Tondel, Grindr, en Andere Dating Diensten Gefaald bij het Beschermen van Kinderen tegen Seksuele Uitbuiting: verenigd koninkrijk

35

Foto: Getty

Dating apps waaronder Tondel en Grindr hebben gefaald in het voorkomen van seksuele uitbuiting van kinderen op hun platforms, voor een deel te wijten aan de beperkte controle van de leeftijd maatregelen, volgens een nieuw rapport van de Sunday Times.

Door middel van een openbare registers verzoek van de Sunday Times verkregen documenten van de tien BRITSE politie detaillering van de gevallen van kind verzorgen en seksuele uitbuiting waarbij online dating diensten. De incidenten opgenomen een 16-jarig meisje met het syndroom van Down die werd benut in het sturen van naaktfoto ‘ s, een acht jaar oud, die een “seksuele gesprek met een man als hem gezonden seksuele foto’ s, en een 13-jarige jongen die seksueel misbruikt is door 21 mensen door dating apps als Grindr. De jongen is nu een volwassen en vertelde de Sunday Times dat hij “gehersenspoeld” door zijn misbruikers van die twee werden naar verluidt docenten—en was in staat om toegang te krijgen tot de app door het gebruik van een valse geboortedatum.

Sinds 2015, er zijn onderzoeken die in meer dan 30 gevallen van kind verkrachting in groot-Brittannië in die slachtoffers konden omzeilen controle van de leeftijd op de dating apps, volgens de verkregen documenten. De records naar verluidt aangegeven dat er 60 gevallen op de top van dat betreffende seksuele uitbuiting van kinderen op het gebied van online dating diensten.

“Ik zal schrijven voor deze bedrijven vragen welke maatregelen zij hebben in plaats van om kinderen veilig te houden tegen schade, met inbegrip van het controleren van hun leeftijd,” Jeremy Wright, een engelse Conservatieve Partij politicus en Cultuur Secretaris, vertelde de Sunday Times. “Als ik niet tevreden met het antwoord, ik behouden ons het recht voor om verdere actie te ondernemen.”

Beide Zwammen en Grindr alleen toestaan dat gebruikers die 18 jaar of ouder. Tondel de Communautaire Richtsnoeren zelfs niet toestaan dat de foto ‘ s van niet-begeleide minderjarigen, wat betekent dat als u wilt opnemen van een foto van uw kind, moet u op de foto. “Als u een profiel met een niet-begeleide minderjarige, stimuleert de schade bij een minderjarige, of geeft een minor in een seksuele of suggestieve wijze graag direct melden,” de richtsnoeren staat online. Grindr staat ook in haar privacybeleid, dat gebruikers moeten contact opnemen met de onderneming als zij weten van een kind of minderjarige heeft gedeeld met alle informatie over de app.

Een Tondel woordvoerder vertelde dat Gizmodo in een e-mail dat het bedrijf maakt gebruik van “een netwerk van toonaangevende geautomatiseerd en handmatig en review tools, systemen en processen en besteden miljoenen dollars per jaar te voorkomen, te controleren en te verwijderen van minderjarigen en andere ongepaste gedrag van onze app.” Ze zei dat de geautomatiseerde hulpmiddelen scan gebruikersprofielen voor het “rode-vlag taal en beelden” en ze merkte het bedrijf ook handmatig beoordelingen “verdachte profielen, activiteit en door de gebruiker gegenereerde rapporten,” evenals blokken “e-mail adressen, telefoon nummers en andere identificatoren geassocieerd met minderjarige gebruikers proberen om deze beperkingen te omzeilen.”

“De bottom line is dit: we voortdurend evalueren en verfijnen van onze processen om te voorkomen dat minderjarigen toegang, en zal altijd werken met de rechtshandhaving, waar mogelijk, om onze gebruikers te beschermen,” de woordvoerder gezegd. “We willen niet dat de minderjarigen op Tondel. Periode.”

Grindr verzonden via de volgende verklaring Gizmodo:

“We zijn bedroefd om te leren van deze rapporten. Grindr is toegewijd aan het creëren van een veilige omgeving om te helpen onze gemeenschap verbinden en te bloeien, en een rekening van seksueel misbruik of andere illegale gedrag is storend voor zowel ons als een duidelijke schending van onze servicevoorwaarden. We moedigen gebruikers aan rapport onjuist of onwettig gedrag binnen de app of rechtstreeks via e-mail naar legal@grindr.com. Daarnaast is ons team is voortdurend bezig met het verbeteren van onze digitale en menselijke screening tools voorkomen en verwijderen van ongepaste minderjarigen gebruik van onze app.”

Geautomatiseerde detectie tools, handmatig en door de gebruiker gegenereerde rapporten kunnen stellen dating diensten om met terugwerkende kracht te bewaken en het nemen van alle profielen die in strijd is met hun leeftijd, maar deze processen niet voorkomen dat alle kinderen liegen over hun geboortedatum en het gebruik van de apps. De leeftijd verificatie proces voor deze apps, net als de meeste internet-diensten, baseert zich op de eer van het systeem. Het is onduidelijk of dating-apps als Grindr en Tondel ooit zal vereisen dat gebruikers meer hard bewijs van hun leeftijd, maar als Wright ‘ s reactie hierboven suggereert, als ze het niet, de wetgever zou kunnen dwingen hun hand.

[De Tijd]

Deel Dit Verhaal