Fbi Siger Ex-Air Force Officer Hjulpet Iranerne Havkat Amerikanske Spioner på Facebook

25

Udaterede fotos af Witt frigivet af FBI.Foto: FBI

Monica Elfriede Witt, en tidligere counterintelligence officer med US Air Force, er blevet sigtet for at give den Iranske regering til klassificerede oplysninger i en anklage uforseglede i dag. Det AMERIKANSKE Department of Justice (DOJ) siger, at de oplysninger, som Witt hjulpet Iranske hackere i en phishing-kampagne rettet mod hendes tidligere kolleger i Amerikanske efterretningstjenester.

Den 39-årige Witt arbejdet for Air Force, indtil 2008, og som en Afdeling af forsvarsentreprenør indtil 2010, i henhold til oplysninger udgivet af det amerikanske JUSTITSMINISTERIUM. Den AMERIKANSKE regering hævder, at Witt rejste til Iran i 2012 en konference, og så hoppede til landet i 2013. Anklageskriftet hedder det, at Witt gang afholdt Top Hemmelige sikkerhed clearance og havde adgang til “oplysninger om igangværende kontraspionageoperationer, true navne på kilder, og identiteten af AMERIKANSKE agenter.”

DOJ hævder, at Witt blev givet edb-udstyr og boliger indkvartering af det Iranske styre til gengæld for hendes samarbejde i montering af en kampagne mod den AMERIKANSKE efterretningstjeneste. Hun har også angiveligt brugte sin viden på de AMERIKANSKE efterretningstjenester til at hjælpe Iranske hackere mål andre Amerikanere med spyware.

Hjælp Witt ‘ s oplysninger, de hackere, der angiveligt brugt Facebook til at gøre falske konti, der friended Amerikanske spioner og lokket dem til at klikke phishing-links. Fra det amerikanske JUSTITSMINISTERIUM pressemeddelelse:

I et sådant tilfælde, Cyber Sammensvorne oprettet en Facebook-konto, der formodes at tilhøre en [AMERIKANSKE Efterretningstjenester] medarbejder og tidligere kollega Witt, og som udnyttes legitime oplysninger og fotos fra den [AMERIKANSKE Efterretningstjenester] medarbejderens faktiske Facebook konto. Denne særlige falske konto forårsaget flere af Witt ‘ s tidligere kolleger til at acceptere venneanmodninger.

Men Witt var ikke den eneste, som opkræves i dag. Det amerikanske JUSTITSMINISTERIUM er også opladning af Iranske hackere, hun angiveligt har arbejdet med.

“Fire Iranske cyber hackere er også ladet med forskellige edb-forbrydelser, der er rettet mod medlemmerne af de AMERIKANSKE efterretningstjenester, der var Ms. Witt’ s tidligere kolleger,” Assistant Attorney General John Demers sagde i en erklæring.

“Denne sag understreger de farer, at vores intelligens-fagfolk og længder vores modstandere vil gå til at identificere dem, udsætte dem, målrette dem, og, i et par sjældne tilfælde, i sidste ende vende dem mod den nation, som de svor at beskytte,” Demers fortsatte. “Når vores intelligens-fagfolk er målrettet eller forrådt, National Security Division vil ubønhørligt forfølge retfærdighed mod synderne.”

Det er ikke nævnt i det amerikanske JUSTITSMINISTERIUM udgivelse, men FBI, der er udstedt af en manglende person plakat til Witt engang omkring 2014, komplet med billeder af hende. Den forsvundne person plakat gjorde intet tyder på, at Witt var eftersøgt for de nationale sikkerhedsmæssige årsager. Det er ganske enkelt sagde, at hendes “venner” havde meldt hende savnet. (Denne plakat blev taget ned kort efter dagens meddelelse, og FBI derefter udgav ønskede plakat).

Billede: FBI

Witt også dukkede op i en historie, udgivet af Irans statslige medier i juni 2016. Artiklen indeholder et billede af Witt konvertere til Islam fra Kristendommen, og siger, at Witt deltaget i Occupy Wall Street-protesterne i begyndelsen af 2010’erne. Der tidslinje ville matche op med Witt ‘ s afgang fra det Amerikanske forsvar samfund i 2010.

Det er overflødigt at sige, efterretningstjenester er ikke tilfreds med Witt ‘ s formodede forræderi.

“De påståede handlinger Monica Witt i at hjælpe en fjendtlig nation er et forræderi af vores nationens sikkerhed, vores militær, og det Amerikanske folk,” Special Agent Terry Phillips af Air Force Office of Special Investigations sagde i en erklæring.

“Mens overtrædelser som denne er yderst sjældent, hendes handlinger som det påstås er en hån mod alle, der har tjent vores store nation.”

[Justitsministeriet]

Dele Denne Historie