Frosne grøntsager og frugter er bedre end friske – nu kan du selv se

Ifølge eksperter fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) bør enhver person indtage mindst 400 gram grøntsager og frugter om dagen for at opretholde et godt helbred. Denne norm kan genopbygges, hvis du spiser en banan om morgenen, derefter har en snack med et mellemstort æble, har en grøntsagssalat til frokost og tilføjer grøntsager til aftensmaden som tilbehør om aftenen. Hvis du ikke spiser grøntsager og frugter, kan en person opleve mangel på vitaminer og mineraler, hvilket har en dårlig effekt på udseendet og evnen til at modstå sygdom. Desværre er frisk mad dyrt og fordærves hurtigt, så mange køber det meget sjældent. Frosset frugt koster mindre og kan opbevares i flere måneder, men forbrugerne anser det for mindre sundt. Er det virkelig sådan?

Frosne grøntsager og frugter er bedre end friske - nu vil du selv se. Frosne grøntsager er ikke værre end friske, og nogle gange bedre. Foto.

Frosne grøntsager er ikke værre end friske, og nogle gange bedre

Indhold

 • 1 Er det værd at købe frisk frugt og grønt
  • 1.1 Fordele ved friske grøntsager og frugter
  • 1.2 Ulemper af friske grøntsager og frugter
 • 2 Er det værd at købe frosne frugter og grøntsager
  • 2.1 Fordele ved frosne grøntsager og frugter
  • 2.2 Ulemper ved frosne grøntsager og frugter
 • 3 Hvor sunde er frosne blandinger

Er det værd at købe frisk frugt og grøntsager

I butikkerne kan du finde alt fra kartofler til eksotiske frugter. Mange af dem står friske på disken, og de har deres egne fordele og ulemper, som alle bør kende til.

Fordele ved friske grøntsager og frugter

Fordelene ved friske produkter er forudsigelige. Først og fremmest har de bedre smag og udseende – at spise friske gulerødder eller et saftigt æble er altid meget behageligt. Butikker tilbyder også ofte et bredt udvalg af frisk frugt og grønt, især når det kommer til sæsonbestemte typer, der ikke skal sendes fra fjerne lande. De er heller ikke udsat for frysning eller udsættelse for høje temperaturer, hvilket kan være vigtigt for nogle købere. Det vigtigste, når du køber friske grøntsager og frugter, er at vaske dem grundigt.

Fordele ved friske grøntsager og frugter. Den største ulempe ved friske produkter er deres korte holdbarhed. Foto.

Den største ulempe ved friske produkter er deres korte holdbarhed

Ulemper ved friske grøntsager og frugter

h3>

Frisk mad er velsmagende og ser appetitlig ud, men fordærves meget hurtigt. Hvis du ikke spiser dem i lang tid, selvom de ser gode ud, mister de deres næringsstoffer. Og friske grøntsager og frugter er dyre, især hvis de transporteres fra fjerne steder.

Læs også:Hvilke fødevarer skal du spise for et godt helbred – resultaterne af en ny undersøgelse

Er det værd at købe frosne frugter og grøntsager

Ud over friske råvarer, frosne tomater, majs, broccoli og så videre er tilgængelige i butikkerne. De sælges ofte i form af blandinger, der kan tilsættes til enhver ret.

Fordele ved frosne grøntsager og frugter

Hvis maden er frossen, kan den holde sig i flere måneder. Takket være dette kan alle købe til fremtidig brug og ikke være bange for, at maden bliver fordærvet. Ofte er frosne grøntsager og frugter forskrællet og skåret, så de kan spises umiddelbart efter optøning. Endelig er frosne produkter billigere end friske og fås hele året rundt, uanset årstiden.

Fordele ved frosne grøntsager og frugter. Frosne fødevarer er billigere og holder længere. Foto.

Frysne fødevarer er billigere og holder længere

Ulemper ved frosne grøntsager og frugter< /h3>< p>Der er kun to store ulemper ved frosne produkter. For det første, efter optøning, mister frugter og grøntsager deres form og bliver grimme. For det andet tilføjer nogle producenter sukker, salt og konserveringsmidler til frosne fødevarer, hvilket slår nogle mennesker fra.

Konklusionen er, at friske og frosne fødevarer har deres egne fordele og ulemper. Men friske råvarer er dyrere, og frosne grøntsager og frugter kan være et godt alternativ.

Alle bør vide dette:Hvilke fødevarer bør ikke opvarmes i mikrobølgeovnen – de kan brænde og eksplodere

Hvor sunde er frosne blandinger

Nogle mennesker tror, ​​at frosne blandinger af grøntsager og frugter ikke er gavnlige. Faktisk er dette en fejl, og frysning bevarer de fleste af de næringsstoffer, der er indeholdt i fødevarer.

Ifølge den videnskabelige publikation Science Alert forbliver indholdet af mineraler som calcium, jern og magnesium i frosne fødevarer på samme niveau som i friske. I nogle tilfælde er de endnu mere nærende end friske, fordi de ved transport af uforarbejdede produkter forringes lidt og mister deres positive egenskaber. Og frosne produkter forarbejdes friske, nogle gange næsten umiddelbart efter afhentning, hvorfor de er mættede med nyttige stoffer.

Hvor sunde er frosne formler? For mange mennesker er frosne fødevarer at foretrække frem for friske. Foto.

For mange mennesker er frosne fødevarer at foretrække frem for friske

Hvis du køber frosne grøntsager, kan du spare mange penge. Nogle gange kan man ikke spise frisk mad med det samme, så det fordærves og skal smides ud. Og alle slags blandinger fra fryseren opbevares i lang tid, og der sker ikke noget dårligt med dem.

I hvilken form køber du grøntsager og frugter?Del dit svar i vores Telegram-chat.

Hvis du har læst så langt, så sørg for at tjekke artiklen: Frugt og grøntsager bør spises med skræl på – her er hvad videnskaben siger. Der er også en masse nyttig information der!


Date:

by