Hvad er forskellen mellem deodorant og antiperspirant, og hvilken er bedre at bruge om sommeren?

Svedende — Dette er en nødvendig funktion af kroppen, der giver dig mulighed for at afkøle kroppen, når den omgivende temperatur er højere end en behagelig værdi for en person. Men hvis en person sveder ofte og kraftigt i løbet af dagen, opstår der en ubehagelig lugt af sved under armene. I sådanne tilfælde hjælper kosmetik såsom deodoranter, antiperspiranter eller kombinationer deraf. Selvom begge produkter har en behagelig lugt og er beregnet til samme formål, virker de helt forskelligt. Desuden kan selv forskellige typer deodoranter bekæmpe den ubehagelige lugt af sved på forskellige måder, afhængigt af sammensætningen.

Hvad er forskellen på deodorant og antiperspirant, og hvad er bedre at bruge om sommeren. Deodorant og antiperspirant bekæmper svedlugten på helt forskellige måder. Foto.

Deodorant og antiperspirant bekæmper svedlugt på helt forskellige måder

< p class="toc_title">Indhold

  • 1 Hvorfor der er en ubehagelig lugt af sved
  • 2 Hvad er deodorant
  • li>

  • 3 Hvad er antiperspirant?
  • 4 Hvor effektive og sikre er deodoranter og antiperspiranter

Hvorfor opstår der en ubehagelig svedlugt

En sund persons sved har ikke i sig selv en ubehagelig lugt. Hvis du for eksempel dupper dit svedige ansigt med en tør klud og lugter til det, vil du opdage, at det ikke har en ubehagelig lugt. Hvis sveden har en lugt, er dette ikke normalt og indikerer tilstedeværelsen af ​​sygdomme. For eksempel kan en ubehagelig lugt være forbundet med kronisk nyresygdom, tilstedeværelsen af ​​Helicobacter pylori-bakterier i maven, leverproblemer osv. Tidligere fortalte vi dig, at mange andre sygdomme også kan diagnosticeres ved lugten af ​​en persons krop, inklusive sved.

Men hvorfor opstår der i dette tilfælde en ubehagelig lugt, når en person sveder? Årsagen er, at visse typer svedkirtler, som aktiveres i puberteten, udskiller sved, der indeholder høje niveauer af visse proteiner og fedtstoffer. Sidstnævnte tjener som føde for bakterier, der lever på huden. I processen med at behandle disse proteiner og fedtstoffer opstår der biprodukter, som er kilden til den ubehagelige lugt, vi kender som svedlugt.

Hvorfor opstår den ubehagelige lugt af sved? Menneskelig sved har ingen lugt. Foto.

Menneskelig sved har ingen lugt

< p>Den stærkeste lugt opstår under armene. Årsagen er, at der er apokrine kirtler, der udskiller sved rig på fedtstoffer og proteiner. Derudover er armhulerne et gunstigt sted for mange bakterier, der forårsager ubehagelig lugt.

Hvad er deodorant

Deodoranter hjælper med at forhindre svedlugt. De indeholder ingredienser, der neutraliserer forbindelser skabt af bakterier. Nogle deodoranter dræber bakterier, der skaber ubehageligt lugtende forbindelser. Samtidig har de et smagsstof, som i sig selv giver en behagelig duft.

Sandt nok har de billigste deodorantmuligheder muligvis ikke nogen ingredienser, der fjerner ubehagelige lugte. De overdøver den simpelthen med deres skarpe og stærke aroma. Effekten er ikke altid vellykket, da duften af ​​sved stadig mærkes efter brug af deodoranten.

Hvad er deodorant. Antiperspirant forhindrer svedprocessen. Foto.

Antiperspirant forhindrer svedprocessen

Hvad er en antiperspirant

Vi fandt ud af, hvordan deodorant virker. Nogle gange tror folk, at antiperspirant bare er et andet navn for det samme produkt, men det er faktisk ikke tilfældet. Hvis en deodorant er rettet mod at bekæmpe ubehagelig lugt, bekæmper en antiperspirant sved. Det vil sige, at det reducerer eller endda midlertidigt stopper denne proces fuldstændigt.

Antiperspiranter indeholder aluminium, som blokerer porerne på huden og forhindrer frigivelse af sved. Som følge heraf når sveden ikke hudens overflade, og derfor opstår der ingen ubehagelig lugt. Med tiden ødelægges dette “stik”, så produktet skal påsættes igen.

Selvom antiperspiranter kan sælges som et selvstændigt produkt, er det, der normalt er til salg, antiperspirant-deodoranter, det vil sige produkter, der har to virkninger på samme tid.

Hvad er en antiperspirant? Effektiviteten af ​​deodoranter og antiperspiranter afhænger af forskellige faktorer, herunder kroppens egenskaber. Foto.

Deodoranters og antiperspiranters effektivitet afhænger af forskellige faktorer , herunder kroppens egenskaber< /p>

Hvor effektive og sikre er deodoranter og antiperspiranter

Effektiviteten af ​​deodoranter og antiperspiranter afhænger af mange faktorer. Først og fremmest, uanset brugen af ​​kosmetik, er det nødvendigt at overholde hygiejnereglerne. Ellers vil intet middel hjælpe med at slippe af med den ubehagelige lugt.

Derudover varierer effektiviteten efter produkt og individ. Nogle mennesker sveder voldsomt, selv når det ikke er særlig varmt udenfor, mens andre — I ekstrem varme sveder de ikke meget. Derudover er bakterierne på hver persons hud også forskellige. Effektiviteten af ​​deodoranten afhænger primært af denne faktor. Fordi folk har forskellige bakterier på deres hud, kan den samme deodorant være effektiv for én person, men ikke for en anden.

Det samme gælder antiperspiranter. For hyperhidrose, som er overdreven svedtendens, kan behandlingen omfatte receptpligtige antiperspiranter. De indeholder en højere koncentration af aluminium-baseret forbindelse. Derudover bør antiperspirant påføres tør hud, så den absorberes bedre.

Hvor effektive og sikre er deodoranter og antiperspiranter? For at finde en effektiv deodorant til dig selv, skal du prøve forskellige muligheder. Foto.

For at finde en effektiv deodorant til dig selv, skal du at prøve forskellige muligheder

Hvad angår sikkerheden ved deodoranter, opstod ideen om, at antiperspiranter forårsager kræft, tilbage i 90'erne. Men der er ingen videnskabelige beviser, der understøtter sådanne antagelser. Deodorant og antiperspirant kan dog stadig give helbredsproblemer hos nogle mennesker, nemlig en allergisk reaktion.

Sørg for at besøge vores Zen- og Telegram-kanaler, her finder du de mest interessante nyheder fra videnskabens verden og de seneste opdagelser!

Til sidst bemærker vi, at personen selv ofte ikke mærker den ubehagelige lugt af sin krop eller endda lugten i sit hjem. Der er en videnskabelig forklaring på dette fænomen, som vi talte om tidligere.


Date:

by