Gamle hulemalerier af slanger kan være de første “vejskilte”

Venezuela og Colombia langs Orinoco-floden er hjemsted for nogle af de største og mest mystiske klippekunster i verden. De forestiller mennesker og dyr, men slanger er især almindelige. For eksempel viser en af ​​tegningerne en gigantisk slange på omkring 40 meter lang. Kæmpe Amazon tusindben findes også. I en nylig undersøgelse kortlagde arkæologer 14 stenkunststeder og konkluderede, at de ikke var skabt for kunstens skyld, men fungerede som en slags vejskilte i oldtiden.

Gamle hulemalerier af slanger kan være de første

Gamle hulemalerier i Venezuela fungerede som en slags «vejskilte». Fotokilde: www.cambridge.org

Gamle klippekunst

Ingen andre steder i verden er der så stor en koncentration af kæmpe klippekunst som i Venezuela og Colombia Jorden, selvom der er klippemalerier, men de er isolerede eksempler.

Alle tegningerne her er højt på klipperne. Deres alder er højst sandsynligt omkring 2000 år. Selvfølgelig er det ikke let at datere deres alder, men videnskabsmænd har tidligere fundet keramik i denne region, der var dekoreret med design i lignende stil. For eksempel blev arkæologernes opmærksomhed tiltrukket af en lille urne opdaget i en hule på en af ​​bakkens skråninger. Artefaktet indeholdt et billede af en slange, det samme som på klippen.

Ifølge undersøgelsen inkluderer mønsteret horn, en spiralhale og en “distinkt zigzag”. Mest sandsynligt forsøgte forfatteren at skildre slangen Cerro Palomason. Måske har den, der dekorerede den keramiske urne, simpelthen kopieret billedet på en af ​​klipperne. Forskere foreslår, at keramik og hulemalerier blev skabt på samme tid.

Oftest afbildede gamle mennesker slanger på klipper. Fotokilde: www.livescience.com

Gamle mennesker malede kæmpe slanger på klipperne

Til det aktuelle arbejde involverede forskerne lokale guider til at filme alle de områder, hvor klippemalerierne er placeret med droner. Nogle af disse graveringer er tidligere dokumenteret. Men under den nuværende forskning blev der opdaget nye billeder, som endnu ikke var blevet officielt identificeret, selvom lokale beboere vidste om dem.

Forfatterne af værket mener, at placeringen af ​​graveringerne vil fortælle os, hvorfor forhistoriske mennesker lægger så mange kræfter i at skabe dem. Dybest set er de alle placeret på en del af Orinoco-floden kaldet Atures-faldene, som rapporteret i antikken. Det er muligt, at dette sted var en forhistorisk handels- og turistrute.

Monumental 40 meter slange nummer 11. Fotokilde: www.livescience.com

Det er klart, monumentale monumenter er blevet afsluttet specifikt, så de kan ses på afstand. Det betyder, at de havde en form for information beregnet til handlende og turister. Det er muligt, at der var et aspekt af territorialitet. Det vil sige, at lokale beboere markerede deres territorium på denne måde og gjorde det klart for gæsterne, hvor de var.

Ifølge undersøgelsens hovedforfatter, Philip Riris, kommunikerede tegningen til andre mennesker, at de (de lokale) boede der. Det er klart, at slangerne ikke blev valgt tilfældigt. Slanger opfattes generelt som farlige væsner, der er i stand til at dræbe mennesker og store dyr. Derfor kunne helleristningerne også indikere, at folk, der kom ind på dette område, har brug for at passe på deres manerer, det vil sige, at gæster forventes at opføre sig i overensstemmelse hermed for at undgå at komme i problemer.

Hvem har lavet klippegraveringerne< /h2>

Forskere ved ikke præcis, hvem der præcis har malet billederne på klipperne. Nogle billeder, såsom boa constrictors og anacondas, spillede dog en vigtig rolle i myterne og troen hos flere lokale oprindelige folk, der lever i området den dag i dag. Ud fra dette kan vi konkludere, at de gamle tegninger blev skabt af forfædrene til den lokale befolkning.

Ud over slanger afbildede oldtidens mennesker tusindben på klipper. Fotokilde: www.cambridge.org

Efter at forskere registrerede nye steder hos de nationale kulturarvsmyndigheder i Colombia og Venezuela. De planlægger også at arbejde med oprindelige folk for at sikre beskyttelsen af ​​oldtidssteder. Dette gælder især, da regionen bliver mere og mere populær blandt turister. Forfatterne af undersøgelsen mener, at de kan håndtere vedligeholdelsen og beskyttelsen af ​​gamle tegninger som ingen andre.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Til sidst bemærker vi, at klippemalerier giver videnskabsmænd mulighed for at få forskellige værdifulde oplysninger om den antikke verden. For eksempel viste et hulemaleri, hvordan Sahara-ørkenen så ud for 4.000 år siden. Ganske vist var nogle af tegningerne abstrakte billeder. Hvorfor de blev trukket, kan du finde ud af på linket.


Date:

by