Robomat — obemannade mobil butik på hjul

51

Obemannade skåpbilar är ingen överraskning: dussintals startups och större biltillverkare redan testat deras avkomma i USA och Europa. Några obemannade bussar utan passagerare på en särskilt preparerad rutter som en förberedelse för ett fullständigt test, inklusive de som redan transportera passagerare från hemmet till närmaste butik vid låg hastighet. Start Robomat bestämde sig för att gå den andra vägen, och som styrs av principen “Om en passagerare inte gå till affären, då butiken kommer att passageraren själv!”.

Utvecklarna av Robomat har infört obemannade electrofuge, som är en liten automatiserad kiosk på hjul. Användningen av dessa lastbilar kommer att tillåta butikskedjor för att spara på att öppna nya stationära punkter, bara att bära det väsentliga i rätt områden — jag tror att skaparna av robomachine. Utvecklarna är övertygade om att deras projekt kommer att kunna i framtiden för att klara leverans av produkter är inte värre än andra tjänster, såsom till exempel Amazon, och i vissa fall kommer att vara chef för att slå konkurrenterna.

“Begreppet butiken på hjul är mycket tydligare för köparen” — säger grundaren av ett start-Ali Ahmed.

Ja, för robomobile på hjul redan har en färdig infrastruktur, behöver du bara lär det väl att rida på vägarna. I slutet, den gamla goda glass vans är fortfarande populära. Att fokusera på väg robocock kommer att vara med hjälp av lidar, radar och dator vision-system som gör att du kan se på olika avstånd. På den femte nivån av självständighet för sin avkomma, utvecklare kommer att dra på till 2018.

Köp via en robot butik, du kan göra det trevligt och enkelt: kunden helt enkelt plocka upp dina varor, och den summan kommer att dras från kreditkortet, “knuten” till motsvarande app på din smartphone. Pris, datum för förpackning och information om sammansättningen av klienten kommer att kunna läsa på displayen. För friskhet du inte oroa dig — cooling system kommer att göra allt själv.

Till van det finns fortfarande några frågor. Till exempel, hur mycket det kommer att kosta att köpa eller hyra? Och en annan sak: vad händer om vandalerna? På dessa frågor utvecklarna har ännu inte svarat.

Robomat — obemannade mobil butik på hjul
Vyacheslav Larionov