Utvecklat obemannade militära fordon

73

Obemannade fordon har länge varit testade och även gå på en riktig väg. Dessutom, varje dag det är mindre tvekan om att i framtiden gods-och persontransporter ska genomföras nämligen självgående bilar. Kunde inte passera genom denna möjlighet och det militära. Till exempel, för inte så länge sedan, det Amerikanska företaget Polaris introducerade den första obemannade militära Rover.

Han hette MRZR X och är utrustade med ett system för Autonom körning, men kan när som helst kontrolleras av föraren, och den har också ett antal intressanta funktioner. Som tidningen skriver Ny Atlas, MRZR X är utformat för att flytta infanteri runt slagfältet och kan ge ytterligare brand support till de stridande. All-terrain fordon klarar inte bara att transportera människor och varor, men också att fungera som en plattform för montering av vapen.

MRZR X blev ganska kompakt: det kan laddas i en last helikopter och leverera till nästan alla led av verksamheten. “Hjärnan” i den obemannade fordon är Autonoma Modulära Robot Applikationer Kit (M-RAK). Det kombinerar kameror, sensorer, lidars och andra enheter i ett enda system. M-RAK stöder flera olika funktionslägen: helt Autonom körning, följer vidare av att åka transport, biträdande läge, när den automatiska system justerar rörelse och den styrning av fordon på avstånd.

Företrädare för Polaris staten som en ny militär all-terrain fordon MRZR X är en universell och mycket flexibel fordon. Beroende på vilka mål och uppgifter Rover lätt kan tas bort onödiga i det ögonblick en del av strukturen eller för att installera nya delar. För att diskutera detta och andra nyheter, du kan i vårt telegram chatt.

Utvecklat obemannade militära fordon
Vladimir Kuznetsov