Bitcoin: dkk 64m i cryptocurrency stjålet i ‘sofistikeret’ hack, udveksling siger

53

Minedrift markedsplads NiceHash suspension af operationer, samtidig med at det samarbejder med myndigheder over ‘professionel angreb’, der opfordrer brugere til at ændre adgangskoder

The marketplace suspended operations on Thursday while it investigated the breach, saying it was working with law enforcement as ‘a matter of urgency’, while urging users to change their passwords.

NiceHash sagde ca 4,700 bitcoin blev stjålet.
Foto: Siden Ruvic/Reuters

Bitcoin

Bitcoin: dkk 64m i cryptocurrency stjålet i ‘sofistikeret’ hack, udveksling siger

Minedrift markedsplads NiceHash suspension af operationer, samtidig med at det samarbejder med myndigheder over ‘professionel angreb’, der opfordrer brugere til at ændre adgangskoder

Torsdag den 7 December 2017 10.38 GMT

Sidst opdateret torsdag den 7 December 2017 10.40 GMT

Næsten $64m i bitcoin er blevet stjålet af hackere, der brød ind i Slovenske-baseret bitcoin mining markedsplads NiceHash.

Markedet suspenderet operationer på torsdag, mens den undersøgte brud, siger, at det var i orden med retshåndhævelse som “en hastesag”, når den opfordrer brugerne til at ændre deres adgangskoder.

Hack var “en yderst professionel angreb med sofistikeret social engineering”, der resulterede i ca 4,700 bitcoin bliver stjålet, værd omkring $63.92 m i løbende priser, sagde NiceHash head of marketing Andrej P Škraba.

Q&A Hvad er bitcoin og er det en dårlig investering?

Vis

Skjul

Bitcoin er den første, og største, “cryptocurrency” – en decentraliseret handles digitale aktiver. Uanset om det er en dårlig investering er $97bn spørgsmål (bogstaveligt talt, da det er den aktuelle værdi af alle bitcoins i eksistens). Bitcoin kan kun bruges som et medium for udveksling, og i praksis har været langt mere vigtigt for den mørke økonomi, end det er for de fleste legitime anvendelser. Manglen på en central myndighed gør bitcoin bemærkelsesværdigt modstandsdygtig over for censur, korruption – eller forordning. Det betyder, at det har tiltrukket en række af bagmænd, fra libertarian monetaristerne, der nyder tanken om at en valuta med ingen inflation og ingen centralbank, narkohandlere, der ligesom det faktum, at det er svært (men ikke umuligt) at spore en bitcoin transaktion tilbage til en fysisk person.

Var dette en hjælp?

Tak for din feedback.

NiceHash er en digital valuta markedsplads, der passer til folk, der ønsker at sælge behandling tid på deres computere for såkaldte minearbejdere til at kontrollere bitcoin brugernes transaktioner i bytte for den bitcoin.

Problemer med hjemmesiden i løbet af de seneste dag, eller så trak alarm og klager, med mange bitcoin ejere udstationering panik kommentarer på NiceHash ‘ s konti på de sociale medier.

NiceHash sagde i en erklæring: “Vi forstår, at du vil have en masse spørgsmål, og vi beder om tålmodighed og forståelse, mens vi undersøge årsagerne og finde de relevante løsninger for den fremtidige service.”

Prisen for bitcoin er steget til mere end $14,668, vinder omkring $2,000 (£hele 1.494) af værdi i en dag i henhold til bitcoin overvåge CoinDesk. Det skal sammenlignes med en værdi på under $1,000 i begyndelsen af året.

Online sikkerhed er af afgørende betydning for cryptocurrency markeder og børser, med bitcoins, der er indeholdt inden for digitale tegnebøger, har i stigende grad blevet et mål for hackere, da antallet af bitcoins er gemt, og deres værdi er eksploderet over det sidste år.

I Japan, der er en følge af bitcoin børs Mt Gox, nye love blev vedtaget for at regulere bitcoins og andre lad os starte. Mt. Gox lukket ned i februar 2014, der har mistet ca 850,000 bitcoins, potentielt til hackere. Mark Karpelès, leder af Mt Gox, gik på retssag i Japan i juli, risikerer op til fem år i fængsel under anklage for underslæb og tabt $28m af brugernes midler.

  • Alt, hvad du ønskede at vide, om bitcoin, men var bange for at spørge
  • Bitcoin mining bruger mere el om året end Irland