Larry Page Kitty Hawk presenterar autonoma flygande taxi

93

Två personer, 110mph elektriska hantverk gjort av Google co-founder ‘ s drönare företaget börjar godkännande process i Nya Zeeland

Tis 13 Mar 2018 11.42 GMT

Senast ändrad Tis 13 Mar 2018 12.28 GMT

Kitty Hawk Cora

Kitty Hawk ‘ s Cora, en 12-rotor plan-drone-hybrid som kan lyfta vertikalt som en drönare.
Foto: Kitty Hawk

Autonoma flygande taxi bara tog ett stort steg framåt för att hoppa av sidorna av science fiction och i den verkliga världen, tack vare Googles grundare Larry Page Kitty Hawk.

Miljardären-stödda företag har meddelat att det kommer att börja godkännande process som krävs för att lansera sin autonoma passagerar-drone-system i Nya Zeeland, efter att ha genomfört hemliga tester under täckmantel av ett annat företag som heter Zephyr Airworks.

Företagets två-person hantverk, kallas Cora är en 12-rotor plan-drone-hybrid som kan lyfta vertikalt som en drone, men använder sedan en propeller på ryggen för att flyga upp till 110 km i timmen för cirka 62 km på en tid. Alla elektriska Cora flyger autonomt i upp till 914 meter (3000 fot) över marken, har en spännvidd på 11 meter, och har varit åtta år i vardande.

Kitty Hawk ‘ s Cora under testning.

“Att designa en air taxi för det dagliga livet innebär att den flygplatsen till dig. Det är därför Cora kan ta av och landa som en helikopter, vilket eliminerar behovet av start-och landningsbanor, säger Kitty Hawk. “Cora har potential att förändra utrymmen såsom hustak och parkeringsplatser in på ställen för att ta av höger från ditt närområde.”

Kitty Hawk är personligen finansieras av Sida och drivs av före detta Google-autonoma bil regissören Sebastian Thrun. Företaget försöker att slå Om och andra att lansera ett autonomt flygande taxi.

Företaget hoppas på att ha officiell certifiering och har lanserat en kommersiell tjänst inom tre år, vilket kommer att göra det första att göra så. Men dess förverkligande kommer också att driva Nya Zeeland på framsidan av förpackningen så det första landet att ta fram en certifieringsprocess. Landets luftfartsmyndighet är väl respekterad i branschen, och ses som banbrytande.

Kitty Hawk är redan arbetar på en app och teknik för att möjliggöra för kunderna att hagel som flyger taxi som de skulle en Uber, men om Sidan, Thrun och deras team, kommer faktiskt att kunna leverera inom tre år återstår att se.

Många företag har lovat stora språng men misslyckades med att leverera meningsfulla framsteg mot en toy story-liknande framtida, från Uber är Höj till Kinas Ehang.

Kitty Hawk Cora

Facebook

Twitter

Pinterest

Kitty Hawk är redan arbetar på en app och teknik för att möjliggöra för kunderna att hagel som flyger taxi som de skulle en Uber. Foto: Kitty Hawk

Även om Kitty Hawk träffar alla dess planerade milstolpar och lanserar kommersiellt, det är då frågan om att övertala människor att faktiskt använda den.

“Cora kommer att kombinera själv flyger programvara med expert mänsklig övervakning, så att du kan njuta av att rida, säger företaget, som har monterat tre oberoende flight system, gjort rotorer arbeta självständigt och med tanke på Cora en fallskärm ifall saker och ting går fel.

  • Alfabetet tester Projektet Wing drönare genom att leverera burritos och medicin