påvirker primært bygninger, hvis integritet er truet. Derudover lider kritisk infrastruktur. Som Reuters rapporterer, koster nedsynkningen af ​​megabyer allerede Kina mere end 1 milliard dollars.

Ødelæggelsen af ​​bygninger og infrastruktur er dog langt fra det eneste og ikke det farligste problem. Jo lavere byer er, jo højere er risikoen for oversvømmelser. Dette gælder især for kystområder. Naturligvis sker nedbør ikke så hurtigt, men ændringer i forbindelse med globale klimaændringer bør også tages i betragtning, nemlig stigende havniveauer på grund af smeltende gletsjere.

Hvad er faren for bynedsynkning. Afsmeltning af gletschere fører til en hurtig stigning i havniveauet. Foto.

Smeltende gletsjere fører til hurtig stigning i havniveauet

Som følge heraf stiger risikoen for bymæssige oversvømmelser meget. Oversvømmelsesrelaterede problemer kan opstå i den nærmeste fremtid. Men den farligste situation vil blive i det næste århundrede. Forskere rapporterer, at i 2120 vil 22 til 26 % af Kinas kystland være under havoverfladen. Mellem 9 og 11 % af landets befolkning bor i øjeblikket i disse områder. Ifølge videnskabsmænd tyder de opnåede data på, at de nødvendige foranstaltninger skal tages i dag.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler for ikke at gå glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Til sidst bemærker vi, at forskere ofte tager fejl og reviderer deres prognoser vedrørende klimaopvarmning og stigende havniveauer. Især gletschere smelter hurtigere end hidtil antaget. Derfor er det meget muligt, at problemet med bymæssige oversvømmelser vil opstå endnu tidligere.


Date:

by