Världens längsta gångväg går från Afrika till norra Ryssland

Att gå är det enklaste sättet att hålla din kropp i god form. För att hålla sig frisk rekommenderas det att varje person tar minst 10 000 steg. Att gå uppför trappan förbättrar också hälsan, så män och kvinnor rekommenderas att använda hissen mindre ofta. Om någon våghals plötsligt vill gå den längsta och längsta promenaden, då behöver han först ta sig till den afrikanska Cape Agulhas, som ligger på den sydligaste spetsen av Afrika. Där börjarvärldens längsta väg, längs vilken du kan gåoch hamnar i Magadan i nordöstra Ryssland. Hur många dagar tror du att det kommer att ta att övervinna denna väg, och vilka problem kommer alla som bestämmer sig för att åstadkomma en sådan bedrift att möta?

Den längsta promenadvägen i världen leder från Afrika till norra Ryssland. Du kan gå från södra Afrika till norra Ryssland. Bildkälla: wallhere.com. Foto.

Du kan promenera från södra Afrika till norra Ryssland. Bildkälla: wallhere.com

Innehåll

  • 1 Den längsta vägen för fotgängare
  • 2 Res på fot över kontinenter
  • 3 Farorna med att resa utan bil
  • 4 Vad är Inkaleden

Den längsta vägen för fotgängare

Det finns inget officiellt namn för den längsta gångvägen, och dess existens var inte ens känd förrän nu. Denna rekordstora vandringsrutt slutfördes nyligen av Reddit-användaren cbz3000. Han studerade jordens karta i detalj och kopplade oberoende Afrikas sydligaste udde med nordöstra Ryssland.

Längden på världens längsta gångväg är 22 387 kilometer. > Den här rutten kan förkortas till 21 779 kilometer om du korsar Svarta havet genom att ta en färja. Detta skulle dock vara ett bedrägeri, eftersom det vi är intresserade av är en väg som kan gås längs utan att använda hjälptransporter.

Stigen från Kap Agulhas till Magadan, avståndet beräknades felaktigt p.g.a. vägen togs i beaktande genom vattnet. Bildkälla: Google Maps

Beräkningar har visat att för att klara 22 tusen kilometer till fots behöver en person 4492 timmars non-stop promenad.Om du konverterar detta antal till en dag får du 187 dagar. Under denna sex månader långa vandring kommer en person att gå upp och ner så många kullar att stegen som tas skulle räcka för 13 upp- och nedstigningar av Mount Everest.

Varför Mauna Kea är det högsta berget i världen?Hur är det med Everest?

En vandringsresa över kontinenter

Att resa till fots från en afrikansk by till kalla Magadan på ett halvår låter som något omöjligt. Detta är verkligen sant, för på så kort tid kan en sådan väg endast täckasom du inte stannar för en sekund. Med tanke på att en person regelbundet behöver dricka vatten, äta för energi och sova , resan kan ta lång tid.

Det är omöjligt att tillryggalägga tiotusentals kilometer till fots i dåligt väder. Bildkälla: rgo.ru

Glöm inte heller att en gångväg inte är helt asfalterad. En person som vågar ta denna väg måste gå genom öknar, berg och andra svåra platser. I Afrika kommer våghalsen att ställas inför intensiv hetta och malariabärande myggor, medan Ryssland kommer att möta honom med hårda skogar och snöiga vägar. I allmänhet måste en person vara beredd på vad som helst, och på vägen kommer han att ha på sig ett enda par promenadstövlar.

Fantastisk historia:Män utan mat eller vatten simmade över havet på två veckor – hur gjorde de det?

Farorna med att resa utan bil

Det finns säkert människor i världen som skulle vilja göra en sådan resa. I artikeln om de mest fantastiska resorna runt om i världen nämnde vi kanadensaren Jean Beliveau, som tillryggalade 76 tusen kilometer till fots på 11 år. Jämfört med detta rekord verkar en promenad på 20 tusen kilometer ännu mer genomförbar.

Resenären Jean Beliveau. Bildkälla: huffpost.com

Men i den moderna världen är det omöjligt att gå från södra Afrika till norra Ryssland. Faktum är att den utlagda rutten korsar 16 länder, som nästan alla har strikta visumkrav. Dessutom tillåter vissa stater inte turister att stanna tillräckligt länge för att de ska kunna korsa den på egna ben. Du kan köra genom vissa länder på en dag, men att resa till fots kan ta veckor, eller till och med månader.

Relaterad artikel:Varför den 100 kilometer långa Maya-vägen anses vara en ingenjörskonst. mirakel?

Vad är Inkaleden

Om vi ​​talar om officiellt erkända vandringsleder av rekordlängd, är den mest kända av dem InkaledenForskare tror att det byggdes runt 1400-talet och fungerade som en länk mellan olika delar av det stora imperiet.

Vad är Inkaleden. Inkaleden är markerad med en röd linje på kartan. Bildkälla: newperuvian.com. Foto.

Inkaleden är markerad med en röd linje på kartan. Bildkälla: newperuvian.com

Idag börjar Inkaleden i den moderna staden Cusco, som en gång var Inkarikets huvudstad. Slutet av leden är i staden Machu Picchu, inkafolkets mest kända stad. Rutten är cirka 43 kilometer lång och tar cirka 4 dagar att genomföra. Idag går det ofta turister längs den, liksom historie- och vandringsentusiaster.

Du hittar ännu fler intressanta artiklar i våra Zen- och Telegram-kanaler. Prenumerera nu!

Vi har tagit itu med de längsta gångvägarna. Hur är det med andra? Vi har redan material om dessa ämnen: läs om den längsta vägen, samt om den längsta järnvägsspåret.


Date:

by