Canon EOS-RP Is de Meer Betaalbare Full-Frame Spiegelloze Camera We op hebben gewacht

24

Foto: Sam Rutherford (Gizmodo)

Bij de introductie van de Canon haar eerste full-frame spiegelloze camera in de EOS R, was er veel opwinding. Maar slechts één camera was een beetje een hoofd-scratcher wanneer iedereen was het vrijgeven van twee aan twee. Nikon uitgebracht in twee versies van de spiegelloze platform in de Z6 en Z7, en dus Panasonic heeft de Lumix dmc-S1 en S1R. Op de top van dat, de EOS R niet helemaal de specs, de resolutie, of de video-functies aan echt voldoen aan professionals, terwijl de 2.300 dollar (alleen body) prijskaartje maakt het moeilijk te verkopen aan newbs of amateurs op zoek naar een upgrade. Maar met de introductie van de nieuwe 26.2-MP EOS RP, Canon full-frame spiegelloze master plan is te beginnen met het maken van veel betekenis.

Niet alleen heeft de EOS RP bieden een van de meest compacte organen die je kunt krijgen van een full-frame camera (het is eigenlijk kleiner en lichter is dan een Rebel T7i), maar die beginnen bij $1,300 (alleen body), het is gemakkelijk de beste deal in de categorie. De enige full-frame spiegelloze camera ‘ s die zelfs in de buurt komen in de prijs zijn de originele Sony A7 vanaf 2013 op $800, en de iets meer recente A7II van 2014 in van $1.000.

U krijgt ook een 26.2-MP full-frame sensor met een slechts iets minder resolutie dan de 30.3-MP krijg je in een EOS-R, samen met dezelfde Digic 8 image processor, een volledig draaibare achterste touchscreen en dual-pixel autofocus tech gevonden in andere Canon camera ‘ s. Echt, de twee belangrijkste functies die niet op het nieuwe EOS-RP dat je op zijn duurdere broer of zus zijn de touch-sensitive multi-function bar (dat weinig mensen het echt leuk toch), en de secundaire top-mounted display voor het snel controleren van de ISO en de levensduur van de batterij.

Alle foto ‘ s zijn in deze slideshow gemaakt met de EOS RP en onbewerkte behalve voor bijgesneden tot 1920 x 1080. 1 / 15

Wat krijg je er voor terug is wel een schokkend goede waarde, dat levert wat voelt als 90 procent van de EOS R s mogelijkheden voor een $1,000 minder. In feite, op 1.07 ponden (met een SD-kaart en batterij) en het meten van 5.22 x 3.35 x 2.76 inch, de EOS RP is zelfs kleiner dan een Sony A7III, en dankzij de meer diepgaande grip, het is veel meer comfortabel te houden. Een nadeel van de RP ‘ s compacte ontwerp is echter dat mensen met grotere handen vinden hun pink bungelend uit de onderkant van de camera, maar dat is makkelijk opgelost met een $80 grip extensie.

Mijn grotere klachten met de RP is dat als de R zijn er een paar dingen die niet lijken volledig geoptimaliseerd. Een voorbeeld is de wijzerplaat aan de linkerkant volledig voorbehouden voor het draaien van de camera aan en uit zetten. Het lijkt alsof het beter zou kunnen worden geserveerd trekken dubbele plicht als een opnamesnelheid kiezen of ISO wijzerplaat, twee functies die anders moet ten minste een paar kranen in verschillende menu ‘ s aan te passen.

Ik wil graag dat standaard is de EOS RP D-pad is ingesteld op het bedienen van de camera ‘ s scherpstelpunt kiezen. Dat betekent dat uit de doos, je bent gedwongen om te vertrouwen op de RP ‘ s 3-inch touchscreen tot je zin om een hoop tijd zeven door dichte lijsten van instellingen voor het inschakelen van iets dat moet worden standaard ingeschakeld.

Alle foto ‘ s zijn volledig onuitgegeven, klik om te vergroten. f/11 bij 1/80 van de tweede en ISO-100I was aangenaam verrast om te zien Canon ‘ s focus tracking werken goed, zelfs met al de bomen in de voorgrond.Schot op f/4 bij 1/200 seconde en ISO 100, f/5.6 op 1/125 en ISO-100 De EOS RP ‘ s van face-tracking is ook in staat om een lock op deze Mardi Gras zweven van Drew Brees. (f/4.5 op 1/50ste en ISO 400)f4/ op 1/60 en ISO 3200f/4 op 1/125e en ISO-400f/4 op 1/125e en ISO-400f/4 in 1/160e en ISO-6400f/5.6 op 1/250ste en ISO 12.800 f/4.5 aan 1/60e en ISO 3200f/4.5 op 1/320e en ISO 3200f/4 op 125 en ISO 3200f/4 in 1/30ste en ISO 3200.f/4 op 1/60e en ISO 12.800 f/4 1/25e en ISO 4000 1 / 15

Dat gezegd hebbende, veel potentiële problemen met begraven instellingen worden verlicht door de RP ‘s multi-functie knop naast de ontspanknop, en Canon’ s Q-menu, dat met één druk op de knop geeft u toegang tot belangrijke zaken, zoals de lichtmeting, autofocus het type, de kwaliteit van de afbeelding, en meer.

Het andere ding dat ik wil noemen voordat we naar hoe het is om daadwerkelijk te schieten met de nieuwe EOS RP is de elektronische zoeker. In de meeste situaties presteert gewoon goed. Maar in het felle licht, soms heb ik gemerkt dat het ondiepe eye-cup vaak laat meer licht lek in dan ik zou willen, die zo nu en dan links de 2,36 miljoen dot OLED elektronische ZOEKER het gevoel iets strenger.

Echter, wanneer u start met het uitlijnen van foto ‘ s, bijna alle van deze kleine ergernissen snel verdwijnen. De combinatie van een compacte behuizing gekoppeld aan een grote full-frame sensor resulteert in een betaalbare camera die de verwachting overtreft. Bij weinig licht opnamen met ISO 6,400 toonde alleen minimale ruis, terwijl de opnamen in fel licht keek scherp en kleurrijk in de raad van bestuur.

Als je kijkt naar de stam van de boom op de achtergrond, kunt u zien waar de Z7 biedt een beter dynamisch bereik. De Z7 is pic is ook scherper in de hoeken. (Klik om te vergroten)Foto: Sam Rutherford (Gizmodo)

Wanneer in vergelijking met de side-by-side met een $3,400 Nikon Z7, de EOS RP bleek een beetje een vage richting van de rand van het frame en iets minder dynamisch bereik. Maar het is moeilijk om te boos gezien is er een $2.000 prijsverschil tussen de twee camera ‘ s.

Een klein punt van zorg is dat voor de nieuwe en instap fotografen Canon op te richten met de EOS RP, in de full auto, Canon algoritmen hebben de neiging om een beetje te agressief als het gaat om het verhogen van de camera ‘ s ISO. Bij weinig licht, die kan resulteren in foto ‘ s die verschijnen korreliger dan ze echt nodig hebben. Hoewel in sommige opzichten, dat alleen maar versterkt de noodzaak om te begrijpen hoe je vest werkt echt.

Een andere eigenaardigheid mij is opgevallen is dat wanneer de focus-tracking is ingeschakeld, Canon ‘ s oog AF is nog steeds niet zo betrouwbaar als wat je krijgt op een Sony full-frame spiegelloze concurrenten. Tracking voelt zich vaak een beetje springerig, zodat bij het fotograferen hoofd op, de camera is over het algemeen snel te vergrendelen op, maar als uw onderwerp verandert hun hoofd, zelfs licht, de camera heeft de neiging om terug te keren naar de algemene gezichtsherkenning.

De EOS RP ‘s schot is een beetje te geel, maar het grote probleem is dat je met beide camera’ s op auto, de Canon ging tot ISO 12.800 versus IS 7,200 voor de Nikon Z7. (Klik om te vergroten)Foto: Sam Rutherford (Gizmodo)

Als het fotograferen van dieren is meer uw ding is, vond ik de Canon focus tracking relatief bedreven in het houden van focus is vergrendeld stevig van uw onderwerp. Toen ik liep in een kudde van vogels, alles wat ik moest doen was het raak op de EOS RP aan de achterkant van het scherm en laat de camera zijn ding doen. Het grote voordeel van dit is dat als je focus is gekozen in, het is veel makkelijker om zich te concentreren op kadrering en compositie. De enige keer dat ik gemerkt dat veel van driften is wanneer ik probeerde te vergrendelen op een onbeduidend voorwerp als een ver weg deur of venster.

Canon voegde ook een nieuwe functie voor de EOS RP met de focus bracketing modus. De installatie is vrij eenvoudig, als alles wat je hoeft te doen is om de functie op de camera vertelt hoeveel foto ‘ s u wilt nemen, kies een diafragma, en druk vervolgens op de ontspanknop. Er camera maakt een serie foto ‘ s terwijl een beetje aanpassen van het focus punt.

Let op het verschil in focus tussen een gewone foto te nemen bij f/22 en één gemaakt met Canon ‘ s focus-bracketing functie. Afbeelding: Canon

Het lastigste gedeelte is het volgende, want als je eenmaal een collectie van beelden, het is aan u om te spelen met Canon ‘ s software voor het bewerken om ze te stapelen samen tot een definitief composiet. Het is een handige truc, ik wou dat sinds de camera is gericht op beginners en amateurs, Canon had een optie om de stapel in de camera.

Als voor video-de canon EOS RP is even goed maar het heeft nog steeds last van een beetje van het ‘ rolling shutter zelfs tijdens relatief langzaam pannen, en dat kan anders rechte verticale lijnen gebogen. De EOS RP heeft ook een eigenaardigheid als het gaat om videoresoluties want terwijl het schieten van 4K-video bij 24 fps, wanneer dit is ingesteld op 1080p, krijgt u alleen de keuze uit 30 of 60 fps. Raar.

De een potentieel nadeel is dat ik de EOS RP batterij relatief matig. In normale omstandigheden met de tijd verdeeld tussen het gebruik van de zoeker (EVF) en het achter touchscreen, ik uitgeput de EOS RP ‘s na 190 foto’ s tijdens het fotograferen in JPEG-plus RAUW, met een ander 10 of zo één tot twee minuten video ‘ s gemengd. Dat is een beetje minder dan de EOS RP ‘s volgens CIPA-rating van 250 foto’ s per lading, maar aangezien een aantal van die tijd werd besteed aan het rommelen in instellingen, Canon ‘ s claim lijkt te zijn.

Helaas, zoals de EOS R, de EOS RP niet in-body stabilisatie zoals je zou krijgen op Nikon ‘ s Z-camera of een Sony A7III. Maar hier is het ding. Op een $2,300 camera, dat is een groot knelpunt. Op een $1,300 camera, plotseling die weglating is veel minder beledigend. En op een manier, die echt de som van de EOS RP als een geheel.

Hier is een blik op Canon ‘ s roadmap voor de komende RF-lenzen. Afbeelding: Canon

Bij slechts $1,300, de EOS RP brengt de beste dingen over de full-frame spiegelloze camera, zoals een uitmuntende beeldkwaliteit, compacte afmetingen en handige autofocus functies, tot een prijs die nieuwe en amateur-fotografen daadwerkelijk kunt veroorloven. En met Canon ook de aankondiging van zes nieuws RF-lens is ontworpen om te werken met zijn full-frame spiegelloze camera ‘ s door voor het einde van 2019, de momenteel beperkte selectie van inheemse lenzen zal niet een probleem voor te veel meer. En ook al had ik maar één dag om te knoeien met de EOS RP, het lijkt nu al een van de beste voorbeelden van waarom moeten we zorg over het nieuwe ras van grote sensor spiegelloze camera ‘ s.

De Canon EOS RP zal beschikbaar zijn vanaf Maart voor $1,300 (alleen body), samen met een gratis lens adapter (voor niet-RF Canon glas) en extended grip, of als onderdeel van een kit met een EF 24-105mm kit voor 1700 dollar, of een RF-24-105mm lens (dat is dezelfde kit lens die je op de EOS R) voor $2,200.

Deel Dit Verhaal