Franska designers har utvecklat ett flygplan fågel

55

Som ni vet, flygplan använda vingen design, “lånade” från fåglar. Men, det finns en “live” – wing är en fördel, som möjliggör en bättre kontroll av flygning: wing kan deformeras. Men snart flygplan kan få en så bra funktion, eftersom ingenjörer från Frankrike, som infördes flygplansvinge som kan ändra sin form.

Som rapporterats, franska forskare från Toulouse Institutet planer på att tillverka bakkanten av vingen fjäder av rovfåglar. En ny modell av en flygplansvinge, i tillägg till intressanta former kommer att ge möjlighet att göra flygningar mer ekonomiskt. Det faktum att den nya flygeln är utformad med en stationär aerodynamiska plan kommer att innehålla en uppsättning av glidskenorna. De kommer att drivas med hjälp av elektriska, hydrauliska och mekaniska delar.

Rörliga delar i samtidiga motsatta avvikelse kommer att tillåta dig att kontrollera rulla av de flygplan som kommer att spara bränsle och förbättra kontrollen över flygplanet. Det är värt att notera att liknande lösningar har utvecklats tidigare, men för deras utförande i livet på den tiden fanns inte den teknik som behövs. Forskare från Toulouse Institutet vill använda i jakten på hans idéer materialet med formminne, vilket i teorin kommer att minska aerodynamiska dra.

Franska designers har utvecklat ett flygplan fågel
Vladimir Kuznetsov