Facebook idømt en Bøde på EUR 150.000 fra fransk Data Vagthund

23

Facebook er blevet idømt en bøde på 150 000 EUR ($166,000 eller omkring Rs. 1.06 crorer) af Frankrig ‘ s data protection vagthund for ikke at forhindre, at brugernes data ikke er tilgængelige for annoncører.

Vagthund CNIL sagde sin fine – som blev indført på både Facebook Inc og Facebook Irland – blev en del af en større Europæisk undersøgelse, der gennemføres også i Belgien, Nederlandene, Spanien og Tyskland i nogle af Facebook ‘ s praksis.

EUR 150.000 på en lille bøde, der i forbindelse med den virksomhed, som har kvartalsvise omsætning på omkring 8 milliarder dollars, og en aktie markedsværdi, som ligger på omkring $435 milliarder dollar (omkring Rs. 27,86,103 crorer). Men det er det maksimale beløb, CNIL kunne fint, når det startede undersøgelsen på tech gigant.

CNIL kan nu udstede bøder på op til EUR 3 mio., efter vedtagelsen af en ny lov i oktober 2016.

Sidste år, den franske vagthund havde givet Facebook en frist til at stoppe sporing af ikke-brugere’ web-aktivitet uden deres samtykke, og bestilte det sociale netværk til at stoppe nogle overførsler af personlige data til Usa.

Facebook gjort gældende, at den Irske databeskyttelsesmyndighed, ikke CNIL, blev den kompetente myndighed til at udforme sådanne ordrer, som de sociale medier selskab ‘ s Europæiske hovedkvarter er beliggende i Dublin.

I en erklæring tirsdag, Facebook ikke sige, om det ville nu tage handling som et resultat af de fine.

“Vi tager til efterretning, CNIL’ s beslutning, som vi respektfuldt uenig,” Facebook sagde i en erklæring sendt til Reuters.

“På Facebook, at sætte folk i kontrol over deres privatliv er kernen i alt, hvad vi gør. Over de seneste år, vi har forenklet vores politikker for yderligere at hjælpe folk til at forstå, hvordan vi bruger oplysningerne til at gøre Facebook bedre,” sagde det.

Den franske orden var den første væsentlige skridt taget mod et selskab, der flytter Europæernes data til Usa efter en EU-dom fra sidste år, der slog ned en aftale, der tusindvis af selskaber, herunder Facebook, havde påberåbt sig, for at undgå besværlige EU ‘ s regler for overførsel af data.

Det transatlantiske Safe Harbour-pagten blev erklæret ulovlig sidste år midt i bekymringer over massen AMERIKANSKE regering snooping. Databeskyttelsesmyndigheder i EU nævnte selskaber havde tre måneder til at etablere alternative retlige ordning for overførsel af data.

En ny EU-lovgivning om beskyttelse af personoplysninger er indstillet til at træde i kraft i 2018, som kunne se, at virksomheder med at få en bøde på op til 4 procent af deres samlede omsætning, hvis de bliver ofre for den nye forordning.

© Thomson Reuters 2017