‘Bitcoin Maven’ Fengslet for Multi-Million Dollar Bitcoin-for-Penger Hvitvasking av Penger Drift

45

En visuell representasjon av digitale Cryptocurrency, Bitcoin sammen med OSS Dollar on December 07, 2017 i London, England.
Foto: Getty

Bitcoin har mistet mesteparten av sin (sannsynligvis oppblåst) verdi i de siste månedene, men det har likevel nok av verdi for politiet leter du etter økonomisk kriminalitet for å straffe. Den nyeste cryptocurrency kriminelle for å få tak i boken kastet på dem er “Bitcoin Maven,” en 50-år gammel kvinne som kjørte en bitcoin-for-penger exchange-drift.

Justisdepartementet kunngjorde Theresa Lynn Tetley, en tidligere aksjemegler og eiendomsmegler investor, ble dømt til 12 måneder og en dag i føderalt fengsel denne uken for å operere en ulisensiert penger overføring av virksomhet og hvitvasking av penger. Hun ble også dømt til å tape 40 Bitcoin (verdsatt til ca $250,000), $292,264 i kontanter, og 25 gull barer ervervet gjennom sin ulovlige virksomhet.

Tetley ‘ s ordningen, markert med Ars Technica, involvert tilbyr folk Bitcoin i bytte for kontanter, som på sitt ansikt sannsynligvis ikke høres ut som mye av en forbrytelse. Men Tetley gjorde alt av bøker. Hun klarte ikke å registrere sin drift som en penger tjenester for forretnings-og ikke tilbyr noen form for “anti-hvitvasking av penger mekanismer,” per Justisdepartementet.

De fleste av Tetley ‘ s transaksjoner ble gjennomført i person, med penger som blir gitt for den virtuelle valutaen. Hun annonserte sin tjeneste gjennom localbitcoins.com et nettsted som legger til rette for slik utveksling, hvor hun lagt ut under navnet “Bitcoin Maven.” Hun levde opp til det, for, i Henhold til de DOJ, hun utvekslet $6 og $9.5 millioner kroner i løpet av flere år.

Hennes angre kom da hun begynte uforvarende begynte å gjøre forretninger med en hemmelig agent fra Drug Enforcement Administration. Byrået begynte å nærme henne i 2016, og dro henne med seg for nesten et år som de bygget en sak mot henne.

De planlegger å ta Tetley ned inkludert å innføre en annen agent, utgir seg for å være den første agent kjæreste, til å gjennomføre en rekke store transaksjoner med Bitcoin Maven. Ifølge Ars Technica, på ett punkt falske kjæreste informert Tetley at han var i besittelse av en stor tilførsel av “cola, meth, og luke” som hadde blitt “stjålet” og solgte som stash for den bitcoin ble han handel med henne. Tetley flyttet frem med transaksjoner uansett, på ett punkt viser opp med $300 000 i to Trader Joe ‘ s dagligvarer poser til å gjøre en handel med undercover agent.

“Gi kontanter i konvolutter (og i betydelige mengder hun gjorde), på kafeer og restauranter, er ingen måte å drive lovlig virksomhet, i hvert fall når det volumet overstiger millioner,” aktoratet skrev i en dom memorandum, per Ars Technica. “Noen som tiltalte—en tidligere aksjemegler og en real estate investor—var sikkert klar over det.”

Hjelper ikke hennes tilfelle var det faktum at Tetley var også gjøre forretninger med William James Farber, en mann som antas å være på hodet av en av de største bedøve ringer på nå-maskert mørke web marketplace Alphabay. Ars Technica bemerket Farber ble arrestert i fjor, og belastes med konspirasjon for å eie og distribuere kontrollerte stoffer.

For henne kjøre som den Bitcoin Maven, Tetley vil tilbringe 366 dager bak murene i et føderalt fengsel. Hennes stash av bitcoin som samles inn fra bedriften, som nå hører til regjeringen, er verdt ca $250,000 som onsdag kveld—men det vil trolig være verdt enten $400 000, deretter $75,000, deretter $250,000 igjen ved slutten av uken.

[Ars Technica]