7 mest højlydte dyr i verden, der kan høres i mange kilometer

For at slappe af og reducere stress, anbefales det regelmæssigt at gå en tur i skoven og lytte til naturens lyde. Hvis dette ikke er muligt, kan du fra tid til anden blot tænde for fuglesang og lyden af ​​bølger på din smartphone eller bærbare computer – den positive effekt vil også være mærkbar. De menes også at hjælpe med at koncentrere sig om arbejdet, som kan bruges af folk, der konstant udsætter vigtige ting til senere. Men ikke alle naturlyde har en beroligende effekt. Der er mange dyr, der kommunikerer med hinanden så højt, at de kan skade menneskets hørelse. Vi præsenterer for din opmærksomhed et udvalg af de ti mest højlydte dyr på Jorden. Nogle fakta kan overraske dig.

7 af de mest højlydte dyr i verden, der kan høres i mange kilometer. Løven er et af de mest højlydte dyr i verden, men der er højere dyr. Foto.

Løven er et af de mest højlydte dyr i verden, men der er mere højlydte dyr

Indhold

  • 1 Lyde af en blåhval
  • 2 Hvilke lyde laver en kaskelothval
  • < li>3 lyde af flyvende mus

  • 4 De højeste insekter i verden
  • 5 Kløerne af klikkrebs
  • 6 Volumen af ​​en løves brøl
  • li>

  • 7 De mest højlydte aber
  • li>

Lyde af en blåhval

Blåhvaler er kendt for at være de største levende dyr. Der er også en mulighed for, at disse er de tungeste skabninger, der nogensinde har levet på Jorden. En blåhvals kropslængde kan overstige 30 meter, og dens vægt kan nå 150 tons.

Der er en mulighed for, at blåhvaler også er de mest højlydte dyr i verden. De kommunikerer med hinanden ved hjælp af blomstrende sange med en volumen på op til 188 decibel. Disse lyde er højere end brølet fra en jetmotor og kan nemt beskadige en persons trommehinder.

Lyde af en blåhval. Rekorden for den højeste stemme tilhører blåhvaler. Billedkilde: dictionary.cambridge.org. Foto.

Rekorden for den højeste stemme tilhører blåhvaler. Billedkilde: dictionary.cambridge.org

Forskere mener, at blåhvaler har brug for så høje signaler for at kunne kommunikere over lange afstande. I betragtning af at disse er ensomme dyr, der kun kommer sammen for at parre sig, er denne evne meget nyttig. Beregninger viser, at blåhvalers stemmer kan høres i en afstand på op til 1.600 kilometer.

Læs også:Forskere var i stand til at “tale” med en hval for første gang – samtalen varede 20 minutter.

Hvilke lyde laver en kaskelothval?

Kaskelothvaler er havpattedyr, der hører til til rækkefølgen af ​​tandhvaler. Kaskelottens kropslængde er cirka 20 meter, og deres vægt kan nå op på 40 tons.

Spermhvaler er i stand til at dykke ned til dybder på op til 3.050 meter og lave høje kliklyde, der ligner morsekodesignaler. Volumen af ​​disse klik kan nå 230 decibel. Det er højere kald end blåhvaler, men de varer kun et par sekunder.

Hvilke lyde laver en kaskelothval? Kaskelothvaler kommunikerer ved hjælp af høje klik. Billedkilde: world-of-adventures.ru. Foto.

kaskelothvaler kommunikerer ved hjælp af høje klik. Billedkilde: world-of-adventures.ru

Disse klik er ikke kun nødvendige for kommunikation, men er også nødvendige for at opdage bytte under jagten. Efter at have lavet et klik sender kaskelothvalen en lydbølge ud i rummet, som reflekteres fra potentielt bytte og vender tilbage. Sådan forstår havpattedyret, hvor det skal svømme. På denne måde fanger kaskelothvaler ofte kæmpe blæksprutter, hvis længde kan nå 14 meter.

Lyde af flagermus

Overraskende nok har flagermus også en meget høj stemme. Et eksempel er den store harelæbe, som “kvidrer” med en volumen på op til 140 decibel. Det producerer lyde med en frekvens, der ikke kan registreres af menneskelig hørelse, men hvis vi hørte dem, ville det kunne sammenlignes med et skud fra et pistolskud. Ved hjælp af højfrekvente lyde kommunikerer flagermusen med slægtninge og sporer fisk.

Den store harelæbeflagermus. Billedkilde: ecoportal.su

Uventet videnskabelig opdagelse:Flagermus foregiver at være hvepse – hvorfor gør de dette?

De mest højlydte insekter i verden< /h2>

Cikader betragtes som de mest højlydte insekter i verden. Disse flyvende væsner dukker op fra jorden for at parre sig hvert par år – i 2024 forventes USA at opleve et af de største udbrud af disse insekter nogensinde.

De mest højlydte insekter i verden. Cikader laver høje lyde for at tiltrække hunner. Billedkilde: animalzoom.ru. Foto.

Cikader laver høje lyde for at tiltrække kammerater. Billedkilde: animalzoom.ru

Hancikader producerer høje kvidrende lyde ved hjælp af thymbale organer på deres mave. De svinger, hvilket resulterer i en støj, der tiltrækker kvinders opmærksomhed. Afrikanske cikader af arten Brevisana brevis er i stand til at producere en lyd med et volumen på 107 decibel. I 2003 fandt man ud af, at cikader varmer op, før de laver lyde – måske skal de stole på muskelstyrke.

Du kan være interesseret:De mærkeligste dyr, hvis eksistens er svær at tro < /p>

Klik på krebsekløer

Usædvanlige rejer af arten Synalpheus pinkfloydi lever i vandet ved Stillehavskysten i Panama. Opdaget i 2017 hører disse væsner til familien af ​​klikkrebs og har en enorm klo, som de skaber bomuld med en kraft på op til 210 decibel. Det menes, at når kloen lukker hurtigt, dannes der en lille boble, som brister og skaber et sonisk boom. Ved hjælp af dette våben dræber rejer små fisk, som de efterfølgende lever af.

Klikkrebsen Synalpheus pinkfloydi blev opkaldt efter bandet Pink Floyd . Billedkilde: wikipedia.org

Det menes, at klikkrebs ved hjælp af deres kløer kan varme vand op til 4000 grader.

Rumfanget af en løves brøl

h2>

Du kan sikkert forestille dig, hvordan løverne brøler – du husker pauseskærmen før Tom og Jerry-tegnefilmene? Løvens brøl er det højeste af enhver kat, anslået til 114 decibel. Du kan høre en løves brøl i en afstand af 8 kilometer. Det menes, at de skriger så højt på grund af deres flade strubehoved, som tillader luft at passere gennem dem ekstremt let.

En løves brøl kan høres på flere kilometers afstand. Billedkilde: animaljournal.ru

Hanløver brøler for at angive deres dominans. Og løvinder skriger for at skræmme ubudne gæster væk. Begge køn knurrer også for at kommunikere med hinanden. Hvert individs brøl er unikt i 2020 udviklede forskere en algoritme til at genkende individer ved deres lyde med en nøjagtighed på 91,5 %.

The Loudest Monkeys

Regn- og bjergskovene i Central- og Sydamerika er hjemsted for de mest højlydte primater, brøleaberne. De er i stand til at skrige med en lydstyrke på op til 90 decibel – deres brøl kan høres i en afstand af 4,8 kilometer. I 2015 blev det kendt, at tonefaldet hos hanbruleaber afhænger af størrelsen på deres testikler, jo blødere er stemmen.

De mest højlydte aber. Brøleabe. Billedkilde: pofoto.club. Foto.

Bruleabe. Billedkilde: pofoto.club

Den tyske opdagelsesrejsende Robert Schomburg beskrev engang disse dyrs brøl som “forfærdeligt”. Da han gik hen mod de skræmmende lyde, så han ifølge ham mange aber i træerne. De lavede lyde, der lignede enten grynten fra en gris eller brølen fra en jaguar.

Har du allerede abonneret på vores Zen-kanal? Hvis ikke, så vær med – der er allerede mere end 100 tusinde af os!

Til sidst er det værd at bemærke, at der i 2022 blev hørt en høj lyd i Stillehavets dyb. Hvad er det her: et kæmpe dyrs brøl eller en slags naturfænomen?


Date:

by