Snapchat-TV: kan den skrantende app ‘ s nye fem-minutters viser redde det?

54

Selskabet kæmper for – men håber, at det nye initiativ vil forbedre sin skæbne. Men er kort-format se hvad folk vil have?

@hannahjdavies

Tor 11 Okt 2018 14.20 BST

Snap Originaler
Sammensatte billeder, der viser (fra venstre) Døde Piger Detective Agency, Co-Ed, og Klassen af Løgne
Tryk på pr-plakater, der leveres med Snap Inc
Foto: Snapchat

Et par korte år siden, Snapchat var messaging app på alles filler-tunge, læber, et sted, hvor Gen Y og Z både fælles flygtig selfies og samlinger af billeder og videoer, der er de “historier” af deres hverdag. Dog, en meget hadet redesign, en offensiv meningsmåling om Rihanna, og Instagram, der konkurrerer med sit varemærke forsvinder indlæg har forladt det balancerer på afgrunden af MySpace-circa-2009 status. Ja, virksomhedens lager nået en all-time lav tidligere i denne uge, med aktier ned til 74% på deres Marts 2017 peak.

Snapchat Discover homepage.

Facebook

Twitter

Pinterest

Snapchat Opdage hjemmeside. Foto: Snapchat

Som sådan, er virksomhedens seneste venture – en skifer af den oprindelige TV-shows, der er hostet på platform – ikke synes at være så meget en sjov, ny funktion, som et sidste fortvivlet forsøg på at kradse tilbage nogle brugere. De to launch viser, er en thriller, Klasse af Løgne, og en college-sæt, komedie, Co-Ed, mens det indhold, der er planlagt for de kommende måneder omfatter en tilpasning af YA roman den Døde Pige Detective Agency, en dokumentarfilm om viral rapper Bhad Bhabie, og en horror-antologi, V/H/S. Men vil de være værd at gøre plads på din telefon til?

Hvis du er den slags person der kan lide at sidde fast i en kødfuld time i fjernsynet, så svaret er nok ikke: hver episode er blot fem minutter lang. Desuden app ikke gøre for den bedste grænseflade for at se shows, og i Co-Ed – produceret af indie direktører Duplass brødre – jeg kom ved et uheld klikket på den skærm, afspilning af den aktuelle sektion, før du trykker på en anden knap, der loopes den samme linje – “Chris, har du en penis?” – omkring 60 gange, før jeg arbejdede ud, hvordan at stoppe det. I den proces, jeg næsten sendt klippet for at alle mine kontakter. Jeg endte tilbage med det hele.

Andre steder, Klasse af Løgne, Pretty Little Liars-ish kriminalitet drama fra Riverdale forfatter Tessa Leigh Williams, har en lodret split skærm, der hurtigt lavet mine øjne gør ondt, og den inducerede en vag søsyg følelse. Udover, at det er temmelig gennemsigtig i sin brug af de aktuelle tendenser, der åbner med to vigtigste tegn optagelse deres egen sande-kriminalitet podcast (i øvrigt et plot enheden også anvendes i den sidste serie af MTV ‘ s Skrig genstart).

Den erfaring er ikke alle dårlige. Co-Ed er let og legende, selv om det har mere til fælles med post-mumblecore telly som Piger og Duplass’ eget show Samvær end dit gennemsnitlige teenager-serien. Klasse af Løgne, i mellemtiden, er en super-pacy tage på thriller-genre, med stedsegrønne potentiale for den slags cliffhangers, der kan få brugere til at komme tilbage hver dag for mere. Den første episode byder på en, med vores podcasters, Missy og Devon, realisere deres ven og klassekammerat er forsvundet, en udvikling, der kaster deres kriminalitet besættelse i skarpt relief.

Hverken show er fremragende, men de er heller ikke forfærdelig. Men det vigtigste spørgsmål her er, om Snapchat ‘ s insisteren på at holde sig med hyper-kort formater vil kunne betale sig. Med podcasts, der er mere populære end nogensinde – de fleste af dem en halv time plus – og lang form for journalistik, der nyder en opblomstring, det synes indhold-producenter og publikum er aktivt forsøger at bevæge sig væk fra en skubning, nemt dismissable model af kultur. Den korte Snapchat er vist kunne ses, at formidle en følelse af tilgængelighed, men kan også styrke idéen om, at de unge har den opmærksomhed span af myg. Måske give dem mere credit er en bedre idé; Facebook er Ked af Dit Tab, for eksempel, er en ordentlig langt format TV-show modtage behørig ros. For alle, at jeg ikke har slettet app ‘ en endnu, og jeg er hemmeligt ser frem til at se Class Ligger i min frokostpause. Og, for det skrantende platform, det er en start.