Det enda ryska space telescope har slutat att kommunicera

28

Lanserades den 18 juli 2011 till den ryska teleskop “Spektr-R” som genomförts astrophysical forskning inom ramen för det utrymme projektet “Radioastron” har slutat att kommunicera. Han fortfarande skickar data till Jorden, men det kommer inte att ta emot kommandon. Experter försöker att införa två-vägs kommunikation, men i det ögonblick försök är ofullständiga. Det är inte det första fallet av brott av teleskop, trots allt, hade han redan avtjänat sina garanterade fem år. Forskarna hoppas att enheten kommer att pågå fram till utgången av 2019 och inte förlora hoppet för sin reparation.

Телескоп «Спектр-Р»

Orsaken till misslyckandet just nu är det fel av tredje säkerhetskopia av att ta emot / sända enheten. Direktören för Astro space center LPI RAS Nikolai Kardashev förklarade att varken har stött på problem av detta slag, och maskinen kan arbeta igen. Optimistisk syn som delas av chefen för projektet “Radioastron” Yuri Kovalev.

Space telescope “Spektr-R” är utrustad med en 10-meters spegel antenn 27 och den nedrullningsbara kronblad. Enheten fungerar endast när den tar emot kommandon från Marken är nödvändigt för skyddet av den inbyggda förstärkare från att bränna ut. Varje arbetspass börjar med det faktum att forskare skicka en signal för att slå på antennen, och sedan observera program. Sedan satelliten roterar i riktningen av det observerade objektet och antennen kopplas till en markstation. Efter att skicka data i real-tid teleskopet är återigen placeras i vänteläge.

Телескоп «Спектр-Р»

Just nu kan forskarna inte ens att skicka kommando. Om maskinen inte återuppta sitt arbete, forskare kommer att vara tvungna att slutföra projektet. Han hade redan förberett en ersättare i April 2019 på Lagrange punkt L2 i systemet Jorden och Solen kommer att visas i teleskop “Spektr-RG”. Att köra kommer att använda för bärraketer “proton-M” och sjösättning pad kommer att vara Kosmodromen i bajkonur.

Tror du att kommer få fast om teleskopet? Skriv och motivera ditt svar i kommentarer och diskutera ämnet — i våra Telegram chatt.