11.4 iOS iPhone tömmer batteriet i minuter

36

Användare av mobila Apple-enheter började klaga på plötsliga batteriet laddas ur efter uppgradering till iOS 11.4. Minns den här uppdateringen gavs ut i slutet av maj och kom den efterlängtade AirPlay-stöd 2, liksom Meddelanden i iCloud.

Vi pratar om riktigt snabb urladdning. Till exempel, en av iPhone 6+ har klagat på att när uppdateringen är batteriet slut från 50% till 20% i ett par minuter med en smartphone, även användes inte. Medan en sådan parameter som Batteriet Hälsa (“battery Hälsa”) uppgår till 90%.

På den officiella Apple-forum har flera grenar av diskussion. En av dem nästan tusen användare bekräftade dess existens på sina enheter.

Att döma av recensioner, batterinivån är låg, oavsett modell iPhone. I vissa fall hjälper det att inaktivera ansluta till Wi-Fi-nätverk, och i andra — växla Wi-Fi med 5 GHz och 2,4 GHz. Men andra användare, till exempel “tricks” som inte fungerar. Som ett resultat, många föll tillbaka till iOS 11.3.1 och batteriet igen började med att missa den vanliga tiden.

Apple själva har ännu inte kommenterat situationen. Lösningen väntas i nästa iOS uppdateringar.