Forskare har skapat en “patch” för tarmen

28

Nedskärningar, tårar, slitage och andra skador på den yttre huden är ganska enkelt att fixa. Om skadan är allvarlig — det ska vara stygn. I de flesta fall kan du begränsa den vanliga plåster. Men med de inre organen, denna metod fungerar inte. Även om det ibland är mindre skador som inte kräver en större operation. För dessa ändamål har en grupp forskare från USA har skapat en “lapp” som kan läka sår i tarmen.

Varför du behöver en “patch” för att tarmen?

Först och främst, naturligtvis, det kommer att hjälpa till med den sjukdom som kallas “duodenalsår”. Efter allt, det öppna såret regelbundet utsätts för mekaniska och fysikaliska effekter och läker mycket dåligt, kuvertering och läkemedel är mycket lång. Precis som är fallet med erosioner och andra skador på väggarna i tarmen. Dessutom, vi kan inte utesluta användningen av materialet på läkning av stygn efter operationer (“tätning” dem inne) och så vidare.

Vad är en “patch” för tarmen

I själva verket, ordet “lapp” i citat inte bara. Liknande finns det inte så mycket som princip att använda (mätt-cut-klistrade), men kärnan i hur “patch” (utgående såret för att ytterligare läka). I själva uppfinningen är en blandning av probiotiska hydrogels gjort från mucoadhesive nanofiber. Låter komplicerat? Alla egentligen ganska enkelt: hydrogels baserat på mucoadhesive nanofiber tillåta ämnen till “bond” med yta av tarmen. Och ordet “probiotiska” innebär att de ämnen som främjar tillväxt och utveckling “användbar” mikroflora.

Detta helt ny och unik ny typ designad av levande material, säger en av de uppfinnare Dr. Neil Joshi från University of veys. Dessutom är det inte kräver speciella lagringsförhållanden. En hel del förhållanden är lämpliga för förvaring av konventionella läkemedel.

Hur man skapar ett “plåster för intestinala

Enligt forskarna, att skapa det material de använder genmodificirebuli icke-patogena stammar av E. coli-bakterier att få hydrogels. Dessa hydrogels har en viskositet som starkt påminner om viskositet slem i mag-tarmkanalen (GIT). Dessutom kan olika delar av mag-tarmkanalen slem viskositet är olika, men bakterier kan vara “programmerad” på olika sätt för att se till att hydrogel drabbades av exakt där du behöver det.

Se även: Patchar istället för injektioner — en ny typ av influensa-vaccin.

För att möjliggöra bildandet av hydrogels, forskarna programmerad en icke-patogen stam av bakterien intestinala E. coli för syntes av variant protein CsgA curli. Det är ansvarigt för produktionen av slem.

Naturligt producerade biofilmer är kända för att hindra läkning av sår, om inte i rätt tid tas bort. Vi i huvudsak “hacka” en av de primära mekanismer som gör att “fläckar” för att utföra sin funktion av primär sårläkning. Efter jobbet, de “self-destruct” och inte störa den fortsatta process av förnyelse.

Inte utan ett skede av laboratorietester. I och med införandet hydrogels laboratorium gnagare genom munnen, visade det sig att hydrogels tåla den aggressiva miljön i magsäcken och når “place of action”, spara upp till 90% aktiv substans. När det blev känt att om hydrogels är levande bakterier, det förlänger perioden av deras giltighet produktion av nya slem. Alltså, anpassa mängden bakterier, du kan kontrollera längden på “patch”. Än bakterier — så det är över. Och Vice versa.

Nu har forskare syftar till att genomföra en rad tester på människor. Enligt författarna av uppfinningar, sin utveckling kommer att bidra till att behandla en rad sjukdomar i mag-tarmkanalen. I synnerhet, magsår i tolvfingertarmen.

Ännu mer intressanta nyheter som du kan hitta i vår kanal i Telegram.