Robotar lärde att förutsäga framtiden

53

I det ögonblick, oavsett hur klarar inte heller var den automatiska mekanismen gör det i de flesta fall fungerar enligt förutbestämda algoritmer (eller inte styras) och kan inte förutse konsekvenserna av sina handlingar. Men forskare från University of California i Berkeley har skapat en ny lära sig tekniken maskiner, som gör det möjligt för dem att förutse konsekvenserna av en viss handling, ens när de interagerar med objekt som tidigare roboten är inte uppfyllda.

Om den nya utvecklingen tidningen skriver EurekAlert. Enligt deras rapporter, tekniken är ordnade på följande sätt: i det första steget robot utan ingrepp från operatörens sida använder bilder som erhållits från kameror, oberoende av rörliga objekt, på grundval av vilka bygger en prediktiv modell för beteende. Efter flera försök hon “kom ihåg” och användas i framtiden när mötet med en ny eller liknande sett objekt. Kameran på roboten för att beräkna de möjliga sekvens av åtgärder, men än så länge har dock endast ett fåtal sekunder före. Även om detta är redan tillräckligt för att roboten beslutsfattande i de nya förhållandena, utan mänskligt ingripande. Som framgår av en av forskarna, Friedrich Ebert,

“Människor i hela mitt liv att lära sig att kommunicera med omvärlden praktiskt taget utan hjälp av trial and error, tjäna behöver erfarenhet och kompetensutveckling. Vi lyckades bygga upp ett robotsystem som kommer att använda ett stort antal Självständiga uppgifter samlas in för att förvärva användbara färdigheter och kunskaper som förvärvats under utbildningen, maskinen kan använda i framtiden när, till exempel, förflyttning av föremål”.

Robotar lärde att förutsäga framtiden
Vladimir Kuznetsov