Disse fødevarer forårsager søvnløshed

Ikke kun vores fysiske helbred, men også vores følelsesmæssige tilstand, såvel som hjernefunktion, afhænger af de produkter, vi indtager. For eksempel kan nogle fødevarer forbedre dit humør, mens andre kan forårsage depression. Nogle fødevarer forbedrer hukommelsen, mens andre tværtimod forværrer mentale evner. En nylig undersøgelse viste, at folk endda kan opleve kronisk søvnløshed, når de indtager visse fødevarer. Desuden påvirker en forkert kost mænd særligt stærkt. Men der er gode nyheder — Ved hjælp af en ordentlig kost, der indeholder sunde fødevarer, kan du kurere søvnløshed.

Disse fødevarer forårsager søvnløshed. Søvnløshed kan være en konsekvens af dårlig ernæring. Foto.

Søvnløshed kan være en konsekvens af dårlig kost

Hvad er ultraforarbejdede fødevarer

h2>

Selve begrebet «ultraforarbejdede fødevarer» foreslået af den brasilianske professor Carlos Monteiro. Med dette mente han produkter, der er fremstillet af stoffer eller tilsætningsstoffer, der er opnået fra andre produkter. Det vil sige, at produkterne under fremstillingsprocessen blev behandlet gentagne gange.

Ultraforarbejdede produkter kan kaldes alle produkter, der indeholder smagsstoffer, smagsforstærkere, konserveringsmidler mv. Det kan for eksempel være pølser, konfekture, halvfabrikata osv. Vi har allerede fortalt dig, at disse produkter forringer hukommelsen, forårsager alvorlige og endda dødelige sygdomme og ofte forårsager depression.

Hvad er ultra-forarbejdede fødevarer. Ultra-forarbejdede fødevarer har længe været kendt for at være sundhedsskadelige. Foto.

Fødevarer, der forstyrrer søvnen

I øjeblikket lider mange mennesker pga. til søvnproblemer. Samtidig er ultraforarbejdede fødevarer meget populære, og for mange mennesker er de en integreret del af deres kost. Derfor var det ifølge videnskabsmænd meget vigtigt at fastslå forholdet mellem dårlig kost og søvnløshed.

Forfatterne, ansatte ved Paris-Nord Sorbonne University i Frankrig, involverede mere end 38 tusinde voksne i deres undersøgelse. Alle deltagere gav information om deres kost og talte også om eventuelle søvnproblemer, de havde.

Folk, der spiser mange ultraforarbejdede fødevarer, er mere tilbøjelige til at lide af søvnløshed

For at gøre resultaterne mere nøjagtige justerede forskerne for sociodemografiske faktorer, deltagernes livsstil, kostkvalitet og mentale sundhedsfaktorer. Som et resultat, efter at have sammenlignet oplysningerne, fandt forskerne en sammenhæng mellem højt UPF-indtag og en øget risiko for kronisk søvnløshed.

Samlet set opnåede studiedeltagere 16 % procent af deres energi dagligt fra UPF-produkter. 19,4 % af deltagerne klagede over søvnløshed, og mængden af ​​UPF-fødevarer i deres kost var højere end hos andre mennesker. Som nævnt ovenfor var der en særlig stærk sammenhæng mellem forbruget af ultraforarbejdede fødevarer og søvnløshed hos mænd. Forfatterne rapporterer dette i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Hvorfor fødevarer forårsager søvnløshed

Desværre siger undersøgelsen ikke noget om årsagerne til søvnløshed og årsag-virkning-sammenhænge. Undersøgelsen er dog den første af sin art, og den indikerer tydeligt, at problemet fortjener særlig opmærksomhed. Men i betragtning af alt ovenstående kan det ikke siges, at de opnåede resultater var en overraskelse.

Hvorfor fødevarer forårsager søvnløshed. Middelhavsdiæten vil hjælpe dig med at falde godt i søvn. Foto.

Middelhavsdiæten vil hjælpe dig med at sove godt

Faktum er, at tidligere forskning allerede har etableret en sammenhæng mellem kost og søvn. Derudover er det allerede kendt, at UPF-produkter påvirker hjernens funktion negativt. Det vil dog være sværere at fastslå årsagen til den negative påvirkning af søvnen end for eksempel forholdet mellem indtagelse af ultraforarbejdede fødevarer og vægtøgning. Fedme, som du måske kan gætte, opstår på grund af det høje kalorieindhold i disse fødevarer.

Men under alle omstændigheder, hvis du lider af søvnløshed og indtager store mængder ultra-forarbejdede fødevarer, bør du ændre din kost og begynde at indtage sundere fødevarer. Hvis din søvnløshed ikke er relateret til UPF, anbefaler vi at være opmærksom på middelhavskosten. Det vil ikke kun forbedre dit helbred og forlænge dit liv, men også hjælpe dig med at falde i søvn hurtigt. Dens gavnlige egenskaber for søvn blev opdaget takket være en af ​​undersøgelserne.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra videnskabens verden og de seneste opdagelser!

I fremtiden planlægger forskerne at fortsætte forskningen og finde ud af, hvorfor og hvordan UPF påvirker søvnen. Måske vil dette give os mulighed for at finde et middel, der hjælper med at undgå søvnløshed. Eller yderligere information vil blive afsløret, som vil blive et incitament for folk til at opgive junkfood.


Date:

by