Mark Zuckerberg til å vises før Eu-parlamentet

33

Facebook daglig er lukket døren møte med MEPs vil bli sett på som snub til NORGE

Ons 16 Mai 2018 18.20 BST

Første gang publisert på Ons 16 Mai 2018 16.47 BST

Mark Zuckerberg

Zuckerberg har møtt sterk kritikk fra Britiske Parlamentsmedlemmer over at han nektet å vises før et BRITISK komiteen.
Foto: Andrew Harnik/AP

Mark Zuckerberg har avtalt å vises før Eu-parlamentet i en lukket dør møte muligens så tidlig som neste uke, i henhold til parlamentets president, Antonio Tajani.

Den Facebook-grunnlegger beslutning om å møte MEPs vil bli sett på som en snub til det BRITISKE parlamentet. Britiske Parlamentsmedlemmer har bedt ham om å synes å forklare selskapets rolle i Cambridge Analytica skandale der den personlige data av titalls millioner mennesker ble brukt uten deres tillatelse.

“Grunnlegger og CEO av Facebook har godtatt vår invitasjon, og vil være i Brussel så snart som mulig, forhåpentligvis allerede neste uke,” Tajani annonsert på Twitter onsdag.

Antonio Tajani
(@EP_President)

Mark Zuckerberg, Facebook administrerende DIREKTØR og grunnlegger, har godtatt vår invitasjon. Han vil komme til Eu-Parlamentet. Hele min uttalelse ⤵️ pic.twitter.com/FdmuDPl8Wb

16 mai 2018

“Våre innbyggere fortjener en fullstendig og detaljert forklaring. Jeg velkommen Mark Zuckerberg beslutning om å vises i person før representanter for 500 millioner Europeere.”

Zuckerberg har møtt sterk kritikk fra Britiske Parlamentsmedlemmer for sine tre avslagene skal vises før en Britisk parlamentarisk komité som gransker falske nyheter. Potensielt legge til deres frustrasjon, Facebook-sjef vil møte den franske presidenten, Emmanuel Macron, neste onsdag.

Macron ville ha en en-til-en møte med Zuckerberg, der det vil være “veldig frank” diskusjoner på alle fag, presidentens kontor sa. Mens Macron ønsker å presentere seg selv som en forkjemper for start-ups, han ønsker også tech selskaper til å betale mer skatt, og har foreslått en lov mot falske nyheter under valget.

Den franske presidenten vil møte mer enn et dusin teknologi administrerende direktører, som forventes å inkludere IBMS Virginia Rometty og Microsoft er Satya Nadella.

Zuckerberg er på tur til Europa kommer i forkant av EUS data protection regulation, som kommer i spill på 25 Mai, et landemerke i loven slik at ethvert individ i Europa for å stille et selskap for data som er lagret om dem.

Men når Facebook administrerende DIREKTØR kommer til Brussel, han vil ikke møte granskning av kameraer, som han gjorde under forrige måneds høring før den AMERIKANSKE Kongressen. Bak lukkede dører, han vil bli avhørt av politiske ledere og leder for parlamentets justice and home affairs committee, den Britiske Labour MEP Claude Moraes.

Beslutningen om ikke å ha en offentlig høring har provosert sinne. Guy Verhofstadt, venstres leder, kunngjorde at han ville boikotte møte med mindre det var offentlig, og spurte hvorfor det ikke kunne bli streamet på Facebook Live. Han anklaget sentrum-høyre-blokken, den største i parlamentet, og det ekstreme høyre i et samarbeid, for å holde møtet privat.

Guy Verhofstadt
(@guyverhofstadt)

Jeg vil ikke delta i møtet, med Mr Zuckerberg hvis det er holdt bak lukkede dører. Det må være en offentlig høring – hvorfor ikke en Facebook Live? Jeg sterkt beklager at @EPPGroup har colluded med ekstreme høyre for å holde alt bak lukkede dører. https://t.co/uYqEDlRtyo

16 mai 2018

Kilder i Eu-parlamentet sa en offentlig møte livestreamed til verden ble aldri kommer til å skje. “[Zuckerberg] ble aldri kommer til å komme her å ha MEPs kaste råtten frukt og veg på ham,” sa en kilde. “På slutten av dagen, og han kom til EP og jeg tror at det er betydelige. Det er bra for Europa, og det er bra for Eu-parlamentet.”

Lederne av parlamentets åtte politiske grupper vil bli invitert til å delta på møtet med Zuckerberg, som åpner døren til Nigel Farage, som leder Eurosceptic EFDD gruppe som Ukip tilhører.

Facebook ledende ansatte forventes å delta i en offentlig høring i juni på Eu-parlamentets home affairs committee. MEPs tror Facebook kan være representert av Sheryl Sandberg, chief operating officer, som er kjent for å oppfordre kvinner til å “lene”. En annen mulig deltaker er Joel Kaplan, leder av public policy, en tidligere assisterende stabssjef for president George Bush.

Zuckerberg og Sandberg har laget flere unnskyldninger siden Cambridge Analytica historien brøt i the Observer, the Guardian ‘ s søster søndag avis. På Kongressen, Zuckerberg sa unnskyld flere ganger, og innrømmet at det var en feil å ha klarert Cambridge Analytica når firmaet sa at det hadde sluttet å bruke personlige data det hadde høstet.

En talsperson for Facebook sa at gruppen hadde akseptert “forslag til møte med lederne for Eu-parlamentet og setter pris på[s] mulighet for dialog, for å lytte til deres synspunkter, og vise hva vi gjør for å bedre beskytte privatlivets fred”.