Gamle Voodoo-tilhængere gennemblødte en gravhytte i blodet af 40 mennesker

I 280 år eksisterede staten Dahomey i Vestafrika. Det lå på landene i de moderne republikker Benin og Togo og var kendt for sin aktive deltagelse i slavehandelen. Det menes, at fra det 17. til det 19. århundrede blev cirka to millioner slaver taget fra denne stat. Ud over dette var der en kult af herskere i staten – hver konge ofrede til sine forfædre. Krigere spillede en vigtig rolle i staten de blev trænet fra tidlig barndom. Derefter deltog de i talrige erobringer, takket være hvilke Dahomey underkastede en række små stater på Atlanterhavskysten. En særlig grusom hersker over Dahomey var kong Gezo, ved hvis palads der var to gravhytter bygget til ære for hans far. Der var rygter om, at en opløsning indeholdende menneskeblod blev brugt under opførelsen af ​​strukturerne. For nylig blev der fundet en videnskabelig bekræftelse af dette.

Gamle tilhængere af voodoo gennemblødte en gravhytte med blod fra 40 mennesker. Strukturer i den afrikanske by Abomey, hvor grusomme herskere engang boede. Billedkilde: iflscience.com. Foto.

African King Gezo

Kong Gezos palads ligger i byen Abomey, som igen ligger i den afrikanske republik Benin. For hundreder af år siden var det hovedstaden i staten Dahomey, i hvis historie der var tolv grusomme herskere. De regerede fra det 17. til det tidlige 20. århundrede, og den niende af dem, kong Gezo, anses for at være den mest brutale. Han regerede staten fra 1818 til 1858 og efterlod sig et langt spor af menneskeblod.

Ifølge historiske data fik kong Gezo magten med magt – han væltede sin ældre bror Adandozan. Under hans regeringstid blomstrede slavehandelen i staten. Slaver var krigsfanger taget under militære kampagner mod afrikanske nabostammer. I midten af ​​1850'erne forsøgte briterne at overbevise kongen om at stoppe slavehandelen, men ingen ville lytte til dem – denne forretning indbragte en masse indtægter.

African King Gezo. African King Gezo. Billedkilde: wikipedia.org. Foto.

den afrikanske kong Gezo. Billedkilde: wikipedia.org

Kong Gezo behandlede ikke kun slaverne hårdt, men også herskerne over de erobrede stammer. Ifølge den videnskabelige publikation IFL Science var gyden, der fører til hans palads, brolagt med kranier og kæber fra dræbte fjender. Og hans trone, som det er almindeligt antaget, stod på kranierne af fire besejrede fjendtlige ledere.

Læs også:Hvordan afrikanske stammer syr sår op ved hjælp af myrer

Voodoo blodofre

Men det mest uhyggelige ved denne konge er den slags gravhytte, han dedikerede til sin far. Som anført i begyndelsen af ​​artiklen var der en dyrkelse af herskeren i staten, og hver konge anså det for sin pligt regelmæssigt at ofre til sine forfædre. I Afrika, især før begyndelsen af ​​det 20. århundrede, var dyrkelsen af ​​voodoo meget populær. Voodoo-tilhængere mener, at offerblod kombinerer livsenergien fra de dræbte med kraften fra Loas usynlige ånder.

At dømme efter resultaterne af videnskabelig forskning præsenterede kong Gezo mere end 40 menneskers blod som ofre. . Mest sandsynligt var ofrene fanger fra fjendens bosættelser. Deres blod blev tilsat mørtlen, hvilket betyder, at gravhytten ved kongens palads bogstaveligt talt var gennemblødt af menneskeblod.

De blodrøde vægge i kong Gezos gravhytte. Billedkilde: iflscience.com

I mange år blev rapporter om, at strukturen blev bygget ved hjælp af en opløsning af menneskeblod, betragtet som legende. Men for nylig dukkede beviser op i det videnskabelige tidsskrift Proteomics for, at dette er sandt.

Som en del af det videnskabelige arbejde brugte videnskabsmænd moderne udstyr til at bestemme den nøjagtige sammensætning af mørtlen. Forskere fandt faktisk tydelige spor af menneskeblod i opløsningen. De fandt også spor af hvede i sammensætningen, hvilket virkede mærkeligt for dem – denne afgrøde begyndte at blive dyrket på disse lande kun mange år efter kong Gazos død. Men forskerne tog højde for, at herskeren havde gode forbindelser med Frankrig, og hveden kunne være blevet leveret fra et andet land.

Forfatterne til det videnskabelige arbejde bemærkede, at efter kong Gazos død i et slag med krigere fra Yoruba-folket blev der udført et ritual i Dahomey med ofring af omkring 500 mennesker. Det er muligt, at det opdagede blod blev udgydt under dette forfærdelige ritual.

Sørg for at abonnere på vores Zen-kanal. På denne måde går du ikke glip af noget interessant!

Alt, der er skrevet ovenfor, kan være chokerende, men i oldtiden var ofre almindelige. For eksempel er der i den mexicanske delstat Puebla en kæmpe pyramide af Cholula, som også er gennemblødt af blod. Hvis du vil have detaljer, så læs vores artikel “Den største pyramide ligger i Mexico og har en blodig historie.”


Date:

by