Elon Musk kladd på mennesker etter robotene sakte ned Tesla Model 3 produksjon

70

‘Mennesker er undervurdert, sier KONSERNSJEF etter at selskapet ikke klarte å treffe ukentlig produksjon mål i første kvartal 2018

Man 16 Apr 2018 10.36 BST

Sist endret på Mandag 16 Apr 2018 12.15 BST

Elon Musk

Fremveksten av mennesker … Musk sa han trakk all-nighters og sov på fabrikken for å få produksjonen tilbake på sporet.
Foto: Joe Skipper/Reuters

Elon Musk har innrømmet at automatisering har vært holdt tilbake Tesla Model 3 produksjon og at mennesker, snarere enn maskiner, var svaret.

Den elektriske bilen maker daglig leder sa at en av grunnene til at Tesla har slitt med å nå lovet produksjonsvolum var på grunn av selskapets “overdreven automatisering”.

Spørsmål om roboter hadde bremset ned produksjonen, snarere enn å kjøre den opp, under en tur rundt Teslas fabrikken ved CBS, Moskus svarte: “Ja, de gjorde … Vi hadde denne sprø, komplekse nettverk av transportbånd … Og det var ikke fungerer, så vi ble kvitt det hele.”

“Ja, overdreven automatisering i Tesla var en feil. For å være presis, min feil. Mennesker er undervurdert,” Moskus lagt til senere.

Profil Elon Musk

Vis

Skjul

Sør-afrika-født datamaskin programmerer og forretningsmann er verdt ca $21bn (£15bn) i dag. Han ble slynget inn i rekkene av de super-rike med salg av PayPal på eBay, som ga ham $165m

I 2002 brukte han $100m funnet SpaceX, som har som mål å kutte kostnadene reiser i verdensrommet gjennom teknologi som gjenbrukbare raketter. En av Moskus ‘ s ultimate mål er å pioneer arbeidet med å kolonisere Mars.

Moskus ble en stor investor i elektrisk bil selskapet Tesla i 2004 og tok over styringen i 2008. Tesla har fokusert på å bygge en bil med masse markedsappell. Til tross for et lavt salg, sin stock market verdi overtok Ford siste året.

En annen ambisiøs Moskus prosjektet er Hyperloop, hans visjon om en super-rask underjordisk transport system for å hente passasjerer mellom store AMERIKANSKE byer, for eksempel LA og San Francisco, ved hypersonic hastighet. Han har kalt ideen om en “krysning mellom en Concorde og en railgun og en air hockey bord”. Kritikerne sier det er for upraktisk og dyrt.

Nyere ideer inkluderer OpenAI, et ikke-for-profit fast forske kunstig intelligens, og Neuralink, et selskap å utforske måter å koble seg til den menneskelige hjerne med AI.

Foto: Peter Parker/AFP

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding.

Fanget i det Moskus har kalt “produksjon helvete”, den elektriske bilen firmaet har unnlatt å treffe sin ukentlige produksjonen mål 2500 Modell 3 biler i første kvartal 2018, skape tvil i bransjen at Tesla vil være i stand til å treffe sin 5,000-en-uke målet i tre måneders tid.

Den betydelige produksjonen innsats har forsinket avgjørende kunden leveranser. Musk sa at han var tvunget til å ta direkte kontroll over produksjonen i begynnelsen av April, ty til å trekke all-nighters og sover på fabrikken.

“Vi var i stand til å låse opp noen av de kritiske tingene som ble holder oss tilbake fra å nå på 2000 biler i uken. Men siden da har vi fortsatt å gjøre på 2000 biler i uken,” sa han.

På samme tid Tesla er mot negativ publisitet over en fatal krasj av en av sine Modellen X-Suv-er som kjørte ved hjelp av firmaets Autopilot modus, åpent feuding med US National Transportation Safety Board og forsøker å undertrykke problemer før oppmerksomhet i media.

  • Arbeidere ved risiko som roboter er satt til å erstatte 66m jobber, advarer OECD