Seattle Trekt De ‘Kop ‘ Belasting’ Te Midden Van De Druk Van Amazon

75

Foto: Win McNamee (Getty)

Minder dan een maand met eenparigheid van stemmen na het passeren van een omstreden belasting op de grote bedrijven, Seattle gemeenteraad heeft gestemd voor intrekking van de zogenaamde “head belasting.” Tegen de vurig protest van bewoners en lokale coalities die een uitgebreid tot een volledige uur van de getuigenis—leden van de raad stemden 7-2 tot trok de stekker van wat er zou zijn een belangrijke bron van steun voor de stad groeit dakloze bevolking.

De intrekking komt een dag nadat de er Geen Taks op de Banen campagne—een coalitie die grote bedrijven die worden getroffen door de “head tax,” als Amazon en Starbucks, verpand aanzienlijke financiële steun aan—kondigde het had gekregen van meer dan 45.000 handtekeningen, meer dan genoeg voor het genereren van een referendum om omvallen van de belasting in November. Sprekers namens Geen Belasting op de Werkgelegenheid in de gemeente kamers herhaaldelijk beschreven in de coalitie als “grassroots,” maar de Publieke Bekendmaking van de Commissie van Washington toont dit gaf meer dan $246,000 aan een onderneming genaamd Ochtend in Amerika voor “handtekening verzamelen en controle” en een extra $20.000 tot Cre8tive Empowerment ” – campagne/vrijwilligerswerk/sociale-media-management.”

Burgemeester Jenny Durkan beschreven de snelle wetgevende retraite als een middel om te voorkomen dat “een langdurige, dure politieke strijd die in de komende vijf maanden zal niets doen om het aanpakken van onze dringende huisvesting en dakloosheid crisis.” Critici zagen de intrekking als een achterkamer deal te sussen Amazon.

In de vorm zoals het was gepasseerd vorige maand, de “head tax” zou afscheren $275 per full-time medewerker bij bedrijven die meer dan $20 miljoen aan inkomsten, van in totaal naar schatting $47 miljoen per jaar voor vijf jaar. Dat geld zou dan worden bestemd voor daklozen dienstverlening en betaalbare huisvesting. Seattle verklaarde haar dakloosheid een noodtoestand in 2015, met stijgende kosten van levensonderhoud en de congestie van de openbare diensten, beschouwd als de belangrijkste katalysatoren voor de stijgende daklozen tarief.

De stemming over de intrekking werd verwacht, als Durkan en de meerderheid van de leden van de gemeenteraad van de door de overheid gesteunde het besluit vóór te stemmen. Kshama Sawant, één van de tegenstemmers leden, genoemd de intrekking van een “laffe verraad van de behoeften van de werkende mensen.”

Op dit moment is er geen back-up financiering van het plan in de plaats voor daklozen diensten.

Update 6/12/18 5:50pm ET: Een Amazon-woordvoerder heeft het volgende commentaar Gizmodo via e-mail: “de stemming van Vandaag door de Stad Seattle Raad tot intrekking van de belasting op de werkgelegenheid is de juiste beslissing voor de regio’ s de economische welvaart.”

Interessant is dat analisten voor een bedrijf in financiële diensten dat Moody ‘ s beweerden dat de belasting zou zijn geweest “een credit positief voor de stad”, dat zou helpen de lokale economie.

De woordvoerder voegde eraan toe dat “We zijn zeer belangrijk deel van de oplossing om een einde te dakloosheid in Seattle en zal blijven investeren in lokale non-profitorganisaties, zoals Mary’ s Place en FareStart die een verschil maken op dit belangrijke onderwerp.”