Tysklands autobahns er ved at forfalde. Sikkerheden på de hurtigste veje er ved at blive en myte

Når det kommer til tyske autobahns, tænker man straks på brede, højhastighedsmotorveje med ideelle vejbelægninger, hvorpå man kan køre som en leg uden frygt for at få en bøde for hastighedsoverskridelser. Men faktisk har de for nylig udviklet flere og flere beskadigede områder, som allerede kræver øjeblikkelig reparation. Ellers kan det blive farligt at køre på den tyske Autobahn. Vi taler om flere tusinde broer, hvoraf mange blev bygget for mere end 40 år siden, og som ikke oprindeligt var designet til moderne tung trafik.

Tysklands Autobahns forfalder. Sikkerheden på de hurtigste veje er ved at blive en myte. Tyske Autobahns bliver mere og mere farlige med tiden på grund af sammenstyrtede broer. Fotokilde: deutschland.de. Foto.

Tyske autobaner bliver mere og mere farlige med tiden på grund af sammenstyrtede broer. Fotokilde: deutschland.de

Hvad er den tyske autobahn

Autobahns har længe været et af Tysklands symboler. De kaldes et “paradis” for fans af hurtig kørsel, da de i de fleste områder slet ikke har nogen hastighedsgrænser. Det vil sige, at du har lov til at rejse på dem i det mindste med lysets hastighed. Derfor er der turister, der specielt kommer til Tyskland for at skynde sig med vinden i deres biler ad de hurtigste veje i verden.

Kun 30 % af autobahnerne har en hastighedsgrænse på 130 km/t. De opererer normalt på strækninger, der passerer gennem byer, såvel som på overkørsler, vejreparationspladser osv.

Motorveje har ofte ingen hastighedsbegrænsninger. Billedkilde: ee-travel.ru

Hvordan adskiller motorveje sig fra alle andre veje i verden? De repræsenterer et vejsystem gennemtænkt til mindste detalje, som sikrer høj trafiksikkerhed. For eksempel er vejbaner i begge retninger adskilt fra hinanden af ​​metal- eller betonbarrierer, som forhindrer muligheden for at køre ind i modkørende vognbane. I hver retning har autobahn mindst 2-3 baner, og nogle gange flere.

En anden egenskab ved autobahn er, at de ikke krydses på samme niveau af andre veje. Udfletningen er gennemført som et kløverblad, hvilket også øger trafiksikkerheden.

Autobahn-udfletninger er designet i form af et kløverblad. Billedkilde: dw.com

Selvfølgelig er kvaliteten af ​​lærredet vigtig. Inden motorvej lægges, undersøges jorden grundigt, og der udføres dræningsarbejde. På det forberedte underlag lægges flere bærende lag med en tykkelse på mindst 0,5 meter. Et flere centimeter tykt toplag af højkvalitets klipper og klipper er lagt ovenpå. Derfor falder overfladen ikke så hurtigt sammen som almindelig asfalt.

Broer i Tyskland falder fra hinanden

Det “svage led” på autobahnerne viste sig at være gamle broer. Ifølge DW er 5000 af de 40.000 autobahn-broer i Tyskland i meget dårlig stand og har brug for en hurtig reparation. Sandt nok går dette problem ikke helt ubemærket hen — Broer inspiceres regelmæssigt og får en passende vurdering afhængigt af deres tilstand.

Sådan ser testbroer i Tyskland ud for styrke. Billedkilde: dw.com

Nogle gange testes broer på en ret usædvanlig måde. Eksempelvis stod 24 lastbiler i slutningen af ​​maj parkeret samtidigt på den 136 meter høje og 1 kilometer lange Moseltal Autobahn Bridge. Den samlede belastning på den var 960 tons. På denne måde blev styrken af ​​en struktur bygget for mere end 50 år siden testet. I øjeblikket er Moseltalbroen meget nedslidt, der er endda fundet revner på den.

Nogle broer er dog i endnu mere beklagelig stand, hvorfor de ikke blot ikke kan bruges, men de kan ikke repareres. Et eksempel er Rachmede-broen, som ligger i Nordrhein-Westfalen. Den blev lukket i 2021 og revet ned i 2023 for at bygge en ny bro.

Broen over Rhin-Hern-kanalen blev lukket for tunge køretøjer på grund af alvorlige skader . Billedkilde: dw.com

Som nævnt ovenfor er et alvorligt problem, at mange broer i øjeblikket er overbelastede. Ikke alene var de ikke designet til moderne tung trafik, men de var også beregnet til lettere transport. Der har dog været lidt opmærksomhed på dem i de senere år.

Hvad vil der ske med tyske autobahns

Situationen med broer på tyske autobahns vil næppe ændre sig i den nærmeste fremtid, da det vil ikke være muligt at opdatere dem på samme tid. For eksempel er ombygning af broer ifølge transportminister Volker Wissing et spørgsmål om generationer. Han forventer dog, at regeringen vil være i stand til at genoprette omkring 400 broer om året.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra videnskabens verden og seneste opdagelser!

Derfor er hovedspørgsmålet ikke, hvornår alle broerne skal repareres, men hvor længe de kan bruges. Selv en hastighedsgrænse og et forbud mod tunge køretøjer udelukker ifølge eksperter ikke et pludseligt sammenbrud. Det betyder, at tyske autobahns, som altid har været berømte for deres kvalitet og sikkerhed, for nylig er blevet potentielt farlige.


Date:

by