Oh God, FTC ‘ s Top Consumer Protection Fyren Har 120 Eierstyring og Interessekonflikter

31

Denne Jan. 28, 2015, fil, bilde, viser Federal Trade Commission bygningen i Washington.Foto: Alex Brandon (AP)

Vi har kjent i noen tid, som Andrew Smith, som ble ansatt til å lede Federal Trade Commission ‘ s Bureau of Consumer Protection tidligere i år, hadde et betydelig antall av bedriftens bånd som er kalt til spørsmålet om han var skikket til den rollen. Men de corporate lenker tilsynelatende kjørt mye, mye dypere enn opprinnelig trodde.

Finansielle utlevering av dokumentene innhentet av ideelle forbrukeren advocacy group Offentlig Statsborger avslører liste over selskaper som Smith må recuse seg fra deltakelse i undersøkelsen tall 120—og navnene er stor. Vaskeri liste over bedriftens virksomheter som Smith er knyttet inneholder store banker og långivere, samt tech behemoths som Facebook, Amazon, Twitter, Uber, og dusinvis av andre.

Denne informasjonen igjen reiser spørsmål om Smiths bedriftens interesser, og om han er i stand til å utføre de aller funksjon av sin stilling med FTC. Remington A. Gregg, råd for sivil rettspleie og forbrukernes rettigheter på Offentlig Statsborger, sa i en uttalelse torsdag at han hadde “aldri sett en liste over konflikter så stort over så mange bransjer.”

“Andrew Smith er bokstavelig talt ikke i stand til å gjøre jobben sin,” la han til. “Han har bånd til et stort univers av finansielle rovdyr som er tilbøyelige til å bryte loven — og han vil ikke være i stand til å håndheve lov mot dem. Vi trenger noen som kan.”

At FTC ansatt en bedrifts shill er på egen hånd, ikke ny informasjon, eller er hans bånd til mange av selskapene som er nevnt i dokumentet—Facebook blir et grelt eksempel. Smiths leie tidligere i år ble et poeng av stridigheter blant noen av hans andre oppdragsgivere. Den fremste blant disse var Rohit Chopra, som spurte samtidig om Smith vil “være i stand til å delta i noen av FTC er høy-profil, og påfølgende saker av intens offentlig interesse.”

Senator Elizabeth Warren var en hard kritiker av Smiths leie som i Mai sa at byrået var “opprørende”, og la til at FTC “skulle hente noen med en track record for å beskytte forbrukere, ikke bedrifter som lure folk.”

Men det store antallet av bedriftens titans at Smith ikke er i stand til å holde ansvarlig for alvor setter spørsmålstegn ved hvordan, som Gregg nevnt, han er i stand til å gjøre jobben sin. Lisa Gilbert, som er vice president for juridiske saker med Offentlig Statsborger, ekko følelser.

“The Federal Trade Commission bør være å beskytte forbrukerne mot rov lønning långivere og bedriftens dårlige skuespillere heller enn å gi bedriftens advokat som har representert disse selskapene en jobb,” Gilbert sa i en uttalelse. “Dette er ett eksempel på reven vokter hønsehuset.”

Det er flott å vite at dette er den type fyr som er forventet å ha ryggen.

[Ås]

Deler Denne Historien