Kistelejligheder i Hong Kong – boligareal på halvanden kvadratmeter

Sovjetiske små lejligheder virker meget små efter moderne standarder – deres boligareal overstiger normalt ikke 18 kvadratmeter. Men, som den tyske filosof Friedrich Nietzsche engang sagde, er alt kendt til sammenligning. Hvis man sammenligner sådan en lille lejlighed med en kistelejlighed, en yderst almindelig boligtype i Hong Kong, vil det virke som et kongeligt palæ. Faktum er, at “kistelejligheder” fik deres navn af en grund – deres areal overstiger nogle gange ikke en og en halv kvadratmeter. En person i sådan en «lejlighed» kan ikke engang rette benene helt op, når han lægger sig på sengen.

Kistelejligheder i Hong Kong har et boligareal på halvanden kvadratmeter. En kistelejlighed er et lille rum, hvor selv en person er trang. Fotokilde: disgustingmen.com. Foto.

Kistelejligheden er et lille rum, hvor selv én person er trang. Billedkilde: disgustingmen.com

Indhold

  • 1 Hvad er kistelejligheder
  • 2 Hvem bor i kistelejligheder
  • 3 Forhold i kistelejligheder
  • 4 Hvorfor er der ikke boliger nok til alle i Hong Kong

Hvad er kistelejligheder

h2>

Skynd dig ikke for at give Hongkong-byggere og designere skylden for særlig grusomhed. I første omgang byggede eller planlagde ingen lejligheder med et areal på halvanden til to kvadratmeter. De er skabt af almindelige lejligheder, som er opdelt i mange mini-værelser ved hjælp af træskillevægge. Det vil sige, at de i bund og grund er en fælleslejlighed, hvor et stort antal mennesker bor bag skillevægge – 10-15 personer.

Ofte opdeler skillevægge rummet ikke kun lodret, men også vandret. Folk bor i lignende “kasser” eller “skabe” i flere niveauer. Der kan selvfølgelig ikke være nogen faciliteter inde i sådanne rum, men som regel har lejlighederne selv ét fælles køkken og et eller flere fælles badeværelser.

Nogle gange kan en person ikke engang rette benene ud, mens han ligger ned. Billedkilde: lenta.ru

Der er selvfølgelig heller ingen lydisolering i “trækasser”. Men når en persons højde er større end længden af ​​hans hjem, som et resultat af, at han ikke kan rette benene ud, er uvedkommende støj måske ikke det største problem.

Det ser ud til, at der ikke kunne være værre levevilkår. Folk lever endnu værre end slaver i det gamle Rom. Men faktisk er der en endnu værre mulighed – det er burlejligheder, som ofte findes i den samme storby, altså i Hong Kong. De er ikke meget forskellige fra kistelejligheder, men i stedet for massive træskillevægge er de lavet i form af et bur. Som et resultat har en person ikke engang illusionen af ​​personligt rum.

Hvad er kistelejligheder? Beboere i kistelejligheder skal spise i sengen. Fotokilde: disgustingmen.com. Foto.

Beboere i kistelejligheder skal spise i sengen. Billedkilde: disgustingmen.com

Hvem bor i kistelejligheder

Hong Kong er kendt for at være en af ​​de dyreste byer i verden. Derfor har ikke alle råd til en fuldgyldig lejlighed. For eksempel, med en betinget gennemsnitsløn på 150 tusind rubler om måneden, vil leje af bolig på størrelse med en sovjetisk etværelses lejlighed koste 180-200 tusind rubler om måneden. At købe sådan en etværelses lejlighed vil koste omkring en million dollars.

Derfor bor der ifølge forskellige kilder fra 53 til 200 tusinde Hong Kong-beboere i kistelejligheder. De lejes typisk af folk med lav indkomst, herunder ældre og lavtuddannede eller ufaglærte arbejdere. Forresten, ifølge statistikker, er op til 250 tusinde mennesker på grænsen eller under fattigdomsgrænsen i Hong Kong. Det betyder, at hver 30. byboer oplever økonomiske problemer.

Nogle kistelejligheder er mere rummelige end andre. Billedkilde: disgustingmen.com

Forhold i kistelejligheder

Det meste af pladsen i kistelejligheder er normalt optaget af en seng, der nogle gange, som nævnt ovenfor, kan være mindre end højden på den person, der sover på den. Men hvis lejligheden ikke er den billigste, kan den have en hel enkeltseng, hvorunder der normalt er skuffer til ting

Disse rum indeholder også hylder. Normalt har de et lille tv og en ventilator (om sommeren er det meget indelukket at bo i sådan et “skab”). Men i de mindste kistelejligheder er der ikke plads til selv et så minimalt sæt ting, så de skal placeres på sengen, hvilket gør sovepladsen endnu mindre.

TV og ventilator — obligatoriske attributter selv i små lejligheder. Billedkilde: disgustingmen.com

At stå i fuld højde i en “lejlighed” betragtes også som en luksus. Som nævnt ovenfor er de ofte placeret i flere etager. Derfor skal selv en person med en højde på 170 cm bøje sig lidt. Det er skræmmende at forestille sig, at titusinder eller endda hundredtusinder af Hongkonger bor i sådanne værelser hele deres liv og endda formår at stifte familier.

Nogle gange har kistelejligheder flere etager. Fotokilde: disgustingmen.com

Hvorfor er der ikke nok boliger til alle i Hong Kong

Årsagen til den katastrofale boligsituation i Hong Kong er, at hele metropolens territorium tilhører til regeringen, og er under opførelse kun 7% af jorden blev tildelt. Den udlejes gennem auktioner, som vindes af velhavende udenlandske eller kinesiske iværksættere. I nye bygninger sætter de høje huslejer for boliger og drager fordel af dens efterspørgsel og manglende priskontrol.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra verden af videnskab og de seneste opdagelser!

Oftest udlejer udlejere i nye bygninger noget som sovesale eller fælleslejligheder, det vil sige boliger med fælles køkken og badeværelser. Det er meget mere behageligt end kistelejligheder, men omkostningerne ved sådanne boliger er også meget høje. Derfor er det usandsynligt, at situationen forbedres på nogen måde i den nærmeste fremtid.


Date:

by