Kan øjenøvelser virkelig forbedre synet?

For nylig har forskellige metoder til terapi og synstræning ved hjælp af øvelser vundet stor popularitet. Du kan endda finde annoncer på internettet, der lover fuldstændig genoprettelse af synet, takket være hvilken en person endda vil være i stand til at læse uden briller. Typisk involverer øvelser visse bevægelser af øjnene, brug af upassende briller til at “træne” synet, tryk på øjnene med håndfladerne osv. Men hvor videnskabeligt solide er sådanne behandlingsmuligheder, og giver de dig virkelig mulighed for at genoprette dit syn og opgive briller?

Kan øjenøvelser virkelig forbedre synet? Der er en opfattelse af, at øjenøvelser kan genoprette synet og eliminere brugen af ​​briller. Foto.

Der er en opfattelse af, at øjenøvelser kan genoprette synet og eliminere brugen af ​​briller

< h2> Gør øjenøvelser med til at forbedre synet

Ifølge Benjamin Botsford, professor i oftalmologi og øjenlæge, er der i øjeblikket ingen forskning, der bekræfter effektiviteten af ​​øjenøvelser. Det vil sige, at der ikke er noget overbevisende bevis for, at træning har langsigtede fordele og giver dig mulighed for at stoppe med at bruge briller.

Mange tror måske, at effektiviteten kan afhænge af typen af ​​sygdom. Det er ikke svært at gætte på, at hvis linsen for eksempel er uklar, er det usandsynligt, at træning hjælper med at komme problemet til livs. Der mangler dog beviser for effektiviteten af ​​øjenøvelser for enhver tilstand eller sygdom, inklusive sådanne almindelige som nærsynethed, hvor tætte genstande ses bedre end dem, der er langt væk.

Hjælper øjenøvelser til at forbedre synet? Med nærsynethed har en person svært ved at se objekter, der er slørede. Fotokilde: mic.by. Foto.

Det samme gælder langsynethed, hvor en person tværtimod ser objekter, der er placeret længere væk, bedre end dem, der er tæt på. Undersøgelser har heller ikke vist effektiviteten af ​​øjenøvelser for presbyopi. Med denne tilstand går folk normalt uden briller, men bærer dem, når de læser. Typisk begynder alderssynethed hos mennesker efter 40 års alderen.

Alssynethed refererer ikke til hverken nærsynethed eller langsynethed. Synsproblemer opstår, fordi linsen med tiden bliver hårdere, hvilket gør det svært for en person at fokusere på lille tekst. Problemet bliver værre med alderen.

For eksempel konkluderede en undersøgelse af den “brillefri læsemetode”, at træningsbaseret terapi ikke producerede klinisk eller statistisk signifikante ændringer i synsstyrken, men forsøgspersoner oplevede subjektive positive reaktioner. Det vil sige, at folk troede, at deres syn blev lidt bedre, men faktisk var der ingen forbedring.

Hjælper øjenøvelser til at forbedre synet? Når du arbejder ved en computer, skal du holde en pause hvert 20. minut i mindst 20 sekunder og lave simple øjenøvelser. Foto.

Når du arbejder ved en computer, skal du holde en pause hvert 20. minut i mindst 20 sekunder og lav simple øjenøvelser

Når synsøvelser er effektive

På trods af at ingen af ​​de videnskabelige undersøgelser har bekræftet muligheden for at genoprette synet ved hjælp af øvelser, bør du ikke nægte dem. Faktum er, at de hjælper med at bevare synet, før det forringes. I øjeblikket bruger de fleste mennesker meget tid foran computerskærme, fjernsyn og gadgets, hvilket påvirker deres syn negativt.

For at undgå synssygdomme anbefaler eksperter at tage en pause på 20 sekunder hvert 20. minut. Under sådan en pause skal du se i det fjerne, samt slappe af dit syn og blinke. Når vi ser på et display i lang tid, blinker vi desuden sjældnere, hvilket resulterer i tørre øjne. Kunstige tårer, som kan købes på apoteket, kan løse dette problem.

Forresten skal der holdes periodiske pauser ikke kun på grund af synet. Husk, at langvarig siddende øger risikoen for død. Derfor er det vigtigt at udføre øvelser ikke kun for synet, men også for hele kroppen.

Når synsøvelser er effektive. At gå i frisk luft er godt for synet. Foto.

At gå i frisk luft er godt for synet

Derudover er det nødvendigt at bruge mere tid i den friske luft, hvilket også er rigtig godt for øjnene. I modsætning til træningsterapi er fordelene ved at være udendørs blevet bevist af forskning. Dette er især nyttigt i barndommen, da det hænger sammen med et fald i forekomsten af ​​nærsynethed.

Det eneste, for at gå i frisk luft er nyttigt, er at bære solbriller, også for børn. Desuden bør du under ingen omstændigheder se på Solen. Men briller med et blåt lysfilter, som anbefales at bruge, når du arbejder ved en computer, beskytter faktisk ikke dit syn, så det er nytteløst at have dem på.

Glem ikke at abonnere på vores Zen og Telegramkanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Derudover må du ikke glemme korrekt ernæring. En kost med nok grøntsager, frugter og grøntsager, som er gode for synet, vil være med til at «styrke» dine øjne. Overholdelse af disse anbefalinger vil, selv om det ikke fuldt ud beskytter mod synsproblemer, reducere risikoen for deres udvikling betydeligt.


Date:

by