“Bionic” — ett nytt sätt att producera el i bakterier och nanoteknik

43

Vad som kan göras med vanliga svampar? Säkert kan du hitta inte ett recept på en god att laga dem. Men som det visade sig, för att extrahera från svamp gynnas inte nödvändigtvis har en kulinarisk talang. Men om du är kunniga i fysik, kemi, biologi, och veta egenskaper hos grafen, du är helt kapabel att vrida svamp till en källa för elproduktion.

Enligt redaktörerna för Science Daily, som ansvarar för utvecklingen av ett team av Stevens Institute of Technology (USA). Vetenskapen har länge känt en särskild typ av bakterier som kallas cyanobakterier. De själva utan några extra verktyg som kan producera el. Deras användning för dessa ändamål verkar logiskt, det är bara ett “men”: cyanobakterier är mycket dåligt anpassat på konstgjorda näringsämnen media. Att identifiera de mest lämpliga platser för habitat av bakterier har forskare funnit att de är mycket väl att de överleva i svampen lock av svamp. Och hattar levande svampar de bor flera gånger längre.

Men experterna är inte att stoppa och skapade den första av sitt slag “hybrid bionic svamp”: med hjälp av en 3D-skrivare till ytan av den gemensamma jordbrukspolitiken som orsakas av ett nätverk av grafen ledande bläck, som toppen var täckt med kluster med innehåll av cyanobakterier. Och 2 av dessa tryckta lager således att ha flera skärningspunkter för signalöverföring.

“Genom att kombinera cyanobakterier, som kan producera el med nanoscale materials, förmågan att samla in aktuell, vi kunde för att komma åt sina unika egenskaper, och dessa och andra. Vi har skapat en helt ny funktionell bionic system.” — sade en av författarna Manu Sätt.

Tryckt ett omfattande nätverk av grafen används för att samla in el, medan cyanobakterier utveckla det. Tja, pileus fungerar som ett substrat för näring för bakterier. Generering av elektrisk ström börjar när de utsätts för ljus.

“Vi visade att det är möjligt att skapa en symbios mellan två olika mikrobiella riken.”

Dessutom experter notera att den mängd el som produceras bakterier som beror på hur tätt de är Förpackade i kluster. Därför tätare “stacking”, desto större mängd energi som händer i slutet.

Detta och andra nyheter kan du diskutera i vår chatt i Telegram.