En indsprøjtning mod psoriasis koster $52.000 i USA. Prisen på lægemidlet i Rusland vil meget overraske dig

Psoriasis er en alvorlig kronisk sygdom, der forårsager hudlæsioner. Faktisk er det en patologi, hvor det menneskelige immunsystem angriber sine egne hudceller. Desværre har moderne medicin endnu ikke været i stand til helt at helbrede psoriasis, da sygdommen opstår på det genetiske niveau. Men eksisterende lægemidler eliminerer symptomer, det vil sige forårsager langsigtet remission. De mest effektive af dem er dem, der eliminerer årsagen til hudlæsioner, og de er ret dyre. For eksempel varierer prisen på én injektion af Stelara fra Johnson&Johnson i USA fra $27.000 til $52.000. Overraskende nok er prisen på det amerikanske lægemiddel i Rusland helt anderledes, og forskellen er mindre.

En indsprøjtning mod psoriasis koster 52.000 dollars i USA. Prisen på lægemidlet i Rusland vil meget overraske dig. Psoriasis er en alvorlig sygdom, der forårsager mennesker fysisk og psykisk lidelse. Fotokilde: journal.tinkoff.ru. Foto.

Psoriasis — en alvorlig sygdom, der påfører mennesker fysiske og psykiske lidelser. Billedkilde: journal.tinkoff.ru

Psoriasis — årsager til sygdommen

Psoriasis viser sig i form af papler (udslæt) eller pink-røde plaques på kroppen. I dette tilfælde bliver den beskadigede overflade dækket af skæl og skaller af. En person oplever normalt alvorligt ubehag, da sygdommen er ledsaget af kløe og smerte.

Udslættet kan forekomme på alle dele af kroppen, men psoriasis opstår oftest på hoved, albuer og hænder. Dette forårsager patienter ikke kun fysisk, men også psykisk lidelse. Sygdommen kan opstå i alle aldre, men oftere opstår den efter 20 år.

Hvorfor opstår denne sygdom? Faktisk er der mange grunde, såvel som dens typer. Forskere anerkender nu involveringen af ​​immunsystemet i mekanismerne for udvikling af psoriasis. Celler i kroppens immunsystem (immunocytter), som hos raske mennesker reagerer på fremmede stoffer, begynder at angribe kroppens celler, oftest huden.

Psoriasis opstår ofte på albuerne. Billedkilde: ria.ru

Af denne grund begynder en mere aktiv deling af celler i dets overfladelag. Imidlertid har epitelceller, det vil sige hudceller, ikke tid til at modnes fuldt ud, hvilket resulterer i, at de ikke kan klæbe fast til hinanden. Af denne grund kommer de til overfladen og danner plaklignende fremspring, der vokser. Forenklet sagt er årsagen til psoriasis immunsystemets uhensigtsmæssige funktion.

Hvordan virker lægemidlet mod psoriasis

Psoriasis behandles med forskellige midler, herunder på lokalt niveau med alle slags salver, cremer, lotioner og endda igler . De eliminerer kløe, hudbetændelse, afskalning og andre symptomer. Men den mest effektive løsning på problemet, som nævnt ovenfor, er at eliminere årsagen til udslættet. Til dette formål anvendes lægemidler såsom Stelara, som forhindrer immunocytter i at angribe hudceller.

Immunocytter — immunceller, som ved psoriasis begynder at angribe hudceller. Billedkilde: profhobby.ru

Lægemidlets virkningsprincip er at blokere cytokiner, det vil sige proteiner, der interagerer med den cellulære receptor for at angribe cellen. Det vil sige, at de binder sig til cytokiner, som et resultat af hvilke immunocytter ikke længere kan skade kroppens celler. Problemet er løst, indtil der dukker nye immunceller op, som kan angribe huden igen.

Den dyreste indsprøjtning mod psoriasis

Af alt det ovenstående følger, at en person med psoriasis skal gentage behandlingsforløbet fra tid til anden, eller rettere — immunundertrykkelse. Selvom stoffet ikke er så dyrt som de stoffer, vi talte om tidligere, koster en injektion i USA ikke desto mindre 27 tusind dollars, og ifølge GoodRx-ressourcen når den gennemsnitlige pris for dette lægemiddel i USA op på 52.347 dollars. Men det mest interessante er, at prisen på Stelar varierer meget i forskellige lande.

I Rusland koster det amerikanske lægemiddel mod psoriasis Stelara mere end 10 gange mindre end i USA. Fotokilde: mosmedpreparaty.ru

For eksempel kan dette lægemiddel i Spanien købes for 2700-3000 euro. I Canada koster det 5.000 canadiske dollars. I Slovenien vil Stelara koste 2000 euro. I Rusland kan stoffet købes for 180-200 tusind rubler, hvilket er cirka 2.400 amerikanske dollars. Således er markup-værdien i USA for stoffet omkring 24.000 dollars. Hvad er årsagen til denne prispolitik for det amerikanske firma Johnson&Johnson er fortsat et mysterium.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra verden af videnskab og de seneste opdagelser!

Til sidst bemærker vi, at Rusland har udviklet sit eget lægemiddel mod psoriasis — Efleira. Det påvirker også cytokiner, som forhindrer immunocytter i at angribe celler. Dens pris på apoteker er mindre end 23 tusind rubler.


Date:

by