Facebook ‘ s Advertentie-Tools Gelabeld Duizenden Gebruikers als ‘Belanghebbende’ in Verraad

39

“Facebook CEO Mark Zuckerberg Getuigt In Huis Horen’, Foto: Getty

Facebook is zich verontschuldigen na zijn algoritmes tagged 65,000 de russische gebruikers als ‘ geïnteresseerd in het verraad.” Facebook via algoritmen tags gebruikers op basis van hun gedrag, waardoor het makkelijker voor adverteerders om gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen. In dit geval, echter, de tag “verraad” kan hebben gebruikers onder de dreiging van ingrijpen van de overheid. Facebook zegt dat het is omdat verwijderd van de rente categorie.

“Verraad werd opgenomen als een categorie, gezien de historische betekenis. Gegeven het is een illegale activiteit, hebben we verwijderd als een rente categorie” een Facebook-woordvoerder zei tegen de Guardian.

Geautomatiseerde profilering is handig wanneer u een jus d ‘orange verkoper op zoek naar mensen die zeggen dat ze als jus d’ orange, maar een mijlpaal 2016 verslag van ProPublica, blijkt dat veel van de belangen van Facebook links naar gebruikers niet zelf gekozen. Facebook registreert uw gedrag, dan maakt gevolgtrekkingen op wie u bent of wat je zou willen, met inbegrip van uw ras, geslacht, seksualiteit en religie. Als een voorbeeld, Facebook zou het niet expliciet vraagt een gebruiker in de sectie profiel of ze een East Coast liberale of een Zuid-conservatief, maar het weet als u woont aan de kust van het oosten versus het zuiden, als u voltooide de middelbare school of hogeschool, en, natuurlijk, het kunnen maken van scherpe conclusies gebaseerd op “vind ik leuk” en of je, zeg, geklikt op een advertentie voor ‘Verdedigen 2A” versus “Maart Voor Ons Leven.”

In het geval van Facebook is “verraad” – label, het zou schokkend haalbaar te ontmaskeren sommige van deze gebruikers geen toegang tot Facebook ‘ s interne data, als Voogd van de write-up uitgelegd. Adverteerders moeten alleen advertenties maken die specifiek zijn gericht op mensen geselecteerd als het hebben van dat belang, en dan proberen om bij te houden van wie u hebt geklikt.

Laten we duidelijk zijn: Facebook is een geautomatiseerd profileermachine dat synthetiseert de enorme bedragen van het gedrag van de gegevens die we maken als we klikken, delen, vriend en andere gebruikers. Adverteerders kunnen maken van die machine wanneer ze willen, voor de juiste prijs, en overheden kunnen de gegevens opvragen. Algemene, Facebook handen gegevens over ongeveer 75% van de tijd, volgens zijn 2018 Transparency Report.

“Officieel is het internet niet gecensureerd in Rusland,” Mette Skak, een autoriteit op het Rusland, zei tegen de Guardian. “Echter, deze methoden, die Facebook heeft waarschijnlijk onbewust gegeven de russische autoriteiten, maken het veel gemakkelijker voor overheidsinstanties systematisch bijhouden van personen die zijn gemarkeerd als potentiële verraders.”

Toen ik meldde op Facebook verborgen profielen twee jaar geleden vroeg ik de lezers om te sturen in de belangen van Facebook gekregen. Een journalist vond dat Facebook had gemerkt hem als belanghebbende in de Hezbollah een terroristische groep. Wat gebeurt er wanneer die informatie, absurd en foutieve zoals het is, belandt in de handen van repressieve regimes? Het is al erg genoeg in de handen van de adverteerders.

Facebook is momenteel het afweren van een burgerlijke rechten kleur van de behuizing advocaten, die zeggen dat adverteerders gebruikt de verborgen profielen uit te sluiten behuizing advertenties van Hispanics of mensen met een handicap. De redenering is simpel: Adverteerders kunnen tonen behuizing advertenties voor iedereen, behalve diegenen die geïnteresseerd zijn in “Disability.gov,” “rolstoelen” of “engels als tweede taal”, “Telemundo,” enz.

Facebook weet. Hij weet dingen gebruikers graag, en hij weet dingen die gebruikers werden nooit gevraagd (en dus niet kon weigeren). Facebook hoeft het niet te vragen en in feite, zelfs als je geen Facebook kan het nog steeds weten wie je bent. Dit alles is nuttig bij het targeten van jus d ‘ orange-liefhebbers, maar het betekent ook onderdrukkende regeringen over de hele wereld hebben de middelen om u te identificeren of ondervragen van gebruikers op basis van verborgen algoritmen. Een tool die het leven makkelijker maakt voor adverteerders kunt ook hetzelfde doen voor authoritarians.

[De Beschermer]