Saudi-Teen Som Flyktet Familien og Tryglet om Hjelp på Twitter Innvilget Asyl i Canada

34

Rahaf Mohammed Alqunun, høyre, går med en uidentifisert følgesvenn i Bangkok, Thailand, fredag, Jan. 11, 2019. Foto: Sakchai Lalit (AP)

Kanadiske statsministeren Justin Trudeau har bekreftet at Rahaf Mohammed Alqunun, den 18-år gamle Saudi kvinne som flyktet familien hennes og ba om beskyttelse på sosiale medier, har fått asyl i Canada.

“[Fns høykommissær for Flyktninger] har laget en anmodning fra Canada som vi aksepterer Ms. Alqunun som en flyktning, og vi har akseptert FNS be om at vi gir henne asyl,” Trudeau sa fredag. “Det er noe som vi er glade for å gjøre fordi Canada er et land som forstår hvor viktig det er å stå opp for menneskerettigheter, stå opp for kvinners rettigheter rundt om i verden.”

Alqunun angivelig flyktet familien hennes, som hun anklaget for å slå henne og truet med å drepe henne—mens de var på ferie i Kuwait, da hun gikk om bord i et fly til Thailand med mål om å nå Australia. The New York Times rapporterte forrige uke at ved landing i Thailand, Alqunun ble møtt av myndighetene som konfiskerte passet sitt og informerte henne om at hun trengte for å gå tilbake til sin familie i Saudi-Arabia. Alqunun til slutt barrikaderte seg inne på et hotell på Suvarnabhumi Flyplass i Bangkok, hvor hun har vært for omtrent en uke.

Alqunun sørgelig fått omfattende oppmerksomhet i media etter at hun begynte tweeting hennes historie i begynnelsen av januar. Den unge kvinnen gjentatte ganger hevdet at hun ville bli utsatt for tortur eller død i hendene på familien hennes burde hun bli tvunget til å gå tilbake. Michael Side, ca Midt-Østen og Nord-Afrika-direktør i Human Rights Watch, sa i en uttalelse at Saudi-kvinner som forsøker å unnslippe deres familier “kan møte alvorlig vold fra slektninger, frihetsberøvelse og andre alvorlige skader hvis det returneres mot sin vilje.”

Menneskerettighetsaktivister har pekt på Alqunun historie som understreker farene ofte møtt av kvinner i Saudi-Arabia, så vel som ekstraordinære langt som mange må gå for å unnslippe forferdelige omstendigheter. Fns høykommissær for Flyktninger Filippo Grandi i en uttalelse sa at Alqunun historie gitt “et glimt inn i den prekære situasjonen for millioner av flyktninger over hele verden.”

Phil Robertson, assisterende direktør i Human Rights Watch, s-Asia divisjon, twitret fredag at Alqunun triumf var “en seier for alle som bryr seg om å respektere og fremme kvinners rettigheter.” Alqunun, som har samlet en Twitter følge av 139,000, takket tilhengerne i en tweet for “støtte meg og [lagre] mitt liv.”

[Washington Post]

Deler Denne Historien