Solar probe Parker överlevde första touch av mänskligheten till Solen

46

Solen probe “Parker” NASA överlevt de första att komma nära Solen, enligt space Agency. Rymdfarkosten officiellt är det enda objekt av artificiella ursprung, som kom till vår stjärna av 25 miljoner kilometer. Tidigare denna spela tillhörde Helios B (1976). Parker Solar Probe nära Solen på närmaste avstånd 5. de uppgifter som mottagits och analyseras av forskare på Jorden, säger att han upplevde denna händelse på bästa sätt.

Solen probe “Parker” är en rymdfarkost vars uppdrag är att ge människor med aldrig tidigare skådad observationer av Solen. Denna teknik var resultatet av sextio år av NASA innovationer som har utvecklats sond för egen upplösning av vissa problem.

Solar probe rörde Solen

Förra månaden, sonden har etablerat två nya register: den första är närmast tillnärmning mänskligheten till Solen och… hastighet. Solar probe Parker officiellt den snabbaste en rymdfarkost som rör sig i förhållande till vår stjärna. Rymdfarkosten som ett rekord för “närmast förhållningssätt” till solen, att vara i storleksordningen 40 miljoner kilometer bort.

Och det faktum att han hade passerat tröskeln till 25 miljoner kilometer på bara några veckor ännu mer imponerande. I denna approximation, rymdfarkosten var det utsätts för höga temperaturer och strålning, som klarade sig utan problem. Enligt NASA data från rymdfarkoster rapporterade om status av “en”, Och detta är den bästa av de fyra-status signaler.

Alla verktyg i sonden fortsatte att fungera och han själv gör vetenskapliga observationer. Men om han möter några problem, han kunde hantera dem utan mänsklig inblandning, enligt NASA.

Är du stolt över? Berätta för oss i vår chatt i Telegram.