Dette hulemaleri tilhører en hidtil ukendt kultur – fundet forvirrer videnskabsmænd

Gamle hulemalerier er ikke ualmindelige. Vores forfædre var store fans af “graffiti”, hvorfor de findes på klipper og i huler i forskellige dele af verden. Alderen på nogle af dem overstiger 40 tusind år. En nylig opdagelse af et hold arkæologer fra Venezuela har dog undret videnskabsmænd, på trods af at den menes at være over 4.000 år gammel. Vi taler om klippekunst opdaget i Canaimana National Park. Ifølge videnskabsmænd tilhører disse tegninger en hidtil ukendt jæger-samlerkultur, som på et tidspunkt spredte sig over ret store områder i Sydamerika.

Dette hulemaleri tilhører en hidtil ukendt kultur — fundet forvirrer videnskabsmænd. Hulemalerierne, der blev opdaget i Venezuela, tilhører en ukendt kultur. Fotokilde: livescience.com. Foto.

Hulemalerier opdaget i Venezuela tilhører en ukendt kultur. Fotokilde: livescience.com

Mystiske hulemalerier i Sydamerika

Usædvanlige tegninger blev opdaget i Canaima National Park, som ligger i den sydøstlige del af Venezuela. Som rapporteret af WordsSideKick, er nogle af tegningerne i rødt og repræsenterer geometriske symboler, såsom linjer med prikker, rækker af krydser, lige linjer osv. Sammen danner de mønstre, som videnskabsmænd kalder “piktogrammer.”

Derudover er der blandt dem også almindelige billeder, for eksempel mennesker, blade osv. Der er også billeder hugget på klipper, det vil sige såkaldte “petroglyffer”. De repræsenterer også forskellige geometriske motiver, som forskere rapporterer i Rock Art Research. Den røde farve skyldes brugen af ​​okker, som de gamle indianere udvindede nær det sted, hvor tegningerne blev opdaget.

Mystiske tegninger er lavet med okker. Fotokilde: livescience.com

Forskere ved ikke, til hvilket formål de lokale beboere har lavet disse billeder. Tidligere fortalte vi dig, at nogle gange tjente klippemalerier endda som “vejskilte.” Sandt nok havde de denne gang en helt anden funktion. Mest sandsynligt havde dette klippemaleri rituel betydning.

Nogle billeder kunne ifølge forskere være forbundet med visse vigtige begivenheder i indianernes liv, såsom fødsel af et barn, sygdom, god jagt osv. Derfor var det højst sandsynligt, at de steder, hvor tegningerne blev lavet, var vigtige for dem, for eksempel som kirker for moderne mennesker.

Et af de steder, hvor klippemalerier blev opdaget. Fotokilde: livescience.com

En hidtil ukendt kultur i Sydamerika

Lignende hulemalerier blev opdaget ikke kun i Venezuela. Tidligere fandt videnskabsmænd den samme klippekunst i Brasilien. Dens alder er 4000 år. Forskere ved ikke, hvornår tegningerne blev skabt i Venezuela, men de antager, at de er endnu mere ældgamle.

Derudover er lignende tegninger blevet opdaget i Guyana og endda i det sydlige Colombia. Men hvilke mennesker har skabt dem? Der er endnu ikke noget svar på dette spørgsmål. Men i området, hvor de blev opdaget, fandt videnskabsmænd også rester af keramik og stenredskaber. Mest sandsynligt er disse produkter lavet af de samme mennesker, som lavede tegningerne.

Sandsynligvis opstod en ukendt kultur i Canaima National Park. Fotokilde: livescience.com

Derfor er det meget muligt, at yderligere forskning vil give flere oplysninger om de mystiske mennesker. Derudover antager forskerne, at de vil kunne finde mange andre steder med klippekunst. Men forfatterne af værket drager allerede nogle konklusioner. Efter deres mening opstod den mystiske kultur i Canaima National Park.

Parken optager et enormt område, der kan sammenlignes med størrelsen af ​​et lille land som Belgien. Det består hovedsageligt af skovklædt og bjergrigt terræn. Parkens mest berømte attraktion er Angel Falls, det højeste vandfald i verden, dog kun på land. Lad os minde dig om, at der er et 3 kilometer højt vandfald under vandet, som vi talte om tidligere.

Engel — Det højeste vandfald i verden er i Venezuela. Fotokilde: vodopads.ru

Sandsynligvis var området omkring vandfaldet “startpunktet”, hvorfra det spredte sig langs Amazonfloden såvel som til de andre områder nævnt ovenfor. Men indtil videre er det kun antagelser, der skal bekræftes. Hvorom alting er, opfordrer videnskabsmænd til beskyttelse af piktogrammer og anden klippekunst som værdifulde kulturarvsgenstande.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra videnskabens verden og de seneste opdagelser!

Til sidst bemærker vi, at studiet af klippemalerier nogle gange giver dig mulighed for at gøre uventede opdagelser. For eksempel, som vi tidligere fortalte, viste et af de 4000 år gamle klippemalerier, hvordan Sahara-ørkenen så ud for tusinder af år siden. På det tidspunkt havde hun meget mere behagelige levevilkår.


Date:

by