Taylor Swift kommer på Spotify, men musikken hennes er kreditert for å Lostprophets

125

Pop star er tilbake på streaming-tjenesten etter å trekke musikken sin, men noe merkelig har skjedd

Singer-songwriter Taylor Swift performs onstage during The 1989 World Tour Live In Los Angeles at Staples Center on August 21, 2015 in Los Angeles, California.

Ikke på noen som helst måte, Lostprophets … Taylor Swift.
Foto: Christopher Polk/Getty Images

Mandag 7. desember 2015 09.54 GMT

Sist endret på mandag 7 desember 2015 14.40 GMT

Dette er rare: Taylor Swift var raskt tilbake på Spotify. Med bare én sang, fra hennes 2012 album Rødt. Og med opphavsrett knyttet til pedofili tidligere rockestjerne Ian Watkins og hans band, Lostprophets.

The song page for I Knew You Were Trouble.

Sangen side for jeg Visste at Du Var i Trøbbel. Foto: Spotify

Fra mandag morgen, jeg Visste Du Var Problemer hadde vært live på Spotify for tre dager, med, i henhold til selskapets offentlig spille telle, 39,681,189 spiller, viser at systemet riktig knyttet sangen til forrige kopi riktig knyttet til Taylor Swift. Det store flertallet av 39m spiller vil komme fra at legitime versjon.

Men kort tid etter Foresatte bedt om Spotify om det, sangen ble tatt ned igjen. Det sat på toppen av Lostprophet er diagrammer, med noe tydelig anerkjennelse av Taylor Swift hvor som helst på siden. Den “eneste” kunstverk var et skjermbilde av det Kanadiske tegneserie Scaredy Squirrel med Lostprophets logo oppå.


— Elena Cresci (@elenacresci)
Desember 7, 2015

Taylor Swift jeg Visste Du Var Problemer dukker opp på Tapt Profeter artist-side som en ny utgivelse pic.twitter.com/UaBhEUTiB0

Tilsynelatende som et resultat, jeg Visste Du Var Problemer også dukket opp igjen på Taylor Swift ‘ s egen Spotify-side, som tidligere bare hjem til hennes bidrag til film lydspor og andre samlinger siden hun trakk sin egen musikk fra streaming-tjenesten i protest mot sine ikke-omsettelig tilstedeværelse i gratis tier av Spotify-abonnementer.

Bisart for en så kjent detalj-fokusert musiker, Lostprophets-tilskrives versjon av Swift sang har blitt flyter rundt på internett for over en måned. Det ble lastet opp på YouTube i oktober med brukeren Jared Brown, som har lastet opp lignende feilmerket spor til sin kanal, for eksempel et opptak av Ice Ice Baby knyttet til Eminem.

YouTube-video av Problemer som inneholder en kobling til en Amazon Musikk side med påminning til pre-order “den siste sangen de har spilt inn”. Amazon versjon av sangen også gikk live på 4 desember. Og sangen er også på iTunes store.

En Spotify-talskvinne sa at situasjonen var “veldig rart” , og fortalte the Guardian at:

Banen i spørsmålet ble levert til oss av en leverandør, som har ansvaret for å sikre at innhold levert til Spotify er fullt lisensiert og i samsvar med våre Krenkelse Politikk. Vi tar integriteten i vår katalog svært alvorlig, og vil umiddelbart fjerne ethvert innhold som er funnet å være feil lisensiert eller skyldes feil artist eller komponist.

Sporet ble tatt ned så snart det ble oppdaget (3 dager etter at den ble levert), og vi vil ta saken videre med den leverandøren som leverte dette sporet.