Vægten kan lyve: hvorfor du ikke blindt skal tro på tallene!

Vi har gentagne gange talt om farerne ved overskydende kropsvægt for helbredet og det faktum, at der er mere end en milliard overvægtige mennesker i verden. I løbet af de sidste 30 år er den globale fedmerate mere end fordoblet blandt voksne og firedoblet blandt børn. Når det er sagt, diskuterer eksperter jævnligt, hvor ofte du skal veje dig selv, og om selvkontrol af vægt hjælper dig med at tabe dig – nogle eksperter anbefaler at træde på vægten hver dag, især hvis du er på diæt og træner. Andre foreslår tværtimod at nægte at veje dig selv, da dette kan fremkalde en negativ psykologisk reaktion, herunder spiseforstyrrelser. Heldigvis kommer resultaterne af en ny undersøgelse endelig over i'et i dette ekstremt kontroversielle og komplekse spørgsmål.

Vægten kan lyve: hvorfor skal du ikke blindt tro på tallene! Hvor ofte træder du på vægten? Og hjælper regelmæssig vejning dig med at tabe dig? Billede: scx2.b-cdn.net. Foto.

Hvor ofte træder du på vægten? Og hjælper det dig med at tabe dig regelmæssigt at veje dig? Billede: scx2.b-cdn.net

Indhold

  • 1 Hvorfor er det vigtigt at overvåge din vægt?
  • 2 Hjælper vægtkontrol dig med at tabe dig?
  • 3 Hvor ofte skal du veje dig?
    • 3.1 Hvordan vejer man sig selv korrekt?
  • 4 Kost, vejning og overvægt

Hvorfor er det vigtigt at overvåge sin vægt?

At holde øje med din vægt er vigtigt af mange årsager relateret til både fysisk og psykisk sundhed. Vægtkontrol hjælper med at opretholde en optimal kropsfunktion, forebygge forskellige sygdomme og forbedre den generelle livskvalitet.

Det skyldes, at overvægt og fedme er forbundet med en række sygdomme, herunder type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme, hypertension og nogle typer kræft. At opretholde en sund vægt reducerer din risiko for at udvikle disse sygdomme markant.

Hvorfor er det vigtigt at holde øje med din vægt? Ved at kontrollere din egen vægt kan du holde dig sund længere. Billede: images.everydayhealth.com. Foto.

Kontrol af din egen vægt giver dig mulighed for at forblive sund længere. Billede: images.everydayhealth.com

En anden vigtig faktor er mental sundhed, da normal kropsvægt hjælper med at forbedre selvværdet og reducere stressniveauet. Folk uden ekstra kilo er mere tilbøjelige til at føle sig energiske og glade. Derudover begrænser overvægt ofte mobiliteten og giver dig ikke mulighed for at dyrke sport.

Læs også: Hvilken øl ødelægger kroppen og forårsager fedme, og hvilken er den mest harmløse?

Glem ikke, at overvægt er forbundet med søvnforstyrrelser (herunder apnø) og hormonelle ubalancer, som kan give problemer med fertilitet, humør og stofskifte.

Hjælper vægtkontrol dig med at tabe dig?

Resultaterne af talrige undersøgelser bekræfter, at regelmæssig vejning er en effektiv strategi til vægttab og vægtkontrol, primært fordi det er med til at øge bevidstheden om kroppens aktuelle tilstand og eventuelle ændringer.

< p>En systematisk gennemgang af 12 undersøgelser offentliggjort i tidsskriftet National Library of Medicine viste, at deltagere, der vejede sig selv ugentligt eller dagligt i flere måneder, tabte 1-3 flere BMI (body mass index) enheder og tog mindre på end forsøgspersoner, der vejede sig sjældent.

Vægtkontrol er et vigtigt skridt i at opretholde en sund livsstil. Billede: images-prod.healthline.com

Vægttabsfordelene var tydelige ved ugentlig vejning, men der var ingen yderligere fordel ved daglig vejning, fandt avisen < /p>

Forskere bemærker, at selvvejning er et vigtigt værktøj til vægtkontrol. Når vi bliver ældre, tager vi ofte gradvist på i vægt (især i middelalderen). Selvom den gennemsnitlige vægtøgning normalt er 0,5-1 kg om året, kan denne lille vægtøgning over tid føre til fedme. At veje dig selv ugentligt og spore dine resultater hjælper dig med at undgå unødvendig vægtøgning.

Vil du altid være opdateret med de seneste nyheder fra videnskabens og højteknologiens verden? Abonner på vores kanal på Telegram – så du helt sikkert ikke går glip af noget interessant!

At spore din vægt kan også hjælpe med at identificere helbredsproblemer tidligt: ​​Dramatiske ændringer i vægt kan være et tidligt tegn på nogle helbredstilstande, herunder problemer med skjoldbruskkirtlen, fordøjelsen og diabetes.

Hvor ofte skal du veje dig selv?

Anbefalinger for, hvor ofte du vejer dig, kan variere afhængigt af dine individuelle mål og sundhedstilstand. For dem, der vil af med ekstra kilo, råder forskere til at komme på vægten 1-2 gange om ugen. At veje dig selv dagligt kan forårsage unødig stress og frustration på grund af vægtsvingninger forårsaget af hydrering, madindtag og andre faktorer.

Hvor ofte skal du veje dig? Vægtkontrol hjælper med at overvåge kroppens generelle tilstand. Billede: www.mensjournal.com. Foto.

Vægtkontrol hjælper med at overvåge kroppens generelle tilstand. Billede: www.mensjournal.com

Hvis dit mål er at holde vægten, så er den bedste mulighed for at overvåge og vedligeholde det opnåede resultat en gang om ugen eller en gang hver anden uge. Denne tilgang hjælper med at spore små ændringer og justere din livsstil rettidigt. For dem, der ønsker at tage på, er det ideelt at træde på vægten en gang om ugen eller en gang hver anden uge, da dette giver dig mulighed for at overvåge fremskridt og foretage de nødvendige justeringer af din kost og træningsregime.

Gå ikke glip af: Forskere har fundet gener, der forårsager fedme

Hvordan vejer man sig selv korrekt?

Eksperter anbefaler at veje dig selv på samme tidspunkt af dagen, helst om morgenen efter at have gået på toilettet og før morgenmaden – denne tilgang vil hjælpe dig med at få mere præcise og stabile resultater. Et andet vigtigt kriterium er at bruge den samme vægt, da forskellige enheder kan vise forskellige resultater.

Tøj kan tilføje et par ekstra gram, så det er bedst at veje dig nøgen eller i let tøj. Vægten skal placeres på en hård, plan overflade for at undgå forvrængning.

Hvordan vejer du dig selv korrekt? Du skal veje dig selv med omhu. Billede: www.mybodytutor.com. Foto.

Du skal veje dig klogt. Billede: www.mybodytutor.com

Det er vigtigt at forstå, at vægten kan svinge i løbet af dagen og ugen, så fokuser ikke på daglige ændringer, men se på den overordnede tendens. For at forstå det store billede kan du registrere dine vejeresultater, så du kan spore langsigtede tendenser og drage konklusioner om, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

Forskning viser, at kropsvægten svinger med 0,35 % i løbet af ugen og har en tendens til at stige efter weekenden. Der er flere årsager til daglige udsving i kropsvægt, hvoraf mange er relateret til vandindholdet i kroppen, bemærker eksperter.

Diæt, vejning og overvægt

En af de vigtigste. Konklusionen fra forfatterne til den nye undersøgelse er, at vejning for ofte kan forårsage en besættelse af tallet på vægten og gøre mere skade end gavn .

Ofte, når vi ser, at tallene på skalaen ikke bevæger sig i den retning, vi ønsker eller forventer, begynder vi at begrænse vores madindtag endnu mere eller gå på en modekur. Ikke alene er populære diæter hverken sjove eller bæredygtige, men de fører i sidste ende til vægtøgning frem for vægttab.

Vægt er kun én indikator for sundhed, så en holistisk tilgang til livsstil, herunder ernæring, fysisk aktivitet og mentalt velvære, er den mest effektive. Billede: www.gigadocs.com

Disse resultater blev bekræftet i en langtidsundersøgelse, der sammenlignede bevidst vægttab blandt mere end 4.000 tvillinger. Forskerne fandt ud af, at oddsene for at blive overvægtige i en alder af 25 var signifikant højere blandt tvillinger, der gik på diæt for at tabe 5 kg eller mere. Dette tyder på, at hyppige slankekure gør os mere modtagelige for vægtøgning og mere tilbøjelige til at øge den i fremtiden.

Du kan være interesseret i: Hvad sker der med kroppen efter at have stoppet en berømt vægttabsmedicin?

Dermed giver ugentlig vejning dig mulighed for at vurdere din vægtdynamik over tid. Husk, at tallet på vægten kun er en indikator for sundhed og vægtkontrol. At fokusere udelukkende på dem kan overskygge andre indikatorer, såsom hvordan dit tøj passer. Det er også vigtigt at være lige så opmærksom på dit fysiske og følelsesmæssige velbefindende. Stop med at veje dig selv – til enhver tid – hvis det giver dig angst eller stress, og kontakt din læge.


Date:

by