En självgående Bil Från Kinesiska Söka Jätte Baidu Träffar Väg i Peking

126

Kinas ledande sökföretaget är att utveckla en självgående bil med BMW.

Varför Det Är Viktigt

Automatiserad körning teknik skulle kunna vara en multibillion-dollar-företag.

Baidu som själv kör bil.

Att köra runt i Peking känns ofta unnervingly som en kontakt sport, med fordon som hänsynslöst kastar sig genom tät trafik, smyga längs axeln, eller skär genom röda lampor—om fotgängare försöker korsa vägen eller inte. Det är svårt att föreställa sig en mer utmanande situation för en själv kör bil.

Baidu, Kinas ledande Internet-sök företag, arbetar på ett automatiserat bil för att klara av denna trafik kaos. Företaget nyligen gav MIT Technology Review en exklusiv titt på fordonet i Peking. Baidu är att utveckla bilen i samarbete med den tyska biltillverkaren BMW.

Andrew Ng, forskningsenheten, Baidu, säger han åkte i bil i Peking förra veckan när ett annat fordon som svängde in framför den. “Jag var glad att våra föraren bromsa, men då jag fick reda på att det var den bil som gjorde det automatiskt, säger han. “Om jag hade kört, vi skulle ha träffat bilen framför.”

Baidu ingenjörer visade bilen utför flera autonoma manövrar runt bolagets parkeringsplats. Under de senaste veckorna, bilen har också tagits genom mer rigorösa tester på ett 30-kilometer motorväg väg med början på Baidu Peking högkvarter, och cyklade runt huvudstaden femte ringvägen, och tillbaka. Bilen har självständigt samman i trafiken, och framgångsrikt gått förbi andra fordon.

Baidu projekt är mindre avancerade än Google ‘ s (se “Varför Google’ s Bubble Bilar Kan Fånga På”). Men det Kinesiska företaget är en av bara ett fåtal har fått tillstånd av regeringen att testa automatiserad körning i Kina. Och, med tanke på graden av trängsel i städer över hela Kina, marknaden för den teknik som kan bli enorm.

Den programvara som piloter bilen, dubbade Baidu AutoBrain, utvecklades på Baidu Deep Learning Institute i Peking, ett center för att tillämpa den senaste maskinen lära sig tekniker för att bolagets produkter. Baidu har ambitionen att vara mycket mer än Kinas högsta söka verksamhet. Det är att expandera till områden som personlig finans-och banksektorn, och har forskare i Kina och USA att arbeta med projekt som bland annat artificiell intelligens och bärbara enheter.

Vissa akademiker i Kina arbetar också på automatiserad körning. Ett team från den Kinesiska vetenskapsakademin, landets främsta vetenskapliga research institute, har testat själv kör buss för det gångna året. Ett team på Jia Shanghai Tong University är att testa en självgående bil som utvecklats i samarbete med den inhemska biltillverkare, Chery.

De flesta av de många biltillverkare runt om i världen att utveckla självstyrande teknik avveckla det gradvis, genom att rulla ut fordon som allt mer automatiserad. Ng säger att planen är för Baidu själv kör bilen för att vara helt fristående från början. Bilen skulle bara köra ett begränsat antal linjer till att börja med, med nya läggs till successivt.