Hvordan Winklevoss tvillinger ble verdens første bitcoin milliardærer

61

Gründere saksøkt Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg år siden, og de har investert sin (tilsynelatende) små utbetalinger klokt

Tyler and Cameron Winkelvoss have won big on Bitcoin.

Tyler og Cameron Winkelvoss har vunnet stort på bitcoin.
Foto: Jamie McCarthy/FilmMagic

Bitcoin

Pass notater

Hvordan Winklevoss tvillinger ble verdens første bitcoin milliardærer

Gründere saksøkt Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg år siden, og de har investert sin (tilsynelatende) små utbetalinger klokt

Mandag 4. desember 2017 15.39 GMT

Navn: Tyler og Cameron Winklevoss.

Også kjent som: Den Winklevii.

Alder: 36 og 36.

Utseende: Kjekk, enorme, og lignende.

Fordi de er eneggede tvillinger? Yup. Du kan huske dem fra Det Sosiale Nettverket i 2010.

Vagt. Så de er skuespillere, er de? Nei. De er venture-kapitalister og entreprenører. I 2008, og de rodde for USA i Ol i Beijing, og endte på sjette. I filmen, Armie Hammer spilte både av dem som en slags to-manns herrefolk. Som en av dem uttrykte det i en minneverdig linje av dialog, “jeg er 6ft 5, 220 pounds og det er to av meg.”

Fin. Men hvorfor lage en film om dem? Fordi de var ved Harvard med Mark Zuckerberg, som de senere saksøkt, og hevdet at han stjal ideen sin for et nettsted som de kalles Harvard-Tilkobling, men som han kalte Facebook. (Dramatisk musikk.)

Og gjorde han? Stjele ideen, jeg mener? Å, Gud, det er bare altfor komplisert å få til. Den Winklevii lansert en rekke søksmål om det, og fikk omtrent $65m (£48m) verdt av Facebook-aksjer, som ikke var mye på den tiden.

Oh, yeah. Sikker. Disse gutta sannsynligvis tilbringe $65m på lunsj. Faktisk, de brukte $11m av det på bitcoin, så har de nok jublet opp litt.

Bitcoin. Det er et ord jeg ikke forstår. Det er en crypto-valuta.

Det er en annen. Tenk på det som en elektronisk kode, som kan være eid og handlet. Som vanlige penger, det har verdi fordi andre mennesker anser det som verdifullt. Antall bitcoins i omløp er strengt kontrollert av en smart bit av programvare som ingen kan hacke, kalt blockchain.

Takk. Og Winklevoss tvillinger som har massevis av bitcoins, gjør de det? Jeg er sikker på at de gjør i øyeblikket. I Mars 2013, kjøpte de om lag 100 000 av dem, når hver mynt var verdt omtrent $120. Etter et sterkt år, og en vill par uker, hver bitcoin er nå verdt … la oss se … $11,826.

Holy moly! Det er riktig. Ikke medregnet verdien av sine investeringer, Winklevoss tvillinger har nettopp blitt verdens første bitcoin milliardærer. Bortsett fra Satoshi Nakamoto, bitcoin er mystisk oppfinner, selvfølgelig.

Vennligst ikke forklare hvem han er. Vel, det er mange spennende teorier …

Ikke si: “De er ikke milliardærer – de er et halvt milliardær hver!”

Ikke si: “Bare $73bn å gå, og de vil ta opp med Zuckerberg.”