Kør ned med en hastighed på 500 km/t og overlev: hvad skete der med en 75-årig racerkører

Autoracing er en ekstrem form for konkurrence, især når det kommer til dragracing – sprintløb og ikke tunge biler. Det ser ud til, at denne sport er skabt til unge mennesker, men piloten John Force beviser det modsatte. Han er blevet kaldt en dragracinglegende og den mest succesrige kører i NHRA's historie. I løbet af sin karriere vandt han 16 Funny Car-titler og over 150 NHRA (National Hot Rod Association) sejre. For eksempel blev han i en alder af 70 igen landsmester. Men forleden spredte nyheden om John Force sig over hele verden, uden at være relateret til hans sejr – den 75-årige racer, efter at have været den første til at krydse målstregen med en hastighed på 485 km/t, havde en frygtelig ulykke, men forblev i live.

Kør ned med en hastighed på 500 km/t og overlev: hvad skete der med en 75-årig racerkører. En 75-årig racerkører havde en ulykke med en hastighed på næsten 500 km/t. Fotokilde : www.nine.com.au Foto.

Den 75-årige racerkører var involveret i en ulykke med en hastighed på næsten 500 km/t. Fotokilde: www.nine.com.au

Hvad er dragracing og dragsters

Dragracing er som nævnt ovenfor et sprintløb med ekstreme hastigheder. Som regel er afstanden lille — 402 meter, sjældnere 804 meter. Den længste distance er 1609 meter. Derfor accelererer bilerne næsten gennem hele løbet konstant.

Denne type væddeløb har vundet stor popularitet i USA siden begyndelsen af ​​50'erne. Konkurrencer kan afholdes på enhver form for transport, inklusive både eller cykler. Men oftest afholdes løb i biler med forbrændingsmotorer, som kaldes dragsters.

Kraften af ​​dragsters når 11-12 tusinde hestekræfter. Fotokilde: motor.ru

Dragsteren er den lettest mulige bil. Som regel overstiger maskinens vægt ikke et ton. Mange tror måske, at bilen ikke er så let, men motorkraften overstiger 8.000 hestekræfter, og når nogle gange op på 10.000 — 12.000 hestekræfter.

Styringen af ​​disse biler er normalt ret primitive, da de ikke behøver at udføre komplekse manøvrer som overhaling, skarpe sving osv., i modsætning til racerløb som Formel 1. Løbene udføres dog med meget høje hastigheder.

John Force &# 8212; drag racing legende. Billedkilde: www.azcentral.com

John Force — kaptajn for et familie-dragracerhold

Enhver sport har sine legender. I dragracing har John Force været den fyr siden 90'erne. Han begyndte sin karriere tilbage i 1979 og opnåede sin første NHRA-titel i 1990. Han er i øjeblikket den mest dekorerede chauffør i NHRA's historie. Derudover er John Force kendt som grundlæggeren af ​​familieholdet John Force Racing, som hans tre døtre, Brittany, Courtney og Ashley, er medlemmer af.

John Force med sine døtre. Billedkilde: rdrc.ru

Kun John Forces ældste datter, Adria, deltager ikke i væddeløb, men hun er økonomidirektør for John Force Racing-teamet. Forresten har chaufføren selv gentagne gange sagt, at han altid drømte om en søn, men i sidste ende skulle holdet skabes ud fra hans døtre. I snævre kredse kaldes det også “den første familie af dragracere.” Det skal siges, at Force-familien ikke er den første, der bliver kaldt “besat af fart.” Tidligere talte vi om Campbell-familien, som satte en række verdensrekorder, ikke kun til lands, men også til vands.

Bilulykke med en hastighed på 500 km/t

Dette år har vist sig at være ærligt mislykket for John Force — han havde den anden alvorlige ulykke i sit liv. Allerede inden hans bil begyndte at nærme sig målstregen, var der en eksplosion bagtil, og bilen rystede voldsomt, og begyndte derefter at skride fra side til side. Bilen fløj ind på den tilstødende bane, hvor modstanderens bil befandt sig, og kørte ind i en betonbarriere i venstre side. Efter sammenstødet rikochetterede bilen mod højre, hvor der for anden gang skete et sammenstød med væggen.

John Forces bil først eksploderede og stødte derefter ind i kofangeren Billedkilde: www.marca.com

Ifølge holdet forblev piloten ved bevidsthed efter ulykken og kommunikerede endda med sikkerhedsmandskab, sin kone og døtre. John Form fik dog flere alvorlige skader. Pårørende var på hospitalet med raceren, men om aftenen samme dag blev datteren Courtney tvunget til at vende tilbage til banen for at fortsætte med at deltage i løb for familieholdet.

I næsten en uge havde lægerne og familien forblev tavse om racerførerens tilstand, var det kun kendt, at han var i kritisk tilstand. Den 27. juni dukkede der dog en erklæring fra holdet op, hvori det stod, at John Force er på vej op.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra verden af videnskab og de seneste opdagelser!

Kræseren blev overført fra traumaintensiv afdeling til neurointensiv afdeling. Ifølge holdet er hospitalspersonalets største bekymring relateret til hovedtraumer. Men i betragtning af hvor forfærdelig ulykken var, er det overraskende, at han overhovedet overlevede.


Date:

by