Dødelig afhængighed af Coca-Cola: Mexicanere dør i massevis af den søde drik

Coca-Cola er en utrolig populær drik over hele verden, men kun i ét land i verden drikkes den i stedet for vand. Vi taler om Mexico, hvor folks afhængighed af cola har nået omfanget af en national katastrofe. Hver mexicaner drikker i gennemsnit 2 liter Coca-Cola hver dag. Sukkerholdige kulsyreholdige drikke er kendt for at være ekstremt usunde, fordi de indeholder store mængder sukker og andre skadelige ingredienser. Derfor lider mexicanske indbyggere massivt af fedme, og dødeligheden af ​​diabetes er på andenpladsen efter hjerte-kar-sygdomme.

Dødelig afhængighed af Coca-Cola: Mexicanere dør i massevis af den søde drik. I Brasilien har Coca-Cola-forbruget nået katastrofale proportioner. Fotokilde: dzen.ru. Foto.

I Brasilien har Coca-Cola-forbruget nået katastrofale proportioner. Billedkilde: dzen.ru

Hvordan Coca-Cola erobrede Mexico

Coca-Cola dukkede første gang op i Mexico samtidig med, at drikkevaren begyndte at blive aftappet – i 1926. Siden da er det blevet en integreret del af den mexicanske kultur. Umiddelbart virker det underligt, for Mexico er et tropisk land med en overflod af frugter, der vokser hele året rundt. Det har en rig kultur og historie, men samtidig dør det bogstaveligt talt af en “kemisk” sød drik opfundet i et naboland.

Hvorfor udvekslede lokale beboere naturlige juicer og cocktails lavet af eksotiske frugter for Coca-Cola, og blev den største forbruger i verden? Der er flere grunde til dette, hvoraf den ene er massive reklamekampagner.

Coca-Cola har aktivt annonceret i Brasilien i mange år. Fotokilde: dzen.ru

I 60'erne, 70'erne og 80'erne var Coca-Cola-annoncering i Mexico overalt — på radio, fjernsyn, tavler og skilte. Derudover blev virksomheden sponsor for alle de største og mest profilerede begivenheder i landet, såsom OL i 1968, 1970 FIFA World Cup, osv. Selv nu kan Coca Cola-skilte findes bogstaveligt talt ved hver tur i Mexico.

Derudover har Coca-Colas ledere arbejdet hårdt på at integrere drinken i lokalsamfundets kultur. Nogle gange skete dette endda ved at bestikke de ældste i visse samfund. Et slående eksempel på dette er Tsotsil-folket, som den dag i dag forbliver tro mod deres forfædres kultur.

Ifølge en almindelig version betalte virksomheden Tsotsil-ældste en stor sum penge for at sprede legenden om, at drinken var hellig. Selvfølgelig er der ingen beviser for denne version, men lokale beboere tror virkelig, at Coca-Cola uddriver onde dæmoner fra deres kroppe. Hvis vi tager i betragtning, at flasker af drikken bruges i hellige ritualer, så virker versionen ret plausibel.

Hvordan Coca-Cola erobrede Mexico. Ældste bruger Coca-Cola i deres ritualer. Foto.

Ældre bruger Coca-Cola i deres ritualer

Derudover afholder virksomheden forskellige kampagner. For eksempel kunne beboere i landsbyen San Juan Chamula i 2002 bytte drikkehætter til et kilo bønner. Denne aggressive tilgang til at erobre markedet kaldes endda “Coca Colonization” af mange.

Hvorfor drikker mexicanerne meget Coca-Cola

Annoncering, selvom en vigtig årsag til drinkens popularitet i Mexico, er ikke den eneste. Tilgængeligheden af ​​Coca-Cola i landet spiller en lige så vigtig rolle. Det er meget billigere end i andre lande – omtrent det samme som en flaske vand. Det skal også bemærkes, at kvaliteten af ​​drikkevand i lokale kilder ofte er meget lav. Derudover er der på grund af befolkningstilvækst og global opvarmning mangel på det.

Virksomheden selv oplever ikke problemer med vand, da den selvstændigt udvinder det fra dybe kilder. Som et resultat, som nævnt ovenfor, drikkes Coca-Cola ofte i stedet for vand. Mødre lærer deres babyer at drikke fra en meget tidlig alder. Samtidig sælges Coca-Cola specielt til børn i 200 ml beholdere. Der er også en 3 liters flaske til hele familien. Som du ved, kan tre-liters flasker ikke findes i vores supermarkeder eller i butikker i andre lande.

I Brasilien lider mere end 63 % af befolkningen fra fedme. Fotokilde: densegodnya.ru

Hvad førte afhængighed af Coca-Cola til?

Vi har allerede fortalt dig, at 100 gram Cola indeholder 10,6 g sukker, så det kan roligt kaldes “flydende død.” Når man drikker 2 liter cola om dagen, får man således omkring 8 daglige doser sukker. Hver mexicaner drikker i gennemsnit 800 liter Coca-Cola om året.

Som du måske kan gætte, fører indtagelse af den søde drik til fedme og diabetes. Ifølge WHO lider 63,4 % af landets befolkning af overvægt. Samtidig når dødeligheden af ​​diabetes op på 14 %. Til sammenligning er dødsraten af ​​kræft kun 12%. Ifølge officielle data er 13,1 millioner mennesker i Mexico diagnosticeret med diabetes, og dette tal vokser konstant.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra verden af videnskab og de seneste opdagelser!

På grund af den nuværende situation er selv anti-Coca Cola-krigere dukket op i landet, der advarer om farerne ved drikken. Men i betragtning af hvor dybt rodfæstet traditionen for dets forbrug er, er det usandsynligt, at de vil være i stand til at ændre situationen i den nærmeste fremtid.


Date:

by