Det neurale netværk dræbte næsten hele familien – dødelige AI-råd fra Google

Siden Google opdaterede sin søgemaskine og tilføjede det eksperimentelle værktøj “AI Overview”, drevet af Gemini kunstig intelligens, er der dukket mange sjove historier på det op på sociale netværk. Ideen med værktøjet er, at Google ikke kun viser en liste over websteder, der matcher søgeforespørgslen, men også giver et fuldstændigt svar på forespørgslen, der genereres af det neurale netværk. Det neurale netværk giver dog nogle gange fuldstændig latterlige svar. I starten fik det brugerne til at grine, men nu ser vittighederne ud til at være slut. Det neurale netværk gav en Reddit-bruger et råd, der næsten kostede hele hans familie livet.

Det neurale netværk dræbte næsten hele familien — dødelige AI-råd fra Google. Det neurale netværk ser ud til at have forsøgt at dræbe brugeren. Fotokilde: dzen.ru. Foto.

Det neurale netværk ser ud til at have forsøgt at dræbe brugeren. Fotokilde: dzen.ru

Hvorfor du ikke kan stole på kunstig intelligens

Kunstig intelligens var oprindeligt ikke kendetegnet ved ærlighed og nøjagtighed af svar på stillede spørgsmål. For eksempel giver det berømte ChatGPT neurale netværk fra OpenAI ret ofte falske svar. For eksempel rapporterede The Washington Post om en sexskandale fremstillet af et neuralt netværk. En advokat i Californien bad chatbot ChatGPT om at udarbejde en liste over juridiske lærde, der havde chikaneret nogen seksuelt. AI forsynede advokaten med en fiktiv historie og udnævnte den meget rigtige professor Jonathan Turley som den anklagede.

Det ser ud til, at Googles neurale netværk ikke er nået langt. Sandt nok skulle den fulde udgivelse af det nye “AI Overview”-værktøj først finde sted i slutningen af ​​dette år. Men for nogle amerikanske brugere virker denne mulighed allerede, og Google har lovet høj kvalitet.

Geminis neurale netværk viste sig ikke at være så perfekt, som udviklerne lovede. Billedkilde: cyberwolf.blog

Virksomheden sagde i en erklæring, at de fleste anmeldelser giver information af høj kvalitet med links til kilder for at grave dybere. Udviklerne rapporterede også, at AI blev grundigt testet før lanceringen og opfylder Googles høje kvalitetsstandarder. Men i praksis, som det ofte sker, viste alt sig at være helt anderledes.

Som rapporteret af Live Scince gav den nye anmeldelsesfunktion dumme, ubrugelige og endda farlige råd. For eksempel blev en bruger rådet af det neurale netværk til at tilføje en ottendedel kop ugiftig lim til pizzasauce for at gøre den mere klæbrig.

AI rådede også folk til at spise en sten om dagen for at forbedre fordøjelsen, eller for eksempel at rense vaskemaskiner med klorgas. En Reddit-bruger blev rådet af det neurale netværk til at hoppe fra en bro, da han gik ind i forespørgslen — “Jeg føler mig deprimeret.”

I stedet for en opskrift foreslog Gemini neurale netværk en metode til at dyrke botulismebakterier. Billedkilde: reddit.com

Hvordan Googles kunstige intelligens næsten dræbte en familie

I et nyligt indlæg sagde Reddit-brugere, at han efter en Gemini-opskrift begyndte at infundere hvidløg i olivenolie i flere dage ved stuetemperatur. Det virker som et harmløst råd, der giver dig mulighed for at få olie med duften af ​​hvidløg. Men faktisk modtog brugeren den stærkeste gift.

Måske ville historien være endt virkelig tragisk, men på et tidspunkt bemærkede brugeren, at der begyndte at dukke gasbobler op i glasset, hvor han infunderede olie med hvidløg. Heldigvis advarede dette ham, og han besluttede at dobbelttjekke opskriften. Som det viste sig, tinktur af hvidløg i olie & # 8212; Dette er den nemmeste måde at formere Clostridium botulinum-bakterier, som forårsager botulisme, derhjemme.

Som vi tidligere har beskrevet, producerer bakterier et stærkt giftstof, der er dødeligt. Selv indlæggelse og administration af serum garanterer ikke et positivt resultat. De, der overlever, har meget svært ved at komme sig, og det tager meget tid. Mange forbliver handicappede resten af ​​livet. Derfor, hvis manden ikke havde dobbelttjekket opskriften, ville han og hans familie have været døde eller i det mindste haft alvorlige helbredsproblemer.

Olie er meget farligt at tilføre hvidløg. Fotokilde: gastroguide.borjomi.com

Hvorfor bør olie ikke infunderes med hvidløg

Sporer af bakterien Clostridium botulinum findes i jorden, og derfor er de også til stede på grøntsager , herunder hvidløg Det er næsten umuligt helt at slippe af med dem. Heldigvis, i nærvær af ilt, er disse sporer harmløse.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra videnskabens verden og de seneste opdagelser!

Som du sikkert har gættet, stoppes iltadgangen til overfladen, når hvidløg er i olie. I et iltfrit miljø udvikles bakterier, hvilket får produktet til at blive dødeligt. Forresten, det er af denne grund, at hjemmelavede konserves er farlige, du bør især ikke spise dem, hvis låget på krukken er hævet. Men det er værd at overveje, at botulisme kan være til stede i mange andre produkter. For eksempel er det ofte kontraheret ved at indtage tør-kurede pølser og saltet fisk.


Date:

by