Verheugen! De Nieuwe MacBook Air Is Reparatie-Vriendelijk… Een Beetje

52

Apple geeft eindelijk een inch. Foto: Alex Cranz (Gizmodo)

Als je ooit geluisterd naar een Apple-hater tirade over waarom Macs zuigen, zijn de kansen dat u hebt gehoord van die “Je kunt niet herstellen of upgraden jezelf!” argumenten. Maar met de nieuwe MacBook Air en Mac mini, Apple lijkt erop dat het klaar is om te gooien Mac diehards een kleine, maar welkome bot.

iFixit de teardown van de 2018 Lucht laat zien dat een niet onbelangrijk aantal van de componenten zijn modulair, en kunnen dus meer reparatie-vriendelijk, net als de Thunderbolt-3-poorten en zelfklevende tabbladen voor de batterij en de luidsprekers. De Touch-ID sensor, volgens iFixit is ook modulair… en dat is ongeveer net zo ver als het gaat.

Ook na vier jaren van verwaarlozing, de Mac mini is officieus uitbreidbaar na aankoop. Zin, zou je kunnen kiezen voor het kopen van een goedkoper model en het omzeilen van Apple ‘ s exorbitante upgrade kosten door uzelf te wisselen in uw eigen RAM—hoewel, dat is blijkbaar een lange, geduld testproces niet voor de zwakkeren van hart. Of als de Apple haters zou zeggen, iets wat je zou kunnen doen op de Pc omdat in principe de dageraad van de tijd. Het is nog altijd beter dan de 2014 Mac mini, die had de RAM gesoldeerd.

U kunt officieus een upgrade van de mini ‘ s, RAM. Als je geduldig als Boeddha.Foto: Alex Cranz (Gizmodo)

Dus waarom de ophef? Want in de koude oorlog tussen de DIY-ers en Apple, de Cupertino reus heeft ten slotte krijgt een teensy inch. Kan en moet Apple nog meer doen? Hell yeah. iFixit is teardown bewijst het is nog steeds een bitch te wrikken open de Macbook Air zonder Apple ‘ s speciale schroevendraaiers. Niemand zit te wachten op een eindeloze rij bij de Apple Store voor de Genius Bar, en die wil betalen voor Apple Care op de top van al het andere?

Maar de berucht om koppig Apple heeft een geschiedenis van het zijn van een lul voor iedereen die probeert te herstellen van Mac ‘ s of iPhones op hun eigen. Dat is de reden waarom Apple in te leveren grond voelt als vooruitgang—een kleine flikkerende kaars van hoop in de lange donkere nacht van Apple zelden erkennen van de rechten van de gebruikers om te herstellen van hun eigen shit. En elke vooruitgang is beter dan geen vooruitgang, toch?

Deel Dit Verhaal