Varför anses hjärtat vara en symbol för kärlek, och vad har Aristoteles med det att göra?

Idag används hjärtsymbolen överallt. Den 14 februari ger förälskade par varandra alla hjärtans dag, på sociala nätverk lägger vi “gillar” på foton, och även inom professionell medicin används “hjärta”-symbolen som en synonym för hälsa och vård. Formen på hjärtsymbolen består av två rundade figurer som möts i botten. Denna figur är helt annorlunda än det riktiga hjärtat som finns inuti vårt bröst. Baserat på detta uppstår en rättvis fråga: vem kom ens på idén att skildra hjärtat på detta sätt? Och i allmänhet, varför anses hjärtat vara en symbol för kärlek och hängivenhet? Du kommer att få svaren på dessa två frågor just nu!

Varför anses hjärtat vara en symbol för kärlek, och vad har Aristoteles med det att göra. Kärlekssymbolen ser inte ut som ett mänskligt hjärta, men varför kallas det ett

Kärlekssymbolen ser inte ut som ett mänskligt hjärta, men varför kallas det för ett “hjärta”?< /p>

När dök hjärtsymbolen upp

Forskare tror att hjärtsymbolen och dess koppling till kärlek har sitt ursprung under antikens Greklands tid. Den äldsta bilden av ett “hjärta” går tillbaka till 1200-talet e.Kr. Det finns spekulationer om att figuren skapades utifrån en beskrivning skapad av den antika grekiske filosofen Aristoteles. Han levde på 300-talet f.Kr. och, som man kan anta (men är långt ifrån säker), visste han inte den exakta formen på det mänskliga hjärtat.

Kanske författaren till kärlekssymbolen är Aristoteles. Bildkälla: theidealist.ru

Varför betyder ett hjärta kärlek?

En annan version säger att symbolen för kärlek inte är ett mänskligt hjärta, utan ett murgrönablad. I den grekiska kulturen var denna växt ett tecken på Dionysos, guden för vinframställning och passion. I antikens Grekland användes murgrönasymbolen verkligen ofta, bland annat för att beteckna bordeller.

Varför betyder ett hjärta kärlek? Ett murgrönablad liknar vagt ett hjärta. Bildkälla: 9dach.ru. Foto.

Ett murgrönablad liknar vagt ett hjärta. Bildkälla: 9dach.ru

Det finns ett antagande om att symbolen för kärlek är konturerna av den nu utdöda silfiumväxten. Många antika grekiska personligheter som Herodotos, Hippokrates, Cato och så vidare skrev om honom. Silphium ansågs vara en mycket värdefull växt bland grekerna och romarna – legenden sa att det var en gåva från ljusguden Apollo, så priset på silfiumblad var detsamma som för en silverdenar.

Silphium användes både för att göra aromatiska kryddor och som medicinalväxt. Till exempel användes det för matsmältningsbesvär, orm- och skorpionbett och rektalt framfall. Silphium användes också ofta som ett botemedel mot graviditet och till och med för att stimulera missfall – det användes för att utföra aborter.

Mynta med bilden av sylfium. Bildkälla: arsclassicacoins.com

Du vet säkert att när två svanar simmar mot varandra bildar deras huvuden en hjärtsymbol. Detta är också en av versionerna av utseendet på det romantiska emblemet. Alternativet låter ännu mer rimligt när man betänker att svanar är ett av de sällsynta djuren som förblir med sin partner livet ut. Kanske är det därför som figuren som bildades när svanar beröring har blivit en symbol för kärlek och hängivenhet.

Och slutligen finns det en åsikt om att hjärtats symbol är en bild av en kvinnas skinkor. I gamla tider förknippade människor kvinnlig skönhet med kurvor som var synliga från baksidan. Den här versionen har också rätt att existera.

Läs också: 7 levnadsregler som räddar dig från hjärtproblem

Hur är det mänskliga hjärtat

Den allestädes närvarande symbolen för kärlek ser inte ut som ett mänskligt organ. I verkligheten är den päronformad och är inte alls förknippad med någon romantik.

Men på 1950-talet lyckades forskarna fortfarande hitta en märkbar likhet mellan det ritade “hjärtat” och det verkliga organet. Under experimenten injicerade de flytande plast i det största artärkärlet (aorta) hos avlidna personer för att skapa ett intryck av personens kranskärlsblodflöde.

Hur det mänskliga hjärtat är. Det är fantastiskt vilka experiment forskare gör. Bildkälla: olathehealth.org. Foto.

Det är otroligt vilken typ av experiment forskare gör inte uppträda. Bildkälla: olathehealth.org

Titta på bilderna nedan. De skildrar visualiseringar av höger och vänster kransstammar, där du verkligen kan se en symbol för kärlek. Så det är möjligt att Aristoteles eller hans elever under antiken också genomförde experiment som liknade moderna. Bara istället för plast kunde de införa andra material som gips i människors kärl.

Människans hjärta ser verkligen ut som en symbol av kärlek. Bildkälla: tandfonline.com

För att diskutera den här artikeln, kolla in vår Telegram-chatt. Kommentarer är också öppna i vår Zen-kanal!

Världen omkring oss är fantastisk – skulle du tro att symbolen för kärlek är så nära förknippad med den antika grekiske filosofen Aristoteles? Om du vill vidga dina vyer, ta en titt på våra andra artiklar. Till exempel kan du just nu ta reda på var traditionen att ge gåvor till dina nära och kära kom ifrån. Vi har även material om den ovanliga traditionen med klirrande glas. Vet du varför antika romerska skulptörer specifikt bröt huvuden på statyer? Vi har också omfattande material om detta ämne!


Date:

by