Vi hælder vodka i benzintanken – hvad kommer der ud af det?

Det er ingen hemmelighed, at nogle benzinproducenter tilføjer alkohol til brændstoffet, normalt opnået fra forarbejdning af plantematerialer (bioethanol). Brændstof med et højt alkoholindhold er på det seneste blevet særligt populært i Europa. For eksempel kan man på tankstationer finde E85 benzin, hvor alkoholprocenten er 85%. Desuden kører selv racerbiler på alkoholholdigt brændstof. For eksempel indeholder brændstof til Formel 1-biler 10 % alkohol. Men vil en benzinmotor fungere, hvis du fylder benzintanken ikke med benzin med alkohol, men bare med vodka?

Hæld vodka i benzintanken — hvad kommer der ud af det. Nogle bilentusiaster anbefaler nogle gange at hælde vodka i benzintanken. Fotokilde: quto.ru. Foto.

Nogle bilentusiaster anbefaler lejlighedsvis at hælde vodka i benzintanken. Fotokilde: quto.ru

Hvorfor hælde vodka i benzintanken

Tidligere fortalte vi dig, at forbrændingsmotorer nogle gange kan køre på forskellige alternative brændstoftyper, som ikke leveres af fabrikant. For eksempel fungerer nogle dieselmotorer godt på vegetabilsk olie, såsom solsikke.

Benzinmotorer kan generelt “tankes” med brænde, som det gøres af ejeren af ​​Volga, som vi talte om tidligere. Sandt nok er brændstoffet til motoren selvfølgelig ikke selve træet, men gassen, der frigives under dens langsomme forbrænding. Det vil sige, at bilen faktisk kører på gas.

Med hensyn til vodka, i modsætning til olie og brænde, tilsættes det ikke til gastanken som et alternativ til brændstof. Du kan finde et life hack på internettet, ifølge hvilket vodka giver dig mulighed for at fjerne akkumuleret kondens, det vil sige vand, fra benzintanken. Faktum er, at vand ikke blandes med benzin og sætter sig i bunden af ​​benzintanken. Men alkohol opløses godt i benzin og kan samtidig tilbageholde en vis mængde vand.

Benzin opløses ikke i vand, så der ophobes kondens i benzintanken. Billedkilde: dzen.ru

Faktisk er ideen ikke særlig god, da vodka i sig selv indeholder 60% vand, så det kan føre til korrosion af dele og komponenter i brændstofsystemet. Derudover vil det forårsage afbrydelser i motordriften. Men tilsætning af alkohol kan faktisk være en effektiv måde at komme af med vand i benzintanken. Alkohol har dog en stærk rensende effekt. Det vil sige, at når der tilsættes alkohol til brændstoffet, begynder snavs aktivt at blive vasket af fra benzintankens vægge, hvilket kan resultere i tilstopning af brændstofsystemet. Derudover er alkohol et opløsningsmiddel, hvorved det ætser gummi- og plastdele, som det støder på på vej til motoren.

Kan en bil køre på vodka

Så det er ikke den bedste idé at tilføje vodka til benzintanken, som vi fandt ud af. Men hvis du tilføjer en lille mængde stærk drik, vil motoren køre. Det eneste er, at jo mere vodka der er i benzin, jo flere “huller” vil der være i motordrift, det vil sige slag, hvor brændstoffet ikke antændes. Motoren vil derfor fungere med mellemrum.

Men vil bilen overhovedet fungere uden benzin på kun en stærk drink? Vodka er et meget mindre brændbart materiale end benzin — at sætte ild til den er ikke så let en opgave, og for at den kan brænde, skal der visse betingelser til. Ud fra dette kan vi konkludere, at selv i teorien, for at en motor kan køre på vodka, skal luft-brændstofblandingen have forskellige proportioner.

Kan en bil køre på vodka? Alkohol tilsættes benzintanken for at komme af med vand. Foto.

Alkohol tilsættes benzintanken for at komme af med vand

Derfor er der ingen chance for at starte en gammel karburatormotor med vodka, hvor indstillingerne brændstofblanding udføres manuelt. I moderne biler med en injektor er ECU'en ansvarlig for indstillingerne, det vil sige, at bilens elektronik selv “justerer” til brændstoffets egenskaber. Men selv i dette tilfælde skal du ikke forvente, at bilen starter og kører, som den gør på almindeligt brændstof.

Hæld vodka i benzintanken — hvad kommer der ud af det. Kan en bil køre på vodka. Foto.

Mange autobloggere udførte lignende eksperimenter, og næsten altid endte de i fiasko – motoren gik i stå, selv når man blot tilføjede en stor mængde vodka til benzin. Sandt nok lykkedes det bloggeren i et af eksperimenterne at starte motoren og endda køre lidt på ren vodka uden benzin. Og selvom bilen i sidste ende stadig gik i stå og ikke kunne komme længere, kan vi sige, at oplevelsen generelt var en succes. Benzinmotoren kunne stadig fungere på en væske, der slet ikke var beregnet til brug som brændstof.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra verden af videnskab og de seneste opdagelser!

Til sidst bemærker vi, at alkoholbrændstof er meget lovende. Som vi tidligere har sagt, indeholder udstødningen fra en methanolmotor ikke skadelige stoffer. Derudover kan methanol fås fra en lang række organiske og uorganiske råvarer. For eksempel har russiske forskere udviklet en metode til at fremstille teknisk alkohol ved at genbruge gamle bildæk. Det er rigtigt, at bilmotorer til at køre på sådant brændstof i første omgang skal være designet til dette.


Date:

by