Satelliterna fångade den storm som lyfter en 17-meters vågorna i Stilla havet

33

I Stilla havet, rasande storm, som trots sin enorma storlek, har inget namn. Det är klart synlig från omloppsbana Jorden — chockerande bild fångades inte en, utan två meteorologiska satelliter från olika länder. Som orkaner i Stilla havet är inte ovanligt, men detta fenomen är särskilt imponerad forskare, eftersom dess effekt är jämförbar med styrkan av orkanen Florence, som i 2018 föll på den Sydöstra kusten och orsakade skador för mer än $ 38 miljarder kronor.

Шторм в Тихом океане

Den första satelliten,fångade en namnlös orkanen var den Japanska Himawari-8. Han såg på storm från Västra Stilla havet, medan Amerikansk maskin GÅR-17, vittne för aleuterna i Alaska i Öster. Det är anmärkningsvärt att den andra satellit-såg orkanen först när hon vände sig mot Nordamerika. Man tror att en vinter orkanen för stor makt i Stilla uppstår på grund av den starka kontrasten mellan kalla Arktiska luften och varm luft i tropikerna. Följ bilder av satelliterna på plats av en filial regionala och mesoscale meteorologi RAMMB.

Шторм в Тихом океане GOES-17

Information om kraften i orkanen har delat national weather service, som fortsätter trots en tillfällig minskning i arbetet om den Federala organ. Så, det lägsta tryck i stormen uppgick till 937 millibar, som är typisk för en mäktig orkan. För jämförelse, det Centrala trycket Florens var nästan den samma — 939 millibar. I Norra Stilla havet våghöjd som är 17 meter.

Шторм в Тихом океане Himawari-8

För att förhindra förstörelse av så kraftfulla orkaner, forskare försöker förutsäga deras förekomst i förväg med hjälp av meteorologiska satelliter. Tyvärr är de ganska tungrodd apparat, och forskare har lång tid att göra minskning av deras storlekar. Just nu detta har att göra med NASA inom ramen för projektet RainCube. I September fick vi veta att den rymdorganisationen planer för att uppnå mått av satelliter för att övervaka väderförhållanden som inte överstiger storleken av en skokartong.

Kom ihåg att om du vill alltid vara uppdaterad nyheter för vetenskap och teknik, kan du prenumerera på vår kanal på Yandex.Zen. Där kan du hitta inte mindre intressanta nyheter som inte är publicerade på hemsidan!