Tatoveringer har vist sig at være dødelige – her er grunden til, at det er bedst at undgå dem

Folk har brugt tatoveringer i tusinder af år til en række forskellige formål – de kommunikerede en persons sociale status, blev brugt som beskyttelse mod onde ånder osv. I øjeblikket er tatoveringer simpelthen blevet et element af dekoration og en måde til personlig identifikation. De påføres kroppen ved lokalt traume på huden og injektion af et farvepigment i dermis. Men hvor sikker er denne manipulation for helbredet? Desværre er forståelsen af ​​tatoverings langsigtede virkninger på kroppen meget begrænset, da der er meget lidt forskning. Et svensk hold fra Lunds Universitet besluttede at rette op på situationen og kom til den konklusion, at det er bedre at opgive kropsdekoration på denne måde.

En dødelig fare fra tatoveringer er blevet opdaget - her er grunden til, at det er bedre at opgive dem. Tatoveringer kan være mere sundhedsfarlige end tidligere antaget. Foto.

Tatoveringer kan være mere sundhedsfarlige end tidligere antaget

Tatoveringer øger risikoen for kræft

Knap 12 tusinde mennesker deltog i en nylig undersøgelse. Af disse blev 2.938 personer i alderen 20 til 60 år syge af lymfom (en ondartet tumorsygdom i lymfesystemet). Af disse personer udfyldte 1.398 personer spørgeskemaer, hvor de besvarede flere spørgsmål, herunder om de havde tatoveringer eller ej.

Det viste sig, at af dem, der udfyldte spørgeskemaet, havde 289 personer med lymfekræft tatoveringer, hvilket udgjorde 21 %. I kontrolgruppen på 4193 personer, der ikke havde kræft, havde kun 18 % af deltagerne (735 personer) tatoveringer.

Forskere tog hensyn til andre faktorer, der øger risikoen for kræft, såsom rygning, alder, livsstil osv., før de trak konklusioner. Som et resultat konkluderede de, at risikoen for lymfom hos personer med tatoveringer er 21 % højere end hos dem, der ikke har en sådan dekoration på deres krop. Forfatterne af værket rapporterer dette i publikationen eClinicalMedicine.

Tatoveringer øger risikoen for kræft. Tatoveringer forårsager 21% risiko for lymfekræft. Foto.

Tatoveringer forårsager 21 % risiko for lymfekræft

Hvorfor tatoveringer øger risikoen af kræft< /h2>

Forskernes undersøgelse siger ikke noget om årsagerne til sygdommen, men indikerer kun tilstedeværelsen af ​​en risiko. Men ifølge videnskabsmænd er årsagen, at en tatovering, uanset størrelse, fører til hudskader og forekomsten af ​​lavgradig inflammation. Sidstnævnte kan til gengæld fremprovokere udviklingen af ​​kræft. Derfor kan billedet være mere komplekst end tidligere antaget.

Hvorfor opstår betændelse? Når blæk er under huden, opfatter kroppen det som noget fremmed, der ikke burde være i kroppen. Derfor aktiveres immunsystemet. Som vi allerede talte om i artiklen om fordelene ved søvn, i lymfeknuderne “undersøger” immunceller alle fremmede partikler, vira og bakterier i lymfeknuderne. Derfor transporteres blækpartikler fra huden og ophobes i lymfeknuderne.

Da de fleste mennesker får tatoveringer i en ung alder, er de udsat for lavgradig betændelse gennem hele deres liv. Derfor stiger risikoen for at udvikle kræft endnu mere. Men alderen, hvor du får en tatovering, er sandsynligvis ikke den eneste faktor i udviklingen af ​​kræft. Det er muligt, at antallet af tatoveringer påvirker dette. Det kan antages, at jo flere der er, jo mere lider lymfesystemet. Men som nævnt ovenfor opstår der under alle omstændigheder betændelse, selvom tatoveringen er meget lille.

Hvorfor øger tatoveringer risikoen for kræft. Lymfom efter tatovering kan opstå på grund af lavgradig inflammation. Foto.

Lymphom efter tatovering kan opstå på grund af lavgradig inflammation

Forskerholdet har til hensigt at fortsætte arbejdet på dette område for at få mere fuldstændig information. Det er muligt, at tatoveringer øger risikoen ikke kun for lymfekræft, men også for andre kræftformer. Derfor vil der blive udført yderligere forskning i den nærmeste fremtid.

Som forfatterne selv siger, vil populariteten af ​​tatoveringer forblive høj. Derfor er det vigtigt at vide præcis, hvor sikre de er, så alle kan vurdere risikoen, når de beslutter sig for at sprøjte blæk ind under huden. Derudover kan folk, der allerede har påført sådanne smykker på deres krop, være nødt til at overvåge deres helbred nærmere og søge lægehjælp, når de første symptomer på sygdommen viser sig.

Glem ikke at abonnere på vores Zen og Telegram-kanaler for ikke at gå glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Lad os endelig huske på, at for flere år siden udviklede videnskabsmænd blæk til tatoveringer, som selv tjener som indikatorer for menneskers sundhed. Disse blæk er baseret på syre-base indikatorer. Du kan finde ud af mere om, hvad de er, og hvordan de fungerer ved at følge linket.


Date:

by