Forskere Nå frem til en Indlysende Konklusion, At Bitcoin ‘ s Pris Var Kunstigt Oppustede

45

Foto: Dan Kitwood (Getty)

Bitcoin nu svæver omkring $6,300, men ikke længe siden det havde spidse til næsten $20.000 per mønt. Skeptikere har undret dig over, hvordan sådan en stigning var endda muligt, og en paper forfattet på University of Texas tyder på en forholdsvis rimelige svar: pris manipulation!

Specielt Amin Shams og Professor John Griffin ‘ s 66-side papir ser på forholdet mellem Bitcoin og Tøjr, en “stablecoin” angiveligt bakkes op af og knyttet til den AMERIKANSKE dollar. Det papir, som er sammenfattet i New York Times, “identificeret flere forskellige mønstre, der tyder på, at nogen eller nogle mennesker på [Bitfinex] med succes arbejdet for at presse priserne op, når de sagged på andre børser,” brug Tether som mekanisme til at puste disse priser.

Det papir, der også gætter på, at “hvis Linen er skubbet ud til andre crypto udvekslinger snarere end krævet af investorer med dollars i hånden, Tether må ikke være fuldt ud bakket op af dollars, når der er udstedt,” der er noget kritikerne af Tether har længe haft mistanke. Priserne på de såkaldte “alt-mønter” har en tendens til at være stærkt korreleret til den pris, der af Bitcoin, hvilket betyder, at hvis den manipulation, der er beskrevet i afhandlingen, er fundet til at være præcis, det har bitre konsekvenser for markedet som helhed.

Spekulation har længe fastslået, at Bitcoin ‘ s værdi blev holdt oppe af Linen—og Gizmodo fandt, at en pludselig stigning i den tidligere pris i februar faldt sammen med en pludselig tilstrømning af Linen bliver tilføjet til markedet. Tether-og mønt udveksling Bitfinex, begge ejet af moderselskabet iFinex, var indstævnet af de Råvarer, Futures Trading Kommissionen i December.

[NYT]